Pneumatiky
« Re: UG6 vs GW2
To Pavel_KR5. Díky za vyčerpávající názor. Tvoji odpověď jsem našel až teď neměl jsem nějak čas dívat se na web. Mezitím můj problém vyřešilo počasí, takže zimáky budu pořizovat až na zimu. Docela mě překvapilo, že na Oktávku teď dávají letní Pirelli P6000. Myslel jsem, že to bude Dunlop SP 9000(?), o které tady někdo psal, že je nejlepší. Nevíte někdo jak je na tom ta Pirelka? Rozměr 205/55 R16 a asi V. -
« Stabilizátory
K těm stabilizátorům. Od určitých modelů (myslím GLX) a určitých modelů (1,6) je to default konfigurace. Fyzicky je to pozohýbaná ocelová tyč o průměru cca 20mm, která vede od plechového ramene dozadu do karoserie a zpět do druhého plechového ramene. Něco jako základní součást nápravy, kde nejsou trojůhelníková ramena, ale jen ramena. Např Ford Sierra, Fiat Ritmo a jiné auta. Zadní stabilizátor je to stejné. Jestli se to dá dokoupit nevím. Nicméně jsem takový stabilizátor neviděl ani u Lancie Delta a ta sedí taky dobře. Máme na firmě taky 50kw a te´d tu 1,6 GLX Combi a rozdíl je takovej, že bych řekl, že i tlumiče mají jinou charakteristiku, tvrdší. PTD -
« Yoko A520 vs. Pirelli 6000 vs. P7000
Chlapi mám dilema,co mám obout na AR 147 120 hp o rozměru 195/60/15 88V,stačí mi na nich najet 30.000 km, mám yoko na svojí 33 a jsem spokojen,pokud nejsou zahřátý tak pískají, na vodě jsou dobrý,pirelli neznám.Pokud se rohoduju špatně tak podaďte,ale chci koupit něco co nezklame. -
« Re: Barum / Continental
Zatím tam nechám originální tlumiče, jak doslouží, dám tam nějaké přiměřené. Moje Felda má přední i zadní stabilizátor nápravy a to je hodně znát. Druhá stejná Felda co máme je nemá a to je opravdu kačena v točkách. Jinak ty original tlumiče mi přijdou jako rozumný kompromis. Brilantis za 1300,- nemusí být nejhorší, je to nová guma a nikdo to zatím moc nezkoušel. Takže těžko říct. Vše je věcí stylu ježdění. Když bude děda jezdit na zahrádku 70km/hod , tak mu stačí i protektory a nikdy si nebude na gumy stěžovat. Jinak bych šel do gum cca max 2000,-/ks a pak bych vybral tu nejlepší co se dá pořídit. Asi půjdu vzhledem ke kontaktům které máme v pneuservisu do Anglických Kleberů. PTD -
"-- skrytý --" 01.04.01 23:20
« Re: Barum / Continental
Ja jsem preci netvrdil, ze Barum je nejlevnejsi [jak psal PTD], jen jsem myslel, ze se vice hovori o drazsich pneu. Takze jsem rad, ze jste se rozhovorili o beznych pneu - Barum, Matador. Ale proc porad mluvite o zimnich? Vzdyt je jaro. Takze: Co myslite o Barum Brillantis - cena 1290 Kc nabo Barum Bravura? Nebo letni Matador??? (jenom to ne, ze?). Mam jenom Feldu Combi, momentalne mi na ni dosluhuji Continentaly - tak se ptam na zkusenosti s Barumem - nikdy jsem je nemel. -
« Re: Barum / Continental
PTD: hoď na tu Feldu tlumiče od HP sporting a budeš v těch obloukách zírat, co to snese. Mez podle mně není v tomto případě v gumách, ale v podvozku - auto se začne vlnit. Vlastní zkušenost, mám mimo jiné taky Feldu Combi, najezdil jsem na ní přes 200 tisíc km. -
« Re: Barum / Continental
SportContact mám taky na Feldě 175/60/14 a sedí jak přibité. Je pravda že s kombíkovou feldou se nedají projíždět obloukové nájezdy na dálnici (oblíbený testovací úsek na dálniční křižovatce křižovatce Břeclav-Brno x Praha-Olomouc)140km/hod, ale tax max 80km/hod. Nicméně ani Audi S4 s biturbem a 4x4 při 140km/hod ten obloukový nájezd při 140km/hod neprojíždí příliš jistě na originál gumách co tam dávají. Záleží co chceš na co. Nicméně Barumky už nestojí 800,- a za ty prachy co za ně chtějí, by se mohli snažit. PTD