Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  15:07

« Re: Mfilip: 771

vlami všeobecně se nedoporučuje kupovat samotné gumy bez disků v hyper-supermarketu apod. V pneuservisu ti obyčejně gumař nasadí 100% příplatek za montáž donesené gumy ( zatím co své gumy nasadí bez ceny montáže ) a finanční efekt je tím téměř žádný. A v případě reklamace takové gumy zažiješ něco jako nekonečný kolotoč mezi prodejcem , pneuservisem a výrobcem.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  14:56

« RE: 205/50 R15 Matador MP41 Aquilla

taky jsem o ni slysel - docela dobrej design, ale jeste s ni nikdo nema zkusenosti, ani nikde neni v testech a v neposledni rade ani netusim, kolik stoji? (na www.matador.sk jsem cenu bohuzel nenasel)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.01  14:45

« Mfilip: 771

Diky za odpoved. Kormoran - to je ta polska licencni Michelin? Neco od Kormoranu jsem videl v Makru, ale nevim, jestli to je zrovna Sprint D600...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.01  14:35

« PTD: 747. prispevek

PTD asi mas pravdu, jen opravim Tvou matematiku. Barum Brillantis stoji cca 1200-1300 Kc, tj. za 4 ks = cca 5000 Kc, nikoliv 6000 Kc, jak pises. P6000 stoji 2x tolik a vydrzi pri setrnem zachazeni - jak pises - pouze 30000 km. Pro mne je volba jasna. Pro asi skoro vsechny ostatni z teto rubriky (kdyz si ctu prispevky) je ale Barum moc levny a spatny :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  13:30

« Re: magnat

Pavle . Já vím že je to Winterra, ale nebudeme přece bazírovat na slovíčkách (viz porše, felda ,fabka apod.)Viděl jsem to v listopadu u svýho gumaře v časáku pro gumaře. V tom testu všech zimních gum se umístila "Winterra" někde kolem 8 místa, zatímco naše Polaris až někde kolem 22 místa. A myslím, že to mluví za vše. Podle toho je jasné, že zimní gumy Matador jsou všechny lepší než zatím Barum tím, že používají siliku. Ale v letních je to úplně naopak, tam je lepší Barum, ale nikdy se nemůže dostat na 8 místo všech letních gum.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  12:29

« Re: Konec "zimáků"

to PeKa: Zdravím spřízněnou duši - taky mě to v zimě baví mnohem víc než v létě.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  12:27

to ladao: BTW z čeno usuzuješ, že Winterra je "velmi dobrá guma". Rád bych tomu věřil, nicméně máš nějaký výsledky testů (kromě toho co je na web-stránkách Matadoru) nebo přímý praktický zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  12:23

3.pokus: zimní pneu Matador Winterra MP58 :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  12:06

mfilipe Matador dělá Vinteru - ne Vinturu a ta Vintera je zimní, velmi dobrá guma za solidní peníz.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  10:16

sorry, jmenuji se Aquilla
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  10:10

« magnat

vim, ze Matadaor zacal delat nejake gumy s V disegnem, je to uplna novinka, vypadaly moc dobre. Myslim, ze se jmenovaly Matador Vintura, ale mozna se v nazvu pletu. Kdys mel zajem, muzu se ti skocit podivat, na rozmery a ceny. Nebo vlastne zkuse www.matador.sk, tam by prece mely taky byt
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  10:04

« vlami ad 745

je na case zmenit znacku. Na favoritu jsem mel OR 52 od vyroby, ktere sice dlouho vydrzely, ale na vode a treba pri jizde v desti do kopce nebezpecne prokluzovaly. Dalsi gumy jsem mel slovenske matadory MP 12, ty sice neprokluzovaly, ale zase pri mem ekonomickem jezdeni nevydrzely 30 tkM, zdaly se mi i trosku hlucnejsi. Barumy Bravury povazuji ted za nejvetsi srot, co jsem kdy mel a potvrzuji to i v pneuservisech. Ta hlucnost je neuveritelna. Kdyz pomalicku pribrzduju k nulove rychlosti, zda se mi ze je to hukot jako v UAZu. Jeste stesti, ze mam na aute jen 2, kdyby byly 4, nevydrzel bych to. Rozhodl jsem se kvuli cene a dobrym zkusenostem pro Kormorany Sprint D600 za 1650,- Kc. Je to licencni Michelin, vzorek se mi libi, je levna, tichoucka ( zadek, kde je ted mam je naprosto bez zvuku ), na aute jsou jiz 51 tkM ( za 18 tkm co jsem s nimi na predku odjezdil se ztratil asi 1 mm ).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  09:43

« Re: 205/50 R15

Jo ták. Ty jsi myslel odlolnost vůči akvaplaningu. To je fakt slabá stránka HX. Já totiž pod pojmem voda vidím mokrou cestu bez kaluží, ale fakt je, že na těch našich okrskách je to samá vyjetá kolej a to je hrůza.

Za ty prachy Ti můžu doporučit jedině Kleber. Kdybys chtěl 195/50, tak by Ti to na PremiumContacty vyšlo, ale to Ty asi nechceš.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  08:24

« Re: 205/50 R15

Hufnagl> jo, kdyby nebylo tezky vybrat za 12-13 tis.dobre pneu, urcite bych vas tak neotravoval..."Co máš vlastně proti michelinkám?" proti Michelinkam nemam temer nic-jak jsem jiz psal-prave jsem dojezdil Michelin Pilot HX MXV3A 195/60 R15 V...a na vode je to dost bida (kdyz najedou na vodu-kaluz ve vice jak 100km/h, tak poradne rozhodi auto, jinak na suchu jsou docela dobry=zadne vyhrady)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  23:13

« Re: Konec

davidz> To jsem neby já :o)))

Ty 14" na Octavii jsou fakt moc smutné.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  22:36

Taky jsem četl pár testů a zjistil jsem, že je potřeba si přesně naštudovat měřené hodnoty a systém bodování. Dost často jsou minimální rozdíly v hodnotách a velké rozdíly v bodování, takže nakonec rozdíl pár procent udělá spoustu bodů. Taky stojí za to porovnat vítěze testů s častými inzerenty, koeficient korelace bývá vysoký, taky to ty časopisy živí. Jinak s těmi Micheliny jsem fakt spokojenej, jsou super i na vodě. Ve spolupráci s dost slušným podvozkem na Premacy je často výsledkem údiv ostatních, jak ta dodávka řeže zatáčky. Naposled jsem se málem smíchy pomočil, když se na mě sápal borec s Octavií LX na galuskách 175/80, přidal jsem a sledoval v zrcátku jeho bravurní tanec. Dokonce i jeden Megane Coupé skončil na brzdě, když mu skončil levý pruh v nájezdu na dálnici při snaze šoupnout to přede mně. Je to docela sranda, ještě by to chtělo přidat tuningem tak 20-30 koní a dost lidí by asi nechápalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  22:19

Tak vidíš! HX znám, to je taková komfortnější alternativa k SXGT.

Ne, že bych chtěl rýpat, ale minulý rok byl v AMS test 215/55R16W a Micheliny byly poslední. Je to ale dost našláplá kategorie a myslím, že konkurenci, jakou byla Dunlop SP Sport 9000 nebo PremiumContact, by lépe odpovídal Michelin Pilot Exalto, nebo jeho předchůdce SXGT.

Tím ale nechci říct, že nejsou HX MXV3Ačka dobré. Já je měl ve 205/65R15 na Senátorovi a byly přímo skvělé. Pak jsem tam dal Bravury a od té doby jsem na tuto pneumatiku alergický. Bravury jsem zahodil a nahodil Klebery. Ty byly 100x lepší než Bravury, ale na Piloty zdaleka neměly. Z toho můžeš lehce vyvodit poměr Bravura x Pilot HX.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  20:55

Málem jsem si upálil ruku od zapalovače (venku je tma), ale našel jsem to. Je to Michelin Pilot HX, MXV3A, 85V, 195/55/15. K...a, prase aby se v tom vyznalo. Hlavně, že maj malinký Michelin panáčky okolo celý gumy.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  20:40

Počkej moment, skočím se podívat, jestli jsem to nezblbnul.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  20:38

davidz> Jak vypadají ty Piloty MX? Ještě jsem o nich neslyšel. Znám HX, CX, SXGT, ale MX???
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…