Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

12.05.01  14:06

« Re: šířka pneu

Toš teď jsem to změřil. P-ZERO asimmetrico 205/45R16 87W reinforced - 190mm šíře běhounu (styčná plocha - to špinavé, když jedete po prachu).

BTW, nevím, proč mám reinforced (zesílené), ale v tomto rozměru se obyč P-ZERO nedělají.

BTW2, záleží i na šířce ráfku na nehož se pneu obouvá. Není to velký rozdíl, ale pár mm to určitě dělá.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.01  09:54

to je docela drsny-jak se ma potom clovek orientovat, jakej vlastne max.rozmer se mu jeste vejde na auto??? (nebo spis jakou znacku a typ pneu v danem rozmeru)...

a uz vubec nechapu, jak je to mozny, ze si vyrobci muzou vyrabet sirku pneu (at uz stycnou plochu s vozovkou=sirka dezenu, nebo komplet max.sirku na "boulich") jak chteji?? na to o by prece mely bejt nejaky tolerance (vseobecne stanoveny-normy, atest apod.), ktery by mely vsichni vyrobci dodrzovat, ne???!!!

to AUTOKOMPLEX > re: "Obecně paltí, že čím nižší profilové číslo, tím větší reálná šířka pneu v běhounu"

to samozrejme chapu, ale nemelo by se tedy potom stat, ze pneu stejnych profil.cisel dane sirky nemaji stejnou realnou sirku dezenu!!!

to AUTOKOMPLEX > jenom malej dotaz (jestli mate zkusenost) - kolik max.sirka pneu v 15" se vejde na Mondeo '94 (bez jakychkoliv uprav-blatniky)...tusim ze ET alu rafku je 38
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  21:56

myslim ze je vtom dost velky chaos..
    mala by sa merat sticna plocha.. mne ide o to aka plocha sa dotyka vozovky a nie ake bulvy sa urobia na nej pripadne ine *..
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.01  18:57

« šířka pneu

Ta nominální šířka je měřena u patky, to znamená v místě styku s ráfkem. Obecně paltí, že čím nižší profilové číslo, tím větší reálná šířka pneu v běhounu. Tak stejně, každý výrobce a každý model pneu zvlášť má tyto hodnoty jinak. P.S. Já mám třeba Kleber Dynaxer 225/60 15 a reálná šířka běhounu je 195mm, ta stejná pneu Continetal ECO contact měla 197mm, Dunlop SP 2000 205mm a Pirelli P6000 211mm. Oproti tomu např. FULDA Y3000 v rozměru 195/50 15 měla reálnou šířku běhounu 195mm. P.P.S. Měl jsem nějaké tabulky, kde byly uvedeny i tyto reálné šířky, ale nemohu je najít.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  16:11

« Re: rozmer???

Nové SZ40 205 - šířka desénu k upotřebení cca 185 mm.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  10:59

takze sem nakonec premeril, jak to vlastne je stema rozmerama pneu!!!

takze:

Michlein Pilot MXV3A 195/60 R15 H...sirka cele pneu-na "boulich"/sirka dezenu (195/185)

Conti Sport Contact 195/60 R15 H...sirka cele pneu-na "boulich"/sirka dezenu (175/160)

docela peknej rozdil, co?

to cokes > kdyztak napis prosim, jaka je skutecna sirka u tvych pneu Firestone SZ40
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  10:48

« Re: SZ40

velice slusna cena (sleva 23% oproti dop.cene 4.175 Kc v rozm. 205/60 R15 V)...napis prosim kontakt, kde se da takhle levne nakupovat!!!:)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  18:39

« Re: SZ40

Tak první dojmy: tichý, sedí moc pěkně, mají tři podélné drážky a zikzak stromeček a ochranu disku. Cena byla 3200 za jednu i s montáží.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  17:15

« STK x rozmer pneu

zajimal by mne jeste jeden malinkej detail, jak se resi situace, kdyz potrebuju udelat STK na aute, ktery je obuty na pneu, ktery nejsou v TP (letni ani zimni:(...

mam si nejak dopredu nechat zapsat zmenu do TP (u autor.dealera nebo u policajtu?)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  16:13

to davidz> no to bych jeste mozna chapal, ze merej pneu v nejsirsi casti ("bouli") anebo nekdy mozna i pri max.zatezi???...je pravdaze sem ty gumy porovnaval jenom vizuelne, ale fakt mi to prislo, jako kdyz porovnavam tak 185-ky s 205-kama...nicmene jsi me privedl na napad-to zkusim presne zmerit a pak se uvidi, jaka je skutecnost!!!

no jestli ti pripadaj Micheliny 195-ze takovou sirku nemaj, tak potom nevim, jak by ti pripadali ty uzoucky Conti Sport Contacty...jinak vzorek dezenu maji obe pneu dost podobnej-neli stejnej
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  12:16

To bude něco jako s počítačovými monitory, kde se měří baňka, ne velikost obrazu. Připadá mi, že šířkou myslí největší rozměr, rozhodně ne šířku běhounu. To platí i pro Michelin HX MXV3A, rozhodně to nemá 195 (mám 195x55/15).
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.01  10:49

« rozmer???

docela by mne zajimalo, jak je mozne, ze pneu stejnych rozmeru (dle popisu oboje 195/60R15) muzou byt rozdilne-tim myslim sirku (Michelin Pilot HX MXV3A vyr.97 jsou napriklad o cca 1-2cm sirsi oproti Conti Sport Contact taktez vyr.97)???
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  09:51

« to 02

urcite bych zimni volil zase GOODYEAR (UG6)...co se tyka casu koupe-ted bych kupoval pouze-pokud nekdo nabidne velkou slevu (min.20%)...co se tyka zimnich testu, nevim jeste, kdy je pridam do webu-nestiham totiz jeste ani vsechny ty letni...(jinak zajimava varianta je i u zn.BRIDGESTONE - letni SO3 Pole Position, zimni Blizzak LM18 nebo CONTINENTAL - letni Sport Contact2, zimni TS790)...mj.zimni Dunlop urcite nepatri ke spicce
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.01  06:38

« Re: http://pneu.web3.cz

Jo,dík už se fičím podívat...Pavel
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.01  06:37

« Bez nadpisu

Díky,myslel jsem si to (Eagle F1),Zaroveň chci koupit zimní gumy.Mám počkat na podzim ,nebo je koupit teďkom?Co mi radíte.
    Zároveň jaký typ?Goodyear UG6 nebo alternativu Dunlop?
    Díky Pavel
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.01  20:15

« Pirelli

Čau, poraďte mi, jaký jsou pneumatiky PIRELLI P5000 DRAGO v rozměru 185/60 R14. Za 2399 Kč. To docela jde.
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.01  14:19

« Bridgestone 391

Cau, koupil jsem auto, a na nem jsou Bridgestone 391 (185/65R15). Nevite nekdo co je to za gumy ? Blby , spatny, normalni, nebo dobry ? Pripadne nevysly nekde nejaky testy techle pneumatik ?
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.01  11:52

« to 02

anebo CONTINENTAL Sport Contact 2...(novinka-nej.vysledky v testech ADAC, Autotip)...pripadne jeste BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position (novinka-jeste sem nikde testy nevidel, ale o kvalite nepochybuju)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.01  11:43

« http://pneu.web3.cz

to 02> srovnani-testy pneu najdes zde...

(ja osobne bych asi koupil Eagle F1)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.01  09:37

« Re:

Někde jsem viděl dobrý výsledky u letní Pirelli P3000e
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…