Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: protektory RWE z Německa ...
No ja treba diky tomu ze liju kazdych 100km 15litru benzinu tak si na nove pneu nedokazu nasetrit :-) Ale pristi sezonu uz zcela jiste koupim nove, ale jedine Bridgestone, Continental nebo GoodYear. Jinak jsem slysel nazor snad odborniku, ze Bravury nejsou dobre od rozmeru 16 a vys. Nevim ale uz proc. -
na zimu protektory jeste jdou, ale letni ani za nic. zvlaste kdyz jsem od jednoho znameho, ktery delal ve firme zabyvajici se protektory, slysel jak se testuji a jak malo staci, aby dostali cejch na urcitou rychlost, tak jsem nechapal. asi v tom smyslu, ze pokud se do nejakeho casu (ted nevim kolik to bylo, ale bylo to v sekundach!) neroztrhnou tak jsou pro tu rychlost ok. no, mozna se to testuje ve vyssich rychlostech nez jaka je potom pro tu pneu maximalka, ale porad je to pomerne znepokojujici. jeste byl v pohode jeden, co rikal ze je s protektory spokojen, ze mu sice jeden strelil, ale ze za toho pul roku co je ma jinak v pohode :)) neni to slusni prumer? :) -
Protektory opravdu NEBRAT.
Jednou jsem v noci na dálnici málem vlítl do zcela rozpadlé škodovky, které se roztrhl protektor, dostala smyk a další auto to do ní napálilo. Volat neměla rovnoběžně s osou auta, jak bývá zvykem, ale kolmo. A na tu ženskou co vypadla ze sedadla spolujezdce nebyl moc pěkný pohled. Takže těch pár ušetřených korun za to nestojí. -
Cau Ondro, protektory nekupuj, to si tvuj Meda nezaslouzi :-) Meli jsme je na kupe v 205/55 16" a kdyz pominu, ze asi kazdy tyden se museli vyvazovat a pak uz to ani neslo, tak pri normalni rychlosti to vypadalo, ze se rozkoci rizeni, a rychlejsi jizda byla doslova sazkou do loterie kdy se neco stane. Sli na skladku a sehnali jsme jete Conti SportContacty po 1000,- , a neda se to srovnat. Auto je jak vymenene! -
« Pneu na mokru
Jsem naprosto uchvácen, co může pneumatika na mokru poskytnout. Teď u nás lije jako z konve a jel ze Zlína. Ty Pirelky drží jako na suchu! Zkoušel jsem brzdit na plno a nepoznal jsem, že není suchá cesta. Rovněž stopu vedou jako divé. Když to porovnám z Bravurama (vím, že P-ZERO je 2x dražší), tak je to úplně někde jinde. -
moc te asi nepotesim, kdyz ti reknu, ze mam taky spatne zkusenosti s protektorama - sice ne RWE, ale OKON (taky nemecky)-plavani (na suche vozovce) s max.rychlosti 80km/h (vice=zivotu nebezpecno=jizda v 1 pruhu pak temer nemozna)(testovaci vuz Ford Mondeo...na necem lehcim, by se to "mozna" chovalo jinak=lip?)...
to je uz snad lepsi jakakoliv jeta pneu (samozrejme se musi dobre prohlednout), nez protektorovana pneu, u ktere vubec nevis jaka je puvodni kostra (co je vlastne pod vrsvou vetsinou lakaveho dezenu)...
mj.skoro se divim, ze je vubec povoleno delat protektory v takovem rozmeru 235/45 R17...coz predpokladam, ze se bude obouvat na pomerne dost rychle auto...(kdyz nekdo obuje protektor treba na Feldu nebo Facko, tak se moc nedivim, ale tvuj pripad??? co mas vlastne za auto???) -
« Re: STK x rozmer pneu
V každém případě by tě z STK vyhodili, kdyby jsi měl jiný rozměr pneu než máš v TP. Pokud máš jiné, máš v podstatě tři možnosti: 1) Na STK nejít vůbec a "zařídit" si to jinak. 2)S někým kdo dobrý rozměr si přehodit na dobu STK kola 3)Na policii předložit návod k obsluze i v němčině a pod. kde je rozměr takový, jako máš na autě. Za 10Kč kolek Ti to přepíšou do velkého TP a na to musí ten co Ti dělá STK vzít ohled. PTD -
« protektory RWE z Německa ...
Ahoj !!!
Chci ze zeptat, zda máte někdo zkušenosti s protektory od firmy RWE (dovozce je Pneuservis Autoland - Mašková Miroslava). Zajímám se hlavně o pneu 235/45/17 které mají za 2380,- Kč /kus s DPH. Už jsem od nich měl koupené 195/60/15 ale bohužel jsem určitě měl každý základ pneu jiný a tím pádem auto "plavalo". V té době jsem to ještě nevěděl, že jsem koupil defakto každou pneu jinou, akorát povrch stejný. Majitel firmy která dělá protektory u nás v CZ, mi řekl že auto bude plavat pokaždý, jestliže budu mít každý základ jiný. A proto je lepší dávat pozor a koupit vše stejné. Jde mi nyní o to, zda jste někdo už pneu 235/45/17 od RWE použil a jaká s nimi byla jízda.
Dík a zatí ahoj. Ondra -
« http://pneu.web3.cz
16.05.2001 - UPDATE WEBU
nové testy: DTEST (STIFTUNG WARENTEST-Berlín) 2000 - testy pneu ve 3 nejpoužívanejších rozměrech, ÖAMTC OnLine 2001/2000 - rakouský autoklub - testy pneu v 5 různých rozměrech
postupně budou přidány kompletní přehledy všech rozměrů a cen (zatím pouze pro pneumatiky Barum Bravura, Firestone SZ-40, Hankook, Toyo)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!