Pneumatiky
« Re: Bridgestone RE720
Mezi námi, je kravina měnit nový gumy jen kvůli tomu, žes' místo 205tek koupil 195... to jen tak na okraj. Pokud jsi spokojenej se současným stavem (tzn. jestli máš pocit, že ti to sedí dobře), nemáš důvod to měnit.
Jinak určitě existujou: [odkaz]
= 71439 BRIDGESTONE RE 720 86 V 4995,- -
« Chybička, musím měnit, poraďte
Ahojky,jelikož jsem slepec,blbě sem kouknul do techničáku a tak už skoro 2měsíce jezdím na jinejch pneu než mám v techničáku. Jezdím Bridgestone Potenza 720 195/50/15. Musím říct, že jsou super, na vodě hypersuper. Najel jsem na nich cca 3500km takže kdyby je někdo chtěl ozvěte se na kazan@vlnap.cz určitě se dohodnem. Ale k věci, musím koupit 205/50/15 Véčka (do 230-240).Nabízejí mi Fuldy a Pirelli. Váhám, který jsou lepší, četl jsem někde nějaký test, ale už je nemohu najít, dyžtak poraďte odkaz. Případně rád si nechám doporučit něco kvalitního ovšem ne za 20tisíc, na to teď nemám. Ještě mi nabízeli kluci Toyo nebo tak nějak, je to dobrá značka nebo ne? Předem díky moc -
Saab 05.06.01 21:14
« Re: 205/50 R15
To kolísání v testech není jen u Nokianů, koukni se na testy pneu rozměru 195/65 R15 u ADACu a u Autotipu. Test ADACu vyhráli GoodYeary spolu s Pirelli a Dunlopy, Toyo byli někde u konce. Tentýž rozměr a stejné pneu v Autotipu dopadli přesně naopak, vyhráli to Toyo a GoodYeary, Pirelli a Dunlopy byli v druhé půlce, horší než Hankook. Těchto příkladů možná najdeš víc.
Pokud nenajdu někde akci 3+1 zdarma, tak ty pneu asi koupím v Rakousku, protože jsou tam údajně i po obyčejném přepočtu levnější než u nás a když seženeš ATS za lepší cenu než ti dá banka a když ti hned na hranicích vyplatí zpátky 15%, tak to může být zajímavé. No a když budou zajímavé ceny, tak tam možná nakonec koupím Continentaly nebo Dunlopy (ty jsou o cca 1.000,- kč na pneu dražší než Nokian, Toyo, Bridgestone). -
« Re: 205/50 R15
to Hufnagl> TOYO Proxes T1-S...EU=4040 s DPH (VO cena=-25%)...ale nevim, zda se vyplati si opravdu tolik priplatit oproti ostatnim (je to tak velkej rozdil?)...a mam docela obavu, ze se budou dost rychle sjizdet jako ostatni jap.(napr.BridgeRE720 a FireSZ-40)...takze aby po 30tis."bezpecne" ujetejech km bych nevybiral dalsi sadu??? -
Saab 05.06.01 20:21
« Re: 205/50 R15
to magnat: kde mají Nokiany a Toya v akci 3+1 zdarma ? Já budu kupovat nové letní pneu na Corollu kde mám předepsané max. 185/65 R14 kde jsem rozhodnut pro Nokian NRH 2, ale uvažuji i o 205/50 R15 (jako ty) - pokud se mi je ale podaří nějak dostat do techničáku. A u těch 205/50 R15 uvažuji o Nokianech NRV nebo Toyo Proxes T1-S, případně Bridgestone RE720 (vše kolem 4.100,- kč) a sleva by se hodila. -
« Re: 195/50/R15vs.195/60/R15
to pd> "ma nejaky vyznam mit pneu v 50tce, nebo muzou byt pneu 60tce?" - pneu vetsinou obouvas takove, jake se ti na auto vejdou! pokud davas na auto vetsi (alu) disk namisto orig., tak musis obouvat pneu s nizsim profilem!
"ma to vliv na komfort, prilnavost apod.?" - samozrejme - komfort (tlumeni narazu) je samozrejme lepsi u 60 nez u 50...naopak jizdni vlastnosti jsou u 50 o poznani lepsi nez u 60 (auto sedi perfektne v zatackach a pri vyssich rychlostech) -
« Re: 205/50 R15
Tak se omlouvam, ze zas otrvauju, ale porad si nevim rady...
(na Michelin sem toho moc nezjistil-ptal sem se v 5-ti servisech a prej nic o tom nevi-co se tyka
slev, tak je sice super-jak pises Hufnagle, kdyz zlevni vybehovou sadu z nejakych 30tis. na 15tis., ale kdyby to bylo aspon na takovejch 10-11tis., tak by to bylo pro me:)
proto sem trochu zuzil vyber na nasledujici varianty:
TOYO 600 F3...cena 10.218
HANKOOK K102...cena 10.434
BF GOODRICH COMP T/A...cena 11.000
MATADOR Aquilla...cenu jeste nevim (nevim ani jestli se vubec bude v tomhle rozmeru vyrabet?)
anebo si jeste neco malo priplatit na:
TOYO Proxes T1-S...cena 12.120
NOKIAN NRV...cena 12.900
(pokud to ma ovsem vyznam?)
(ceny jsou se vsema moznejma i nemoznejma slevama-treba u zn.Toyo nebo Hankook je to 3+1zdarma:)
tak co mi poradite? rad bych, aby pneu byla ticha, dobre sedela na suchu i na vode a zaroven, aby se malo sjizdela!