Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.05  13:18

« Bez nadpisu

Peu H by ti stačily, ale aby bylo vše legální, tak někam vedle volantu musíš dát samolepku s textem, který obsahuje varování, že jsou tam zimní gumy s indexem H a maximální rychlost je 210 km/h. To nevadí, že v techničáku je maximálka jen 190, podstné je jaký rychlostní index gum předepisuje techničák.
  • 00 Reagovat !

foto briza

briza 30.09.05  13:11

« rychlostni profil zimni vs. letni

Resim ted koupi zimnich pneumatik. Na letnich mam profil V (240km/h) (totez je napsano ve velkem technicaku) pricemz auto ma maximalku psanou 198 km/h. Nestacil by zimni gumy profil H (210 km/h)?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.05  12:31

« Re: Goodyear X Dunlop

jj to je dobra volba mam je taky a sem maximalne spokojenej. najeto na nich zatim 12tis
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.05  07:58

« Re: Re: tak jak?

Ano, já jsem to napsal: 185/65x14 na MItsubishi Carismě a 195/65x15 na Fiatu Stylo MW. Každý, byť sebemenší prokluz, znamená ustřelení vozu ve směru příčného sklonu vozovky!
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 29.09.05  21:55

« Re: tak jak?

ano u rozmeru 195/60/15 88T mozno boli UG6 super, ale napr. u rozmeru R14 165/70 81T dopadli dost slabo - ono zrejme ten dezen na UG6 na uzkej pneumatike a vysokym profilovym cislom je katastrofou , ale u sirokej pneu (195 uz povazujem u zimnych gum za siroku) ten dezen moze byt daleko vhodnejsi...
    ...nevsimol som si , či tí, co sa stazovali na UG6 napisali v akom rozmere s nou mali zle skusenosti...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.05  20:04

« Bez nadpisu

S Dunlopem M3 určitě zásadní chybu neuděláš. Moc nestojí, patří do první ligy a navíc je tišší než leckterá letní pneumatika.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.05  15:01

« tak jak?

kdyz ctu testy, tak GY UG6 v rozmeru 195/60/15 88T vychazi jako jedny z nejlepsich prakticky ve vsech ukazatelich a realne zkusenosti zde pritomnych jsou tristni
    tak co v tomhle rozmeru nejlepe?
    GY UG6
    DUNLOP Wintersport M3
    MICHELIN AlpinA2
    CONTINENTAL Wintecontact
    BRIDGESTONE Blizzak LM18
    radte radte
  • 00 Reagovat !

foto

28.09.05  22:56

« Re: Avon CR75

Mitsi> Přidávám se k varování (tak jak jsem psal před x-měsíci) před Goodyear UG6. Obzvláště nevydařená pneumatika jinak dobré značky. Rychle jsem ji vyměnil za Dunlop WS M3 a bezva. Možná posléze zkusím Avony, jak píšeš. Aby mi však odletující "asfalt" od těchto trhaček ;-)) moc neomlátil podběhy :-P ...
  • 00 Reagovat !

foto

28.09.05  15:23

« Goodyear X Dunlop

Díky všem za zkušenosti. Rozhodl jsem se pro Dunlop 3D.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.05  12:53

« Re: Avon CR75

Byly to zatím zimní gumy s nejvyváženějšími vlastnostmi, na nichž jsem kdy jezdil. Jen poznamenávám, že bych si je v životě (hlavně podle výsledků testů) sám nekoupil, ale dostal jsem je zadarmo k novému autu. Pak jsem si koupil ještě CR85 v H (ty CR75 byly pouze v T), které byly ještě lepší.
    Pokud jde o klady, je zbytečné je vypočítávat, poněvadž bych musel vyjmenovat asi všechny vlastnosti, na které bych si vzpomněl.
    Negativa:
    - opravdu "nebezpečné gumy": zatímco ostatní už mají opravdu velké problémy, tyhle gumy pořád nějak nevarují, že např. pod vstvou sněhu je totální náledí (řidiči okolo se mohli pos..., když s obtížemi sjížděli či vyjížděli kopec, zatímco já jel stále v pohodě...);
    - projížděly se mi "prostředkem" (u CR85 to bylo o něco lepší);
    - zvedaly z vozovky příliš mnoho vozní tříště (ale to byl problém hlavně těch za mnou...);
    - na zadní (nehnané) nápravě měly tentenci sbírat hodně štěrku do běhounu.
    Teď jezdím (s tímtéž vozem) na Nokianech WR: Ty bych označil spíše za "celoroční", neboť jejich vlastnosti se příliš neliší od letních, což je ovšem na druhou stranu v zimě někdy problém... S Avony CR75 a 85 se bohužel nedají srovnat.
    V každém případě varuji před GoodYear Ultra Grip 6!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.05  00:10

« Re: Re: pneu

andree: naopak, bude ukazovat míň. Já mám na autě vzadu tuším 275/55 místo původních 225/55 a ukazuje to tak o 15 procent míň než jedu ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.05  18:58

« Re: Re: pneu

to luf:Presne tak :!: Uz jsem to dost pocitil, ze na vode uz nejsou nic moc :(
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  11:29

« Re: pneu

mmdi: Tak to jsou v servisu fakt magori! Uz bych se tam neukazal. Pro tebe asi nejvetsim minusem bude to, ze ti tachometr nebude ukazovat spravne rychlost (bude ukazovat vice)
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.05  11:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

to Blaha - tiez mam CSC2 a tiez som mal po 35t km asi tolko, ako ty. Teraz mam na nich 46t a ubudlo z nich dalsi milimeter. Myslim, ze do zjazdenia na mostiky tych dalsich 4t este daju. Pravdou ale je, ze na mokre teraz jazdim ako posraty :-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.05  11:11

« Avon CR75

To Mitsi : Alebo kto si tym mate skusenosti? Mna zaraza ta velmi nizka cena voci ostatnym a sam ich popisujes ako "velmi dobre"... Co to znaci? Na snehu, kasi, mokru, komplexne?
    Diky za odpoved...
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.05  02:49

« Bez nadpisu

nemusíš se obávat, není to tak tragické... pokud nejsi pilot formule 1 a nekosíš zatáčky v 240... >:D ne, važně, o nic nejde, při jízdě na dálnici ani ve městě to nepoznáš. Já jsem měnil 185/65 za 195/60...
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.05  22:35

« HLEDÁME REDAKTORA !!!

HLEDÁME REDAKTORY www.AUTO-NEWS.cz
    Pokud máte zájem psát o automobilovém sportu, seriových automobilech či tuningu, neváhejte a napište nám. Jsme autoportál AUTO NEWS NETWORK www.auto-news.cz a hledáme lidi, které zajíma formulový sport a auta.
    Děkujeme a těšíme se na kontakt s Vámi.
    Za redakci ANN
    zelinka.petr@auto-news.cz
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.05  22:26

« pneu

Prosím o radu. Nechal jsem si v servisu - na Focuse 1.6 při pravidelné prohlídce vyměnit pneumatiky, ale nedopatřením mi dali 185/60 místo 185/65. Což jsem zjistil při technické prohlídce, kde mne na to upozornili a málem mi technickou nechtěli udělat. V servisu tvrdí, že to prý nevadí a že stačí dopsat do velkýho techničáku tenhle rozměr jako alternativní pneu. Při běžné jízdě to není vůbec poznat. Zatím jezdím jenom po městě, ale nevím jak to bude třeba na dálnici. Nemáte, prosím, nějaké zkušenosti?
    Díky moc. M
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 26.09.05  22:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"dobra guma z principu dlho nevydrzi" ... hmm, s trochou ironie su potom Matador najlepsie gumy... ;-) (myslim "klasicke" lacaky 14" 165/70 a pod. )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  21:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

petr Blaha: Dobrá guma z principu nemůže dlouho vydržet!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…