Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:59

« zapsani kol do TP

HALOO! PORADTE PROSIM !

to PTD> psal jsi, ze vetsi kola zapisou bez problemu na DI - mas to odzkousene? co je presne k tomu potreba? staci treba prinest jenom nem.TUV papir k alu rafkum s doporucenejma rozmerama, pripadne nejakej jinej papir od zakoupenych kol v CR? je to fakt jenom za 10Kc?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:46

« Re: jaké pneu

Takže s Continental CT22 spokojenost???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.01  17:32

« Re: jaké pneu

Pripojuji se s dotazem k Olexovi. Zatim mam Continental CT22 165/70 R13 a musim uznat, ze by se koupe dobrych (i kdyz drahych) pneu asi vyplatila, protoze ty Continentaly maji jiz temer najeto 100 000 km a jeste 10 000 km urcite najedou. ALE KTERE JSOU TY DOBRE a kvalitni? Ja uprednostnuji nizky valivy odpor (tj. nizkou spotrebu a nizke opotrebeni) a malou hlucnost. Ostatni mne moc nezajima, nejezdim jako zavodnik. Uvazoval jsem o Barum Brilantis (1 300 Kc/ks), nyni mam moznost koupit za slusnou cenu Nokian nebo i Michelin. Tak nevim. Mam koupit Pneumatiky nebo Miseliny?? :)
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.01  15:16

« jaké pneu

Zdravím,
    doporučte nějaké pneu (jaké jo, jaké ne) v rozměru tak 165/70 R13. Rozhoduje poměr cena/výkon. Teď mám Barum Bravura 185/60 R13 a jsou tvrdé a nad 80 docela hlučej ...
    Díky
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.01  14:35

« http://pneu.web3.cz

update!!!

rozsireni webu o katalog alu_rafku (zatim pouze zn.DEZENT)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.01  07:15

« Re: směs

díky Hufe, včera jsem byl v Brně a při té příležitosti jsem reklamoval ty Micheliny u jejich brněnského technika. Jen krčil rameny. Mám protokoly geometrie před montáží, cca po 4,5 kkm a teď. (všechno OK) včera jsem si byl udělat test tlumičů u příští týden jdu do servisu Škoda na prohlídku náprav. Až budu mít všechny papíry tak to Mišelínům vrátím se slovy "guma je asi kvalitní, ale pro běžný provoz nepoužitelná". Pokusím se je ukecat na výměnu za XH1.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.01  07:07

« Re: to novak

včera jsem byl v Brně reklamoval jsem ty Micheliny a stavil jsem se na kus řeči (nebyl jsi tam). Budu tam v příští týden v úterý a středu. Ostatní ústně. Ahoj LN
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.01  12:23

« to novak

1. Pila na okrajích pneu se dělá obvykle na málo huštěných pneu, které více brzdí než táhnou. Zkus změřit tlak pneu minimálně u dvou různých benzinek, jestli máš ty patřičné hodnoty tlaku. Dále se potom zamysli, jestli rád prudce nebrzdíš z velkých rychlostí.
    2. Tak jak jsi na tom s fondem na chip a olej. chladič?
    3. Četl jsem, že jsi pořídil docela levně tempomat. Docela by mě to zajímalo. Měl by jsi mít ECU BOSCH 0 281 010 181, rád ji prozkoumám s tím tempomatem.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  12:01

novak> Ta guma je v pohodě. Je sjetá úplně rovnoměrně a bez pily. Je vlastně jako nová až na to, že nižší :o) ... vlastně :o(

O té pilovatosti vím. Je to ale projev zadních vlečných ramen a to pouze na venkovních figurách. To, co tu popisuješ, vypadá spíš na zmetek.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  09:45

kdyz mi hazely pneu na predku, byl jsem 2 x v pneuservisu, kde mi je jako nove menili s tim, ze je potreba je vyvazit. Nic se nenaslo. Na druhy den jsem zajel do jineho pneuservisu, kde se divili, ze muzu na tak rozhazenych pneu jezdit. Od te doby nejezdim do jineho pneuservisu a samozrejme po jejich vyvazeni, to bylo O.K. Pokud si ale dobre vzpominam, nevyvazene pneu mi delaly neplechu az pri 95-100 km/h, ne pri 30-50 km/h to mi trhaly volantem pneu, ktere jsem zezadu prendal na predek.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  07:39

Tie Michelin Primacy 195/55x15 mám aj ja na Xsare Break. Vizuálne sú v poriadku, najazdené tiež zhruba 6kkm, hľbku vzoru musím porovnať s rezervou ako sa to opotrebúva. Zatiaľ spokojnosť.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.01  07:13

« směs

Hufe: jak jsou ty pneu sjeté, pravidelně, nebo kraje ožužlané? (já mám velké problémy s Mišelínkami-Primacy, po 6 kkm jsem cca na polovině vzorku). Geometrie OK (ověřena na dvou stolicích). Na vzorku má kraj jak vnitřní tak vnější "pilu", ožižlaný , vytrhaný. Nejde nějak testnout, zda nejsou z blata? (Made in Germany). Dík LN
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  01:56

« zapsani kol do TP

to PTD> psal jsi, ze vetsi kola zapisou bez problemu na DI - mas to odzkousene? co je presne k tomu potreba? staci treba prinest jenom nem.TUV papir, pripadne nejakej jinej papir od zakoupenych kol v CR? je to fakt jenom za 10Kc?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  11:56

« Re: takze nakonec 7,5Jx16

Je to asi směsí. Když jsem jezdil s Meganem 2.0IDE na zimních (stejným způsobem), tak zdaleka tak rychle neubývaly.. :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  22:19

jinak co se tyka vydrze (opotrebeni) GY NCT3, tak doufam ze neco vydrzi (a nepujde to tak rychle dolu, jako Hufnaglovi?:)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  22:12

to Hufnagl> no doufam, ze sem s tema GOODYEARama neudelal chybu, oni ty NCT3 asi nic moc nebudou, i kdyz jsou ve (W), tak budu zas pekne plavat na vode:(...ale dneska sem dostal nabidku na Semperity Direction s jen 4mm a ten manik chtel 1.300Kc za 1ks, coz se mi zda kapanek prehnany:(...kazdej machruje s tim, ze jsou to 16":( a jeste ke vsemu sem dostal nemilou zpravu, ze novy hliniky budou az koncem pristiho tejdne:(
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:48

« Re: Zajimavy dotaz

Myslím, že to možné je. Pokud stále "negumuješ", auto není příliš zatěžované a jezdí po kvalitních cestách, tak pneu vydrží dost. Osobně jsem najel na Barum Bravurách asi 55000 km a stále mají ještě 5 mm dezénu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:44

mj, zjistil jsem, ze 205/50 R16 je orig.zimni vybava na Mondeo ST200
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:43

Hufnagl> jo chtel sem 205/45 R16, ale ty sem nemohl sehnat (snad tam ty 50 nejak narvu)...ani nevim, jestli se NCT3 jeste vyrabi, ale vim, ze bych si je urcite jako novy nekoupil
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.01  14:54

« Zajimavy dotaz

Mam pneumatiky Continental Contact CT22 165/70 R13. Auto je z podzima roku 1996, koupil jsem ho z druhe ruky. Na tachometru mam nyni 114000 km. K autu jsem jeste dostal zimni pneu SAVA, odhaduji, ze 3 sezony jete. Ty Continentaly uz mam 2 temer sjete [2.6 mm] a 2 gumy jsou na tom lepe [3.5 a 4 mm]. Tenhle vikend jsem na ne kouknul a zjistil jsem, ze jsou vsechny z 35. tydne roku 1996 (?).
    OTAZKA: Je mozne, ze jsou puvodni? Podotykam, ze Felicie byla koupena v Nemecku a zjistil jsem si, ze v takovem pripade skutecne fabrika davala prvni pneu Continental.
    Jeste jeden postreh, ktery mne utvrzuje, ze pneu jsou puvodni. Najel jsem na nich uz 20 000 km a vyrazne jejich dezen neubyl.... Skutecne Continental vydrzi -reknu- 80000 km?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…