Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  12:21

« Re: ZIMAKY LETNAKY / rozmery /desen

To máš rozhodně pravdu. Mám pocit, že ten test byl na rozměr 195*65/15, což už jsou větší auta ... v těch menších by hodnocení mohlo samozřejmě dopadnout jinak .. nicméně, člověk stejně nakonec koupí to, co mu doporučí v pneuservisu, příp. pár známých a navíc na to bude mít peníze :-).

Už se opakuju, nicméně pokládám naše dohady ze komické vzhledem k tomu, že pořád ještě nejrozšířenější 120 a dále mívají zimáky opravdu jen zřídka (hlavně venkov). Ono, na co já budu mít zimáky, když to do mě našije člověk, co jede na sjetejch protektorech .. :-( .. Mělo by být nařízení jako v Rakousích ... od 1. listopadu, každý auto zimáky a jinak nesmíš na silnici. To bych snad i těm našim přiblblejm poslancům pochválil .-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.01  12:11

« Re: ZIMAKY LETNAKY / rozmery /desen

Ono by bylo dobry pro srovnani vzdy napsat, o jakem vzorku/dezenu je rec (jde mi o NRT2 a zimni NRW nebo HKPL1) a o jakem rozmeru (165/70 79T R13, proste na Felinu). Ty srovnavaci testy mohli byt na jinem rozmeru, ale v tom temer nejnizsim rozmeru to preci muze dopadnout jinak? Nebo se mylim? Uz tim, ze treba nabidka spickovych pneu je v nizsich rozmerech urcite omezena :))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  12:07

« Re: jete pneu

nemyslim si, ze by to bylo nejak spatny, ty gumy jsou v supr stavu, kdyz se spravne vyvazi, tak na nich clovek najede jeste spoustu stovek kolimetru. vzhledem k tomu, ze jsem svoje stary obrousil na 0.5 milimetru a na novy jeste nejsou $$$ (a ani nebudou), tak si myslim, ze se to da.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  12:01

« Re: ZIMAKY

Pokud někdo četl loňský AMS (někdy prosinec nebo letošní leden), Nokie dostali nejhorší hodnocení na vodě, průměrný na břečce a relativně dobrý na sněhu a ledu. Jestli si dobře pamatuju, tenhle test se dělá společně s němci (TUV nebo někdo takovej a nekamenujte mě jestli se pletu ohledně firmy) a Nokie jako jediný dostaly "nelze doporučit" hodnocení.

Jenže znáte to ... lidi jezdí na lecčems ...
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.08.01  11:54

to SysojPsojičRispoloženskyj: to víš Švédsko-Finská spolupráce :-) Já Nokiany NRW měl a byl jsem s nima velmi spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.08.01  11:53

to vlami: ty Nokiany dostali následující hodnocení (185/60 R14 T, test z října 1999): na suchu vynikající, na mokru vynikající, na sněhu vynikající, na ledu vynikající, celkové hodnocení vynikající - prostě stejné hodnocení jako UG 5 a TS780 (ty byli ale o chlup lepší) :-) UG6 a TS790 jsou samozřejmě lepší, protože jsou to novinky, ale i tak je v některých aspektech NRWčka překonají. Test je na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  11:33

To je pěkné!!! Saab hájí Nokian. Taková pjekná severská sounáležitost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.01  11:29

to eric_singer: zimní Nokiany NRW jsou stejný *
    Saabe, to mi nedelej. Zrovna dneska se chystam koupit Nokiany NRW. Mam teda jit radeji do HKPL1?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  11:28

Teda 5mm bylo na předních, na zadních bylo 8mm ...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  11:25

Neni to trochu malo vzorku? Stoji to vubec za to prezouvani? Ja když prodával, svoje Bridgestone a bylo na nich 5mm tak na mne koukali jak na blazna,ze za to vubec chci penize. )o:
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.08.01  11:06

to eric_singer: zimní Nokiany NRW jsou stejný * jako GoodYear UG5, Continental WinterContact TS780 nebo Uniroyal MS plus 44. Jsou už staršího data, takže se nemůžou srovnávat s novinkami UG6 nebo TS790, ale i tak v některých parametrech porazili UltraGrip6 (test v AMS).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  10:40

To je horší, než protektory.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  10:17

Chmm, to Ti teda fakt gratuluju ..

Vzhledem k tomu, že Pirelli nejsou ve vztahu k origoš vysoké ceně nic moc, gratuluji maximálně tak k té ceně, cos za to dal.

Ovšem nechápu, jak někdo může koupit ojeté gumy .. to je něco jako protektory ...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  10:11

Na Savach jezdime uz tři roky a bez problemů. Je fakt, že táta obouva UG6, jenze záeži taky, na jaký auto ... máti ma mazdu 323 a otec bávo 540i, takže ...

also ... slyšel jsem, že zimní Nokie jsou pěknej * ..
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  08:04

Mám zimáky SÁVA ESKYMO 175/80 NA14" rychlost do 190km, nejezdím na hory tak nevím jak na sněhu.V běžným provozu Praha a občas chalupa jsou dobrý.V létě obouvám EXAKTy ty jsou hlučnější, už je oboje používám tak tři roky - spokojenost. Najedu ročně tak 15 tisíc km.Je fakt,že nejezdím brzda plyn.Mám OPLA 2litry E zadní náhon.Podle gumaře je budu muset po 50ti tisících měnit ale za ty peníze??? Koupíš jetý obuješ a zjistíš, že máš boule na boku nebo ti gumař musí při vyvažování dát na ráfek kylo olova aby to vyvážil.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.01  20:03

« jete pneu

Tak jsem o vikendu udelal solidni kauf - 2ks Pirelli P6000 + 2ks Dunlop Sp2000, cena za jednu gumu = 500,-. Vsechny gumy maji min. vzorek 3mm, obe Pirelli maji 4.5mm. Jen pro doplneni, jednalo se o rozmer 205/50 R15.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  17:44

Savu a Yokohamu nikdy!!! To je podprůměr na kvadrát. Klebry jsou naopak výtečné, i když TS 790 nebo UG6 či dokonce M3 je ještě o skok dál.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  16:09

Slevu 10% ti může dát každej a furt na tom ještě vydělá. Ještě lepší by bylo, kdyby Ti nabídli navíc přezutí zadara. I to se jim ještě furt relativně vyplatí (o:
    Ovšem 10procent na tom webu je ferovejch a za odměnu, že si udělali takovej hezkej web, by si zasloužili ho využít. Podraz by si solidní firma neměla dovolit, nesolidní si zase asi neriskne hořící sklad, že jo (o: ehm jen kvůli sadě pneu za "pár" korun.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 01.08.01  15:51

Zkus se nejdřív zeptat v pneuservisech jestli ti dají taky 10% slevu. Když jsem na www.pneushop.cz posílal mail, tak mi odpověď přišla od Hondy Kadeřávek, takže podvodníci by to neměli být.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.01  13:21

« ZIMAKY

HELP! :-)

Nemůžu se rozhodnou, co na svoje auto za zimáky, jestli:

Sava, Kléber nebo Yokohama

Všechny jsou do 3 tisicí ceny (mám rozměr 185/70 R14). A ještě - je dobrý kupovat přes www.pneushop.cz, když ani nepoznám, zda jsou ty gumy v pořádku v případě dodávky? :-)

Díky!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…