Pneumatiky
"-- skrytý --" 03.08.01 12:11
« Re: ZIMAKY LETNAKY / rozmery /desen
Ono by bylo dobry pro srovnani vzdy napsat, o jakem vzorku/dezenu je rec (jde mi o NRT2 a zimni NRW nebo HKPL1) a o jakem rozmeru (165/70 79T R13, proste na Felinu). Ty srovnavaci testy mohli byt na jinem rozmeru, ale v tom temer nejnizsim rozmeru to preci muze dopadnout jinak? Nebo se mylim? Uz tim, ze treba nabidka spickovych pneu je v nizsich rozmerech urcite omezena :)) -
« Re: jete pneu
nemyslim si, ze by to bylo nejak spatny, ty gumy jsou v supr stavu, kdyz se spravne vyvazi, tak na nich clovek najede jeste spoustu stovek kolimetru. vzhledem k tomu, ze jsem svoje stary obrousil na 0.5 milimetru a na novy jeste nejsou $$$ (a ani nebudou), tak si myslim, ze se to da. -
« Re: ZIMAKY
Pokud někdo četl loňský AMS (někdy prosinec nebo letošní leden), Nokie dostali nejhorší hodnocení na vodě, průměrný na břečce a relativně dobrý na sněhu a ledu. Jestli si dobře pamatuju, tenhle test se dělá společně s němci (TUV nebo někdo takovej a nekamenujte mě jestli se pletu ohledně firmy) a Nokie jako jediný dostaly "nelze doporučit" hodnocení.
Jenže znáte to ... lidi jezdí na lecčems ... -
Saab 03.08.01 11:53
« Re: ZIMAKY
to vlami: ty Nokiany dostali následující hodnocení (185/60 R14 T, test z října 1999): na suchu vynikající, na mokru vynikající, na sněhu vynikající, na ledu vynikající, celkové hodnocení vynikající - prostě stejné hodnocení jako UG 5 a TS780 (ty byli ale o chlup lepší) :-) UG6 a TS790 jsou samozřejmě lepší, protože jsou to novinky, ale i tak je v některých aspektech NRWčka překonají. Test je na [odkaz] -
Saab 03.08.01 11:06
« Re: ZIMAKY
to eric_singer: zimní Nokiany NRW jsou stejný * jako GoodYear UG5, Continental WinterContact TS780 nebo Uniroyal MS plus 44. Jsou už staršího data, takže se nemůžou srovnávat s novinkami UG6 nebo TS790, ale i tak v některých parametrech porazili UltraGrip6 (test v AMS). -
« Re: ZIMAKY
Mám zimáky SÁVA ESKYMO 175/80 NA14" rychlost do 190km, nejezdím na hory tak nevím jak na sněhu.V běžným provozu Praha a občas chalupa jsou dobrý.V létě obouvám EXAKTy ty jsou hlučnější, už je oboje používám tak tři roky - spokojenost. Najedu ročně tak 15 tisíc km.Je fakt,že nejezdím brzda plyn.Mám OPLA 2litry E zadní náhon.Podle gumaře je budu muset po 50ti tisících měnit ale za ty peníze??? Koupíš jetý obuješ a zjistíš, že máš boule na boku nebo ti gumař musí při vyvažování dát na ráfek kylo olova aby to vyvážil. -
« Re: ZIMAKY
Slevu 10% ti může dát každej a furt na tom ještě vydělá. Ještě lepší by bylo, kdyby Ti nabídli navíc přezutí zadara. I to se jim ještě furt relativně vyplatí (o:
Ovšem 10procent na tom webu je ferovejch a za odměnu, že si udělali takovej hezkej web, by si zasloužili ho využít. Podraz by si solidní firma neměla dovolit, nesolidní si zase asi neriskne hořící sklad, že jo (o: ehm jen kvůli sadě pneu za "pár" korun. -
« ZIMAKY
HELP! :-)
Nemůžu se rozhodnou, co na svoje auto za zimáky, jestli:
Sava, Kléber nebo Yokohama
Všechny jsou do 3 tisicí ceny (mám rozměr 185/70 R14). A ještě - je dobrý kupovat přes www.pneushop.cz, když ani nepoznám, zda jsou ty gumy v pořádku v případě dodávky? :-)
Díky!

Už se opakuju, nicméně pokládám naše dohady ze komické vzhledem k tomu, že pořád ještě nejrozšířenější 120 a dále mívají zimáky opravdu jen zřídka (hlavně venkov). Ono, na co já budu mít zimáky, když to do mě našije člověk, co jede na sjetejch protektorech .. :-( .. Mělo by být nařízení jako v Rakousích ... od 1. listopadu, každý auto zimáky a jinak nesmíš na silnici. To bych snad i těm našim přiblblejm poslancům pochválil .-))