Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  10:34

« Re: Re: Disky na Fabiu

na tuto otazku by mel znat urcite odpoved prodejde - myslim :idea:
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.05  17:44

« Re: Disky na Fabiu

Este jedna dodatocna otazka: pasuju sroby, ktore su ku standartnym hlinikovym diskom u vybavy Elegance, aj na plechove disky?
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 12.10.05  14:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs.

Aha. Tak z toho jsem uz moudrejsi. Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  16:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letn

Nejvyšší konstrukční rychlost je v dnešní době (ŘJ se zabudovaným omezovačem) vyjádřena obvykle jako (dopočítaná) rychlost vozu na zařazený nejvyšší rychl. stupeň při "omezovačových" otáčkách motoru. Jde o údaj důležitý při homologaci, který výrobce samozřejmě musí homologujícímu orgánu deklarovat a podle něhož se pak třeba zjišťuje, zda výrobce zvolil spávný rychl. index pneu, ale který pro účely zápisu v TP nemá u osobních vozidel valný význam.
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 11.10.05  15:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni

Taky jsem se koukl k Dunlopu jake zimni gumy doporucuje pro dane auto (nasel jsem presne typ, motor, ...) - a tam uvadeji, ze H a V jsou v pohode a pro T by mel mit clovek to varovani. Ovsem ten web je v anglictine takze to nemusi sedet na nasi legislativu. Jestli je na to nejaka unifikace v ramci EU nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 11.10.05  15:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni

Ja ty duvody a motivaci proc se to tak dela chapu. Ale nikde jsem nenasel definici pojmu "nejvyšší konstrukční rychlost vozidla" na kterou se odvolava vyhlaska. A nezdalo se mi ze by ta definice mohla znit nejak jako "je to rychlost kterou vyrobce urci rychlostnim indexem doporucenych pneumatik". A protoze dalsi (a jedine) exaktni cislo je maximalni rychlost auta tak jak je v technicaku znovu jsem otevrel tu diskusi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  14:08

« Re: Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni

briza: To není "hra o slovíčka", ale životně důležitý rozdíl! V techničáku je zapsána "maximální rychlost" (Vmax.), nikoli "maximální konstrukční rychlost".
    Takže když nějaký výrobce na auto s Vmax. 175 km/h obouvá gumy v "H" (do 210), zřejmě ví, co a proč tak činí. To auto totiž s kopce a větrem v zádech klidně jezdí tachometrových "až za rozsah stupnice" rychloměru (cejchován "pouze" do 200).
    Zde platí obecné pravidlo, že rychlostní index zimních gum může být pouze o jednu kategorii nižší, než zapsaný rychl. index letních gum, přičemž "S" se při stanovení rychl. indexu zimních gum pro zjednodušení přeskakuje/nepočítá jako samostatná kategorie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  13:57

« Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni

briza: Drobný háček je v tom, že maximálku uvedenou v techničáku lze za vhodných podmínek bez problémů překročit. Takže automobilky pro auta s techničákovou maximálkou 200 km/h předepisují pneu s indexem V (do 240 km/h), neboť nechtějí aby se jim zákazníci zabíjeli.
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 11.10.05  13:12

« Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni

Abychom se netahali o slovo ... ta, ktera je napsana v technicaku pro auto (tu mam na mysli), je ktera?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  13:02

« Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni

Ale to si pleteme "maximálku" s "maximální konstrukční rychlostí". To jsou přece dvě různé věci!
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 11.10.05  11:35

« Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni

Koukal jsem se do vyhlasky a nasel jsem to, co rikas - ovsem s tim rozdilem, ze to varovani se vztahuje na pripad kdy maji ZIMNI gumy nizsi rychlostni profil nez je KONSTRUKCNI rychlost vozidla. Z toho usuzuji, ze pro maximalku 198 km/h by mel H profil stacit i bez toho abych musel neco takoveho delat.
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 11.10.05  11:29

« Re: Disky na Fabiu

Koukni na www.pneunet.cz . Nabizi tam na skodovky i komplety, ale hlavne se mi zdaji byt bezkonkurencne nejlevnejsi. Praktickou zkusenost s nimi nemam - zatim jsem ve stadiu vyberu.
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.05  11:08

« Disky na Fabiu

Zima sa blizi a teda by bolo dobre prezut na zimaky aj Fabiu. Nemate niekto tip, kde by sa dali za slusnu cenu kupit disky, pripadne disky aj s gumami 185/60R14 na Fabiu?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  09:03

« ADAC testy na zimne pneu

[odkaz]%230
    tu najdete aj odkaz na brigdestone
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.05  10:32

« TEST PNEU ZIMA 2005 - AutoZeitung, Auto Motor und Sport

Nové testy zimních pneu:
    AutoZeitung (195/55 R16, nej=Continental, Pirelli)
    Auto Motor und Sport (205/55 R16, nej=Dunlop SP WinterSport 3D)
    najdete zde: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.05  19:19

« Prima

Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos2

Luboš2 08.10.05  11:23

« Re:

Ztráta času, nestojí to ani za to mrknutí - reklama na autobazary je na jiném fóru
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.05  10:12

« Re: Re: Bridgestone Blizzak LM 20

je nekde odkaz na tyto pneumatiky?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 05.10.05  16:44

« Re: Bridgestone Blizzak LM 20

Mam Bridgestone Blizzak LM 25 (195/65 R15 ? ) a som spokojny. Boli mi doporucene dealerom (Mazda) a nelutujem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.05  15:51

« Bridgestone Blizzak LM 20

Ma niekto zo ctenych diskutujucich nejake prakticke skusenosti so zimnymi pneumatikami Bridgestone Blizzak LM 20 185/65 R15 ?
    Zatial som nenasiel nejaky test na tento rozmer, mam iba informacie od vyrobcu a tam si kazdy vyrobca z pochcopitelnych dovodov uvedie len vyhody. Profil vyzera na pohlad ucelny ziadna extravagancia. Mam ponuku na kupu za velmi prijatelnu cenu 2200,-Sk za kus. Dik!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…