Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 17.08.01 09:22
« obecna rada
Reknete mi nekdo, obecne vzato, co je za vyhodu mit směs gumy AKTIVE- CARBON? Mit nebo nemit? Vyhody x nevyhody. Lepsi na mokru, ale vetsi opotrebeni?? Nebo se pletu?
Ma nekdo zkusenost s Nokian NRT? Prej vydrzi i 90 000 km, ale to budou asi dost tvrdy. NRT2 uz nemaj :(
-
Saab 17.08.01 07:22
« Re: 16
Z cenového hlediska jsou ty 195ky lepší, nejen cena pneu, ale s těmi 16kami dochází k rychlejšímu opotřebení tlumičů a dalších dílů podvozku a taky by se ty menší a užší pneu neměli tak rychle opotřebovat.
Širšími pneu = lepší jízdní vlastnosti na suchu, kratší brzdná dráha, horší jízdní vlastnosti na mokru, nižší výkon auta, vyšší spotřeba
Větší pneu (16") = vypadají líp, tvrdší podvozek, horší komfort, větší opotřebení tlumičů
Vždy přijdeš o nějaké výhody, ale zase nějaké výhody získáš. A co třeba 205/60 R15 ? -
« Re: 16
Ty Dunlopy jsou asi týden staré, takže jsou zatim jenom trochu špinavé.
Vyměnil bych je za 15" jenom kvůli ceně. Nová 16" Dunlopka stojí 7000, jestli dobře počítám tak to vychází na 28000 za 4 blbé kola. Nová 15" je asi za 4000. Takže se mi to zdá trochu levnější. Ale protože nemám dost zkušeností, tak se nedokážu sám správně rozhodnout. -
« Re: Kumho a měkkost
Tedy pardón, chtěl jsem říci, že jsou obvzláště na přední nápravě velice ušpiněné od brzdových destiček jako vepříci, ovšem zde mám na mysli ty vepřiky, co se celý den rozvalují v nechutném bahně a šmíru a mastnotě, nikoliv ty růžovoučké z reklam na masíčko... (o: -
« Re: Kumho a měkkost
Můj pocit,možná subjektivní je, že v zatáčce jakoby podjíždí, řekněme tedy, že nedrží stopu.
Pohuštěnosti se snažím předcházet kontrolou na dvou benzínkách (o: jednou jsem musel skutečně dofouknout, podruhé ne, zkusím zase mrknout. Ale snad není možný aby mi ucházely nový gumy na novejch ráfcích nebo jo? -
« Kumho a měkkost
Mám Kumha 205/50/15 V . Nemůžu se zbavit dojmu, že je to měkký a nejsem jediný kdo má ten dojem. Měkkost cítím hlavně v zatáčkách. Čím to vlastně je? Je to nevýhoda? To že cítím, že je ta pneu měkká neznamená, že mne někde nechala na holičkách, spíš se jen trochu bojím. Co může udělat guma co je měkká? Ujede? Nebo se jen více sjíždí? Nebo si dělám starosti zbytečně? -
« Re: 16 nebo 15
Taky bych neměnil.. sám mám 15ky a za 16ky bych dal nevím co... a rozměr pod 205 je taky nic moc..ikdyž taky jsem to přežil dost dlouho. Ovšem 65 bych si nedal ani na koloběžku. Ovšem je fakt, že asi záleží na prioritách Komfort, Kvalita, Bezpečnost atd...