Pneumatiky
« Re: 14
PTD, bolo by skoda davat tam na zimu take siroke gumy. Jednak to nieje dobre (vsimni si na akych jezdia rallye na snehu - vypada to ako kolesa z motorky...) a potom je to zbytocne drahe. Siroke gumy v lete, to je ine kafe...
Ja osobne mam na aute 195/50r15 v lete, ale na zimu davam 165/70/r13 a mam s tym len dobre skusenosti. No a potom ako sa tesim na leto, ani si nevies predstavit! -
« Re: Śířka ráfků a pneu - jak je to?
Ja mam 195/50 r15 a rafky 7jx15. Funguje to, ale musim hustit trocha viac ako je predpis, inak sa mi opotrebovavaju podstatne viac po krajoch. Je to samozrejme aj stylom jazdy... Tiez som si vsak radsej kupil Firestone SZ40 s ochranou rafkov, lebo tak siroky rafik nieje chraneny normalou gumou. Ak chces vidiet fotky ako to vyzera, tak sa pozri na [odkaz] obrazky uplne dole (stale so starymi gumami bez ochrany). -
« Re: to Kazan
Muj mail je ondrej.janovsky@cleverlance.com
Nevim, jak rychle splasim penize, protoze rekonstrukce CRXky mne bude stat cca 25000 za kompletni rekonstrukci karoserie. Tj. napravy dole, veskere rozvody paliva a brzdy pryc, elektrika vestsinou odpojena. Jsem asi magor :( -
« Re: to Kazan
to YDEV: Pokud do té doby než se rozhoupeš někdo nekoupí mýho nabouranýho Accorda, ke kterýmu je hodlám přihodit, tak je můžeš mít. Když napíšeš maila, tak ti snad pošlu i fotku. Jsou paprskový, byly chromový,ale teďka už sou vypískovaný a nalakovaný, prakticky se s nim ajezdilo jen pár dní po vypískování, jsou na nich myslím asi fuldy zimní s dobrým vzorkem a navíc přidám sadu zimních protektorů, málo jetých. Celé za čtyřku. Myslím solidní cena, za ty Fuldy jsem dal 1800 a za vypsíkování a lak litr. Takže za disky už moc nezbývá plus ty protektory. KOčičky by se hodily na novou VeRunu (o: Takže se dyžtak ozvi.
To ALL: KDybyste někdo chtěl ty Hondí originál alu 13" (z Accorda 1987), tak je daruju za odvoz. Ovšem jak říkám sou po bouračce a tak neručím za stav, snad jedině, že by někomu jeden dva tři chyběly, tak mu udělám radost. O víkendu ho zkusím vyfotit. -
"-- skrytý --" 11.09.01 15:55
« Re: Śířka ráfků a pneu - jak je to?
Je to tak, ze vyrobca udava zlaty priemer. Na disk vies dat o nejaky rozmer nizsiu aj vyssiu gumu. V prvom pripade sa patky fukanim rozsiria az sadnu na disk a v druhom je to naopak. Prilis velke zmeny sirky pneu su nebezpecne, najma pri mensom rozmere, kde sa guma v zakrute moze vyzut. -
"-- skrytý --" 11.09.01 15:20
« Śířka ráfků a pneu - jak je to?
Jak je to s ráfky a pneu (konkrétně u Oplu Astra)? V techničáku mám uvedené, že kromě standardních 195/60/R15 můžu použít i 205/50/R16 s ráfky 6Jx16 nebo 185/65/R15 s ráfky 6Jx15. Vrtá mi hlavou to 6J. Jakto, že ráfky na pneu 185, 195 i 205 jsou stejně úzké? (6J je cca 15,24 cm), nebo něčemu blbě rozumím - je to první číslo s "J" skutečně šířka v palcích??? Důvod je ten, že uvažuju o lehkých ráfcích a rozhlížím se po nabídkách ... -
« Re: Unik vzduchu z pneu
Tak to asi zadnej kseft neudelame.Ja bych ty disky vod tebe i koupil,ale fakt jen 15".Pro ostatni,jsou 4 derovy a roztec myslim nejakych 114 mm.Uz ted tam mam se svym snizovanym podvozkem malo mista.Dat tam 14",tak snad sedim brichem na zemi.Presto este jednou dikes.Trona -
« Re: Unik vzduchu z pneu
čeče, myslím, že jedna sada tu co bych i daroval jsou snad dokonce třináctky. Pak mám ještě 14ky se zimním obutím, ty sou hezký, nově vypískovaný, paprkskový, jsou na nich tuším fuldy nebo michelliny v dobrým stavu. Měl bych k nim i ještě jednu sadu protektoru jetejch asi jen dva měsíce. Jsou to holt pozůstatky, žádnej zázrak. Patnáctky bohužel ne-e. Sorry. -
« Re: Unik vzduchu z pneu
A jaký disky máš na tý Hondě? Nějaký mi zbyly po mejch Hondách, myslím, že bych ti ho i daroval, pokud by byl stejnej. Máš foto? Jestli ne, tak se o víkednu pokusím nějaký splodit. Bohužel celou sadu nemám, minimálně jedno kolo je total buchlý )o:

Asi se na to vyprdnu a koupím za 2000 barumky. Navíc tento rozměr ano Kleber nedělá. Jinak mi pneumechanik vysvětlil, že 185 se na ráfek vleze, ale do auta už ne při plném zatížení a plném rejdu s předním a zadním stabilizátorem. A to už prý nemluví o original Škoda sportovních tlumičích. Prý to co tam výrobce vymyslí, tak to se dam má dávat a nešpekulovat.......PTD