Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Unik vzduchu z pneu
Jasně že to jde. Měl jsem na R25 to samé, jedna bezdušovka utíkala. Vyškubnul jsem ventilek, dal jsem tam duši, nechal to vyvážit a byl klid. Jenom jeden postřeh - je potřeba pod duši na ráfek dát vložku - takovej gumovej pás, jinak se duše může o ráfek prodřít (vlastní zkušenost). -
« Re: Můžu dát
To PTD: díky za informace, ale s tou 13 jsi mě dostal. Jak jsem psal, zašel jsem do Barumu, že nemůžu sehnat předepané 165/XY R14 86T, schválně co mi nabídnou. Ten technik říká, to je blbost, vzal mě k jejich tabulkám, vyhledali jsem typ auta, rok výroby atd. a měl tam předepsané 185 a 175 vše v R14!! Ani jednou se tam nevyskytla R13. Tak teď nevím. Často čtu příspěvky od tebe a je mi jasné, že víš o čem mluvíš. Ale nejde mi to dohromady. Pro jistotu, jde o Sieru 2.0l stříkačka, s katal., 90. rok combi. RBr -
Pokud se týka fordu Sierra, je tam skutečně rozměr 165/ ale na 13. Vzhledem k tomu, že tam není uvedeno profilové číslo, jedná se o profil 80, teda něco jako 165/80/13 a tyto gumy jsem měl na Sieře když jsem ji koupil taky......Pak jsem si nechal do techničáku dopsat alternativní pneu 185/70/13 za 10 Kč a ty jsem tam obul na ty stejné disky a byl jme spokojený. 14 tky to sice nebyly, ale na 2,3D nebyly ani povolené.....velké kolo, malý výkon PTD -
Je to Siera combi 90 rok. Ráfky mám jak jsem již popsal. Dokonce mi někteří říkají, že je to blbost, aby na toto auto patřily 165 R14, že to musí být chyba v techničáku. Je pravda, že to auto bylo dovezený ze Švýcarska a mělo zrovna tyto gumy na sobě, tak to asi rovnou zapsali do průkazu. Podle tabulek u Barumu by auto mělo mít údajně rozměr 185 R14. RBr -
« Můžu dát "trochu" jiný rozměr pneu na zimu?
Když jsem koupil před 2 roky auto, mělo obutý rozměr 165/65 R14. V technickým je jen 165 R 14 (a 86 T, ráfek 5,5J R14 ). Teď jsem nucen koupit nový zimní ale v rozměru 165/65 nemůžu nic sehnat, aby to vyhovělo taky indexu nosnosti.
Můžu si dovolit jiný rozměr? Myslím třeba 175/70 nebo 175/80, v této velikosti už je výběr o něco lepší, ale nevím co to udělá.
Díky za radu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!