Pneumatiky
« Re: Unik vzduchu z pneu
Jasně že to jde. Měl jsem na R25 to samé, jedna bezdušovka utíkala. Vyškubnul jsem ventilek, dal jsem tam duši, nechal to vyvážit a byl klid. Jenom jeden postřeh - je potřeba pod duši na ráfek dát vložku - takovej gumovej pás, jinak se duše může o ráfek prodřít (vlastní zkušenost). -
« Re: Můžu dát
To PTD: díky za informace, ale s tou 13 jsi mě dostal. Jak jsem psal, zašel jsem do Barumu, že nemůžu sehnat předepané 165/XY R14 86T, schválně co mi nabídnou. Ten technik říká, to je blbost, vzal mě k jejich tabulkám, vyhledali jsem typ auta, rok výroby atd. a měl tam předepsané 185 a 175 vše v R14!! Ani jednou se tam nevyskytla R13. Tak teď nevím. Často čtu příspěvky od tebe a je mi jasné, že víš o čem mluvíš. Ale nejde mi to dohromady. Pro jistotu, jde o Sieru 2.0l stříkačka, s katal., 90. rok combi. RBr -
« Re: Můžu dát
Pokud se týka fordu Sierra, je tam skutečně rozměr 165/ ale na 13. Vzhledem k tomu, že tam není uvedeno profilové číslo, jedná se o profil 80, teda něco jako 165/80/13 a tyto gumy jsem měl na Sieře když jsem ji koupil taky......Pak jsem si nechal do techničáku dopsat alternativní pneu 185/70/13 za 10 Kč a ty jsem tam obul na ty stejné disky a byl jme spokojený. 14 tky to sice nebyly, ale na 2,3D nebyly ani povolené.....velké kolo, malý výkon PTD -
« Re: Můžu dát
Je to Siera combi 90 rok. Ráfky mám jak jsem již popsal. Dokonce mi někteří říkají, že je to blbost, aby na toto auto patřily 165 R14, že to musí být chyba v techničáku. Je pravda, že to auto bylo dovezený ze Švýcarska a mělo zrovna tyto gumy na sobě, tak to asi rovnou zapsali do průkazu. Podle tabulek u Barumu by auto mělo mít údajně rozměr 185 R14. RBr -
« Můžu dát "trochu" jiný rozměr pneu na zimu?
Když jsem koupil před 2 roky auto, mělo obutý rozměr 165/65 R14. V technickým je jen 165 R 14 (a 86 T, ráfek 5,5J R14 ). Teď jsem nucen koupit nový zimní ale v rozměru 165/65 nemůžu nic sehnat, aby to vyhovělo taky indexu nosnosti.
Můžu si dovolit jiný rozměr? Myslím třeba 175/70 nebo 175/80, v této velikosti už je výběr o něco lepší, ale nevím co to udělá.
Díky za radu.