Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: reklamace pneu
Klebery Viaxer jsou obecne prochu podcenovane gumy. Otec je mel na Audi A6 Quattro a nemohl si je vynachvalit. I pri jeho stylu jizdy (jako prase) mu vydrzely pres 40 tis. a max. spokojenost. Ja mel taky Klebery, ale levnejsi typ na Accordu a sedely jak pribity. Na suchu i na mokru. Samozrejme, ze Good Year Ventura jsou lepsi, ale 2x tak drahy. -
"-- skrytý --" 11.10.01 13:57
ano, hned ráano se to hnulo. Reklamované gumy jseu prý v pořádku a na to moje auto (4x4) se prý příliš nehodí (Michelin Primacy). Tak mi nabídli místo těch dvou ojetých Primacy dva Klebery Viaxer (H-čkové). To je radosti, budu mít dvě Primacy a dva Viaxery na jednom autě. Nevíte jaká je to guma? -
-
pokud jsou pneu (pripadne jakekoliv jine zbozi) zakoupeny a vyfakturovany pouze norm.osobe (typu paragon=prodejka), pak se resi reklamace dle obcanskeho zakoniku, tzn.do 30 dnu (1 mesic)
pokud jsou zakoupeny "na firmu" (tzn.koupi je zivnostnik nebo firma, ktera je dava do nakladu=faktura typu dodavatel/odberatel), pak se resi reklamace dle obchodniho zakoniku, tzn.DOPORUCENA lhuta je 30 dnu, ale neni vynutitelna=muze trvat i dele, ale vetsinou si to prodejce nedovoli, protoze je jasne, ze k nemu jiz priste neprijdete! -
"-- skrytý --" 08.10.01 11:52
« reklamace pneu
už to bude tak 40 dnů co jsem se rozhodl reklamovat 2 pneu Michelin Pilot Primacy konkrétně na špatnou směs. Projevovalo se to vyloženě ožužlaným povrchem a životnost odhadem cca 15kkm. ( 100% je to gumama protože jsem dal jiné,ten samý typ - a jsou OK).Když jsem se po nich začal shánět tak mi prodejce řekl, že pneu poslali do Němec na posouzení a že na to ze zákona mají půl roku. Nechci si hrát na "supersvini", ale zdá se mi, že to mají do 30 dnů vyřešit ne? Nemáte někdo podobné zkušenosti?
díky LN -
« nechutně dlouhá životnost Polarisek
Tak jsem tohle léto chtěl dojezdit zimní pneu Barum Polaris, protože si už odsloužily 5 zim a tudíž by pomalu mohly ztrácet dobré vlastnosti na ledu apod. Jenže to doježdění se mi moc nepovedlo - na jaře měly hloubku dezénu 7 mm a teď po cca 8000 letních kilometrech mají lehce přes 6 mm. Tak nevím, nevím, kdy je "ujezdím k smrti". Vypadá to tak ještě na 1 zimu a 2 léta, než budou na vyhození.
Jinak ježdění v létě na zimních gumách není nic příjemnýho - přece jen jsou moc měkký a tudíž např. hůř brzdí. Jednou jsem na nájezdu na dálnici musel zastavovat z cca 120 km/h na nulu a jen tak tak, že jsem to ubrzdil. Prostě autům přede mnou to brzdilo líp (při tom se mi od gum kouřilo, že jsem myslel, že snad hoří). -
« Boule
Ta guma vubec neuchazi, neni s ni zadnej problem az na tu boulicku a dulek, nevedel jsem ze to muze bejt z vyroby, spis jsem myslel ze sem ji nekde vzal hrube o patnik a potrhal kostru, ale to by uz nejspis (s mym stylem jizdy) byla KO. Jo jeste malej postreh na ty bezdusaky co uchazej, hodne to bejva tim ze je to prorezly okolo ventilku a nebo je ventilek kaput, ja jsem to vystrikal tim sprejem na nouzove zalepovani a drzi, je to sice prasarna, ale v nouzi, guma byla tak mesic stara anebyl cas to nekde nechat odusovat. Proste jsem vlit s mekou gumou na benzajnu nafouk sprejem a chodi to. -
« Re: Můžu dát
Prvně duše. Samo, že do bezdušáku můžeš dát duši. Sám jsem to tak měl, když plechový disk byl tak naraženej, že nešel "vzduchotěsně" srovnat. Jinak k těm pneu 165/14 na Sieru. Skutečně na Sieru není 165/14 povolen - na rozdíl třeba od Fiat Ritmo, který má předepsaný 165/65/14 - to je ale s nižží únosností jak jsi psal. Na 14" jsou 175 a 185. Nebo pak 195/15 - jen vyjímečné modely. Do modelového roku 1988 měly téměř všechny Siery 13" kola. Pak to zvedli na 14". Pokud někdo pochybuje, koukněte do knížky "Jak na to" (po jejím předložení mi policajti provedli zápis do TP) nebo na Siery co jezdí kolem nás a jsou starší. Pokud Ti někdo napsal do techničáku 165/14, je to omyl a zřejmě chtěl napsat 165/13. PTD -
« Re: Boule
To moze byt aj konstrukciou gumy, tam kde sa plat kordu spaja, je na gume mierna vydutina alebo jamka, to vobec nevadi. Skus, ci ja tam guma maksia ako inde, ak nie je, tak by to malo byt v poriadku. BTW taka ista "chyba" by mala byt aj na ostatnych gumach.