Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

14.10.01  21:53

« Uniroyal MS 55

Mate najeke zkusenosti s Uniroyal MS55?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.01  23:24

« Re: Tvrdost

letni!
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.01  20:26

« Tvrdost

Ktery pneumatiky maji tvrdsi dezen, letni nebo zimni??
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.01  13:26

« Re: nechutně dlouhá životnost Polarisek

Pavel_KR5> Nedramatizuj to. Pujč mi své Polarisy na víkend a ukážu Ti, jak vypadají jejich kordy.

BTW, brzdit (a pálit tak) zimní gumy je zrádné. Jedonou jsem to podnikl a už nikdy nebyly kulaté. Musel jsem je vyhodit.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.01  09:02

« Re: reklamace pneu

Klebery Viaxer jsou obecne prochu podcenovane gumy. Otec je mel na Audi A6 Quattro a nemohl si je vynachvalit. I pri jeho stylu jizdy (jako prase) mu vydrzely pres 40 tis. a max. spokojenost. Ja mel taky Klebery, ale levnejsi typ na Accordu a sedely jak pribity. Na suchu i na mokru. Samozrejme, ze Good Year Ventura jsou lepsi, ale 2x tak drahy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.01  13:57

ano, hned ráano se to hnulo. Reklamované gumy jseu prý v pořádku a na to moje auto (4x4) se prý příliš nehodí (Michelin Primacy). Tak mi nabídli místo těch dvou ojetých Primacy dva Klebery Viaxer (H-čkové). To je radosti, budu mít dvě Primacy a dva Viaxery na jednom autě. Nevíte jaká je to guma?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.01  22:08

díky, bezva nápad. Doufám, že po dnešním telefonu z big bossem od mišelínů se to hne. (ale těch mých 5 N - Novák Nemá Nikdy Nic Normálního) furt funguje. Čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 10.10.01  18:25

Zkus se na to zeptat na [odkaz] nebo [odkaz]

Pokud budou zatvrzelí, tak jim začni vyhrožovat, že je dáš do TV, např. pořad Černá-Bílá na ČT ([odkaz] a pokud ani to nepomůže, tak kup basu piv, dej to našim tmavým spoluobčanům a ukaž jim jejich výkladní skříň.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.01  12:44

Sud sa, nemas sancu nevyhrat (ak teda platia u vas podobne zakony ako u nas, spoliehaju sa totiz, ze sa sudit nebudes)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.01  09:52

kupujte mišeliny!! trvají na půl roce, prej se mám klidně soudit....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  18:48

pokud jsou pneu (pripadne jakekoliv jine zbozi) zakoupeny a vyfakturovany pouze norm.osobe (typu paragon=prodejka), pak se resi reklamace dle obcanskeho zakoniku, tzn.do 30 dnu (1 mesic)

pokud jsou zakoupeny "na firmu" (tzn.koupi je zivnostnik nebo firma, ktera je dava do nakladu=faktura typu dodavatel/odberatel), pak se resi reklamace dle obchodniho zakoniku, tzn.DOPORUCENA lhuta je 30 dnu, ale neni vynutitelna=muze trvat i dele, ale vetsinou si to prodejce nedovoli, protoze je jasne, ze k nemu jiz priste neprijdete!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.01  13:11

Pokud já vím,tak na zboží se váže 30 denní lhůta na vyřešení reklamace.Poté má zákazník nárok navrácení hotovosti.Tuto lhůtu lze zkrátit,ale v žádném případě prodloužit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.01  11:52

« reklamace pneu

už to bude tak 40 dnů co jsem se rozhodl reklamovat 2 pneu Michelin Pilot Primacy konkrétně na špatnou směs. Projevovalo se to vyloženě ožužlaným povrchem a životnost odhadem cca 15kkm. ( 100% je to gumama protože jsem dal jiné,ten samý typ - a jsou OK).Když jsem se po nich začal shánět tak mi prodejce řekl, že pneu poslali do Němec na posouzení a že na to ze zákona mají půl roku. Nechci si hrát na "supersvini", ale zdá se mi, že to mají do 30 dnů vyřešit ne? Nemáte někdo podobné zkušenosti?
    díky LN
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.01  08:31

« Matadory

Má tu někdo zkušenosti s pneu matador-zimní?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  17:03

« Nevite nekdo...

...kde se daji v Praze sehnat levneji novy zimaky?.Myslim tim obecne nakej pneuservis,kterej je levnejsi nez jiny?.Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.01  13:10

« nechutně dlouhá životnost Polarisek

Tak jsem tohle léto chtěl dojezdit zimní pneu Barum Polaris, protože si už odsloužily 5 zim a tudíž by pomalu mohly ztrácet dobré vlastnosti na ledu apod. Jenže to doježdění se mi moc nepovedlo - na jaře měly hloubku dezénu 7 mm a teď po cca 8000 letních kilometrech mají lehce přes 6 mm. Tak nevím, nevím, kdy je "ujezdím k smrti". Vypadá to tak ještě na 1 zimu a 2 léta, než budou na vyhození.

Jinak ježdění v létě na zimních gumách není nic příjemnýho - přece jen jsou moc měkký a tudíž např. hůř brzdí. Jednou jsem na nájezdu na dálnici musel zastavovat z cca 120 km/h na nulu a jen tak tak, že jsem to ubrzdil. Prostě autům přede mnou to brzdilo líp (při tom se mi od gum kouřilo, že jsem myslel, že snad hoří).
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.01  15:51

« Boule

Ta guma vubec neuchazi, neni s ni zadnej problem az na tu boulicku a dulek, nevedel jsem ze to muze bejt z vyroby, spis jsem myslel ze sem ji nekde vzal hrube o patnik a potrhal kostru, ale to by uz nejspis (s mym stylem jizdy) byla KO. Jo jeste malej postreh na ty bezdusaky co uchazej, hodne to bejva tim ze je to prorezly okolo ventilku a nebo je ventilek kaput, ja jsem to vystrikal tim sprejem na nouzove zalepovani a drzi, je to sice prasarna, ale v nouzi, guma byla tak mesic stara anebyl cas to nekde nechat odusovat. Proste jsem vlit s mekou gumou na benzajnu nafouk sprejem a chodi to.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.01  16:09

« Re: Můžu dát

Prvně duše. Samo, že do bezdušáku můžeš dát duši. Sám jsem to tak měl, když plechový disk byl tak naraženej, že nešel "vzduchotěsně" srovnat. Jinak k těm pneu 165/14 na Sieru. Skutečně na Sieru není 165/14 povolen - na rozdíl třeba od Fiat Ritmo, který má předepsaný 165/65/14 - to je ale s nižží únosností jak jsi psal. Na 14" jsou 175 a 185. Nebo pak 195/15 - jen vyjímečné modely. Do modelového roku 1988 měly téměř všechny Siery 13" kola. Pak to zvedli na 14". Pokud někdo pochybuje, koukněte do knížky "Jak na to" (po jejím předložení mi policajti provedli zápis do TP) nebo na Siery co jezdí kolem nás a jsou starší. Pokud Ti někdo napsal do techničáku 165/14, je to omyl a zřejmě chtěl napsat 165/13. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.01  13:43

« Unik vzduchu z pneu

Prosim vas , muzete mi nekdo odpovedet,zda se muze do bezdusovych pneu dat duse? V pripade,ze ne,tak proc.Viz muj prispevek o uniku vzduchu.Trona
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.01  10:09

« Re: Boule

To moze byt aj konstrukciou gumy, tam kde sa plat kordu spaja, je na gume mierna vydutina alebo jamka, to vobec nevadi. Skus, ci ja tam guma maksia ako inde, ak nie je, tak by to malo byt v poriadku. BTW taka ista "chyba" by mala byt aj na ostatnych gumach.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…