Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  17:37

« Re: Jen tak

Hufe a jaka je cena tech pneu? To za cenu jedne, nekdo obuje celou Fabii... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  17:10

« Re: Jen tak

ty jsi dal na Fabii 215/16 ? :))))))))
  • 00 Reagovat !

foto

25.10.01  16:51

« Jen tak

Včera jsem obul nové pneu. Dunlop SP Sport 9000 MFS 215/40ZR16. Lepší než P-zero. Bomba. Konečně jsem spokojen s jízdními vlastnostmi mé malinké Fabie.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  16:45

« Re: Jak je to s diskama

Takze 6J x 15 neni uplny oznaceni disku? Znamena to (kdyz pominu roztec pro srouby), ze 6Jx15 pro Octavii neni pouzitelny pro Almeru (pokud nebudu vedet dalsi informace)?

Je tedy nejaky oficialni uplny znaceni, ktery by jednoznacne urcovalo typ disku ? Pripadne jak vypada ?
  • 00 Reagovat !

foto

25.10.01  16:02

« Opravicka

Sorry, chtel jsem napsat "podelna" osa a ne "podelan"...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.01  16:00

« Re: Jak je to s diskama

No jasne, ze tam jsou rozdily. Jde o tzv. "vyoseni". Je to to cislo J"#". Jedna se o to, jak je podelan osa disku vzdalena od osy naboje kola. Ja mel na Accordu elektrony s predpisovym ozmerem, ale J7 misto J5 a obcas mi skrtly o hranu blatniku. Takze jsem musel nechat ty blatniky malinko upravit a bylo to v cajku. Co se tyce zameny a technicky. Nevim o nikom, kdo by s tim mel problemy. Ale bacha, pri bouracce se zkouma kazda takova kravina a muzou ti prisit vinu, zes nemel predpisovy kola, nebo gumy.
  • 00 Reagovat !

foto

25.10.01  13:31

« Jak je to s diskama

Cau. Zajimalo by me v cem muzou bejt rozdily mezi diskama dejme tomu pro Octavii v rozmeru 6x15 a Nissan Almera 6x15. Je jasny ze muzou bejt rozdily v rozteci der pro srouby, ale muzou bejt i v necem jinym ?
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.01  20:32

« matador aquilla

chlapi, vcera som mal moznost zviest sa na octavii 1.9 TDi s matador aquilla. stabilitu na suchu ani na vode som nemohol posudit za tych 30 km co som na nej spravil, ale co ma zarazilo je, ze aquilly od rychlosti cca 80 km/h strasne hucia a ked som s tym isiel 120 km/h pripadal som si ako v lietadle ;-(. povodne pneu boli na octavii uplne tiche, neviem vsak uz aky to bol typ. tolko moja skusenost s aquillami.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  12:59

« Re: to luf

LUF> Tak to piš velkýma písmenama. To je nezfalšovatelné.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  10:59

« to luf

Být tebou, nedával bych si nový login. Ten starý všichni znají a hned poznají, že místo l je velké I nebo 1.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  10:40

« Re: A sakra, niekto tu pise pod mojim nickom

jo, rikal jsem si, ze jsi lufe najednou nejak agresivni :-)))) A tos pritom nebyl ty :-))))
    Muj nick by mel byt OK, pokud ho mam malyma pismenama (i kdyz dnes jsem se omylem prihlasil i velkyma, kde by se to dalo zamaskovat nekym jinym, v malych pismenech ne).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  10:35

« Re: A sakra, niekto tu pise pod mojim nickom

To je jako u * s tím napodobováním loginů. Nechápu toho idiota. Nový login je naprd, vem si, že všichni mají vsugerované ty ostatní loginy a pakliže se některý změní, už si tak nikdo nezvykne. Nakonec to dopadne tak, že všichni budou mít nový login a nikdo nikoho nebu znát a diskuze umře na jednoduchých větách.
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.01  10:31

« A sakra, niekto tu pise pod mojim nickom

Prispevky od nejakeho Iuf nie su odo mna a zacinam vymyslat nejaky novy login, ktory sa nebude dat napodobnit.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  10:11

« Re: mozem nahradit 195/45 R15 za 195/50 R15?

v postatě ano, je to v toleranci. Ta 45 má obvod 1748,3 mm a výšku 87,8 mm. Ta 50 má obvod 1809,6 mm a výšku 97,5 mm. S pneu 50 bude trošku težší převod a při např. rychlosti 100km/h, auto pojede 103,5 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  09:45

xtra> To je v pohodě. Já taky hodně experimentuju s rozměry pneu a rodíl v 195/45 a 195/50 bude tak 8mm na poloměru. ATX Ti to spočítá přesně. V každém případě ale bude auto lehce lenivější. Asi to ale ani nepoznáš.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.01  08:45

« Re: Chyba v TP

Ja jsem mel v technicaku spatne VIN - chybela jedna cislice - misto VF1B.... tam bylo VFB.... a opravili mi to v Praze na Micankach policajti zadarmo (zmena v TP + nove OTP).
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  21:11

je to nove VW Polo normalne pneu mam predpisane ako 185/55 R14 (uz aj to su nizkoprofilove nie?) a ako alternativu 195/45 R15, ktore sa seriova davaju k Polu 1.6 GTi. Inak som pozeral tie ceny pnue na www.pneushop.cz a tie 195/45 su sakra drahe ;-(((( oproti 195/50, to snad neni ani mozne, mozem to obut do takychto inych pneu namiesto 195/45? Chcem to dat v lete na hlinikove disky 15".

mozem auto nejako poskodit, ked budem pouzivat taketo mierne ine rozmery pneu nez su predpisane vyrobcom?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  20:19

« Re: Chyba v TP

dej si tam 13" :))) to je ta dobrá volba. Jak to opravit netuším, nejsem v tom odborník. Na technický jsem s autem ještě nikdy nebyl :)
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.01  18:11

« Chyba v TP

Zdar, mam takovy drobny problem - v TP mam zapsany disky R15 a pneu R14 :))) Nevite co s tim? Samozrejme jezdim na R15, ale docela by mne zajimalo, jak se na to budou tvarit na technicky, prece jen ty R14 by se na to navliklount daly (trocha hrube sily vyresi vsechno :))), ale asi bych s tim nedojel ani na tu technickou :-) Nemate nekdo zkusenosti s opravama zjevnych chyb v TP? Navic pro moje auto ba tam spravne mely byt disky R14 (takze ta chyba je v nich), ale ja bych chtel opravit spis ty gumy - z celkem pochopitelnych duvodu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.01  14:11

To tam mas tedy napsane pekne ku.revske pneu! Nejsem odbornik, ale zjistil bych si u vyrobce, jestli tam skutecne maji byt takove nebo jestli to tam jenom vrzli pri dovozu. Jinak 195/50 R15 jsou taky nizkoprofilove, takze v jizdnich vlastnostech asi moc velky rozdil nebude (bok je o 1 cm vyssi). Tachometr ti bude ukazovat o 3,5% méně než před tím. Cenová úspora bude myslím značná (napr. 195/50R15 Bravury stoji 1900,-Kc). Ja bych do toho sel a jeste bych si to nejlepe nechal prepsat v technicaku. Co je to za auto?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…