Pneumatiky
"-- skrytý --" 06.11.01 07:11
« Re: Firestone FW 930
mám FW930 také, mají měkčí směs (silica) ale jsem s nimi velmi spokojen. Ještě tip: jestli se dobře pamatuji prodávali je v Makru 15" 195/65 H za bratru asi za 2400 vč. DPH? (jen matně vzpomínám)
možná tam ještě budou. Po těch protektorech, Savách a Kormoránech se tam konečně dala koupit slušnější guma. Čau LN -
« Re: Firestone FW 930
a mala zkusenost k FW930-predminulou zimu sem jel s Escortem po 2-pruhacce-mimo mesto (cca leden-vsude snih, na silnici jen voda se soli)...a predjizdel sem nejakyho "*"-resp.jsme jeli vedle sebe-ja v rychlejsim-levym pruhu, a kdyz jsem ho predjizdel, tak on na to taky slapnul-no a takhle to slo az do rychlosti cca 140km/h, kdyz sem pred sebou uvidel na polovicce svyho "rychlyho" pruhu snih cca 10cm, protoze se oba jizdni pruhy po cca 50m sjizdely a holt ten muj nebyl projetej:(...nezbylo nic jinyho, nez ze sem sundal nohy z plynu a drzel volant rovne (levou casti auta po snehu a pravou relativne v suchu)-kdyz uvidel ten "moula", co jel vedle me-co se deje, tak pribrzdil a cekal, jak se pred nim hezky vysekam...zatimco ja v klidu s brzdenim motoru stahnul rychlost na cca 100km/h a plynule sem prejel do pravyho pruhu pred nej-ale verim tomu, ze kdybych nemel (dobry) zimni gumy, tak sem se mohl pekne rozsekat... -
« Re: Firestone FW 930
to Huf a dalsi-mohu posoudit pouze jen ty gumy, na kterych sem jezdil, pripadne doporucit, co kdo rikal/stezoval si, nebo co se kde psalo v testech...o Conti vim, ze jsou dost dobry, ale ta cena:(...kdyby mi nezalezelo na penezich, asi bych vybiral mezi prave Conti790 nebu GY GW3 pripadne UG6...(s letnima Goodyearama sem obzvlast spokojenej-oproti Michelin jsou o dost lepsi, takze bych asi volil stejnou znacku)...jinak nevim jeste, jestli jsem zminoval taky nejake zaporne vlastnosti na FW930-kapanek vic se sjizdeji (asi mekci smes)...to Polarisky jsou oproti nim jak "beton":) -
jeste k tem FW930-
cena> je bez diskuze vyrazne nizsi nez u konkurence (UG6 i Conti790 je min.1,5x-2x drazsi)
testy x rozmer> je jasny, ze v mensich rozmerech absolutne vitezi, protoze napr.UG6 nebo Conti790 se v tak malych rozmerech snad ani nevyrabeji-samozrejme taky zalezi na tom, jake pneu si vyberou k testum-nicmene vseobecne ma ADAC relativne objektivni testy, tzn.testy prokazou bud uplnej "*" nebo dobrou pneu-myslim si, ze si ale malo lidi uvedomuje, ze u nekt.pneu jsou min.rozdily v kvalite, ale na druhou stranu podstatne rozdily v cene...
jakej volit rozmer?> uz se tady o tom hodne diskutovalo-zkusim to zopaknout-na sucho a vodu je dobra sirsi pneu (kratsi brzdna draha) naproti tomu na led a snih je lepsi uzsi pneu (vic se zabori-neklouze), tzn.vetsinou se na zimu voli klas.standardni rozmer pneu, kt.doporucuje vyrobce (napr.pro Octavii na zimu 195/65R15 a na leto treba 205/55R16)...to uz si ale kazdej potom musi vybrat, jestli vic najede po horach, kde je jenom snih, nebo po Praze, kde je prevazne brecka/mokro! -
« Re: Firestone FW 930
Magnat-dik. Dival jsem se a stabilne se umistuji uprostred, ale s cenou daleko nizsi! Vim, ze jsou lepsi(conti 790), ale nejezdim extremne! Na zimu dam uzsi, asi 185/65 R15 a ta cena 2289Kc za ks, co jsem na netu nasel je perfektni! To za 9tis. obuju cele auto, coz bych asi urcite u jinych znacek neobul! Kokal jsem na Barumky, ale jeji vysledne testy jsou jak kdy, nekdy 1* nekdy 2*! -
« Re: Firestone FW 930
mel sem FW930 na Escortu (175/70R13) a ted na Mondeu (195/60R14) a nemuzu si vynachvalit-za relativne nizkou cenu vynikajici (samozrejme, ze jsou asi i o chlup lepsi, jako UG6, GW6, Conti790, atd., ale v testech na vode jsou asi uplne nejlepsi-viz ADAC) -
"-- skrytý --" 02.11.01 22:27
« Re: Zimní gumy
Letošní zimu praávě bohužel budeme asi muset doma dát do pneu nějaké ty úspory - budou asi potřeba tři sady... Asi zkusíme všechny Nokiany, dvoje na předokolku a jedny na RAV4 (ta je naštěstí služební, takže si to zaplatí podnik :o), tak jestli máte nějaký návrh, co by měly být nejlepší zimní gumy, tak bychom je na té RAVce docela zkusili.