Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  19:20

« Re: Matador MP 58 Wintera alebo Nokian NRW-H???

Uzsi rozmer nemam predpisany, v technicaku mam len 185/55 R14 alebo exotickych 195/45 R15 ;-) asi preto ze mam tazke auto, ale ked kupis Polo 1.0 alebo 1.4 mas k tomu 175/80 R13

dneska som sa kazdopadne rozhodol a bol som zobrat Matadory MP 58 Wintera, vyzeraju solidne, tak dufam, ze sa budu aj dobre spravat. V jenom pneuservise mi povedali, ze Nokian nie je oproti tomuto Matadoru urcite o nic lepsi, samozrejme tie nizsie matadory MP56 a pod. su vraj vyrazne horsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.01  15:59

To uz je seriozny rozmer, dokonca si nie som isty, ci na zimu nema odporucenu uzsiu gumu, kotra ma lepsi tlak na zovovku a tym aj zaber v snehu. Neviem, ake su sucasne ceny, ale asi by som kukol aj na Conti, ci nemaju nahodou nieco v okoli Nokianov. Tvoj voz sa mi javi, ako idealny pre testovanie nem. pneu pri vyvoji, pre danu triedu vozov. Takze by si mohol byt prijemne prekvapeny. Hadzavost je ked mas pneu, ktora je vzhladom k stredu niekde excentricka a pri otacani hadze kolesom.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  10:08

185/55 R14 VW Polo.

co to je ta hadzavost? Matadory maju 3 roky zaruku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.01  09:21

Aky voz, aky rozmer pneu? Nokiany budu lepsie na sneh a lad, v robote sme mali na Felde nejake /uz su to 4 roky/. Fakt vyzerali, ako keby neboli dost nafukane, voz sa ale drzal na ceste, ako pribity. Km vykon bol vsak koli suchsej zime ubohy. U Winterry by som vahal len koli tej hadzavosti, mozno to uz vyriesili.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  08:00

« Re: UG6

mracek> Ty poznáš vlastnosti pneu (notabene dány z velké části směsí) na mokru letmým pohledem? To by ses tím měl živit ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.01  22:51

« Matador MP 58 Wintera alebo Nokian NRW-H???

Pani, mam na vyber

Matador MP 58 Wintera za 2.860 Sk/kus

alebo

Nokian NRW-H za 3.590 Sk/kus

ktore si mam vybrat? subjektivne si myslim, ze su t gumy na identickej cenovej urovni (vyhodu ma len matador ako domaci vyrobca), takze by ma zaujimali Vase nazory, pre ktore z tychto dvoch zimnych pneu sa mam rozhodnut. Mate realne skusenosti s tymito gumami?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  18:01

« Re: Good Rich

Michelin jsou Francouzi a BFGoodies jsou Amíci!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  17:43

« UG6

Tak jsem koukal na UG 6 dneska v makru a prijde mi, ze na mokru nebudou asni nic moc, jinak budou sedet jako pribity!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  15:36

« Re: Golf III VR6 kola x Octavia

VR6 není zas tak silné nebo těžké vozidlo. Kola na Octavii MPi bohatě pevnostně postačí :o) Jinak rozteče i středící díra sedí.
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.01  15:22

« Golf III VR6 kola x Octavia

Jdou kola z Octavie na Golfa III VR6? Je to 5x100? Mám na mysli 15" nebo 16". či 17" kola. Je to opravdu shodný? A co pevnost, nemusí bejt pro VR6 něco special?
    Dík
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.01  15:17

« Bez nadpisu

Vyborne zkusenosti mam s ceat artic2. oproti savam nebo barumkam ktere jsem mel na stejnem aute predtim je to fakt rozdil
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  13:18

« Re: Debica

luf> Jo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.01  13:13

Pre menej majetnych su velmi dobre Matadory MP58, je pravda, ze Matador ma problem s hadzavostou gumy, ale vlastnosti su velmi dobre. Dalej Dunlop robi kazdorocne akciu na rozmery Feldy a aj najlacnejsie Conti /hexgonalny design bez smeroveho urcenia/ su vynikajuce. Sava nepoznam, skor by som v AT kupil ich Sepmperity, mali sme ich na PGT405D a nesklamali. V ramci moznosti sa s nimi da jazdit bez ohrozenia seba a inych.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  11:48

Huf - asi mas pravdu, ale ludia co ich jazdia na feldach a autach podobnych kategorii su s nimi spokojni. Nie kazdy ma totiz na to, aby kupoval Conti za 4tis/ks. Pripominas mi nasich poslancov - pre nich ceny nie su vysoke, oni si mozu dovolit takmer hocico, tak co sa ludia stazuju! Nic v zlom, iba aby si si uvedomil, ze su aj chudobnejsi ludia. BTW Savy som nasiel iba v jednom teste a v inom som nasiel GoodYear UG na druhom mieste od konca, znamena to, ze su to smejdy?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  11:40

« Re: Studený protektory Bandag

Máti u toho už několik let dělá, takže uznávám, že můžu bejt ovlivněnej, ale já bych do toho bez problému šel. Pokud není technik v dílně úplnej vůl, tak je ten protektor super a vydrží všechno. Kdybys měl nějaký konkrétní dotazy, zeptám se a můžu ti odpovědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  11:21

« Re: Good Rich

Michelin jsou taky Francouzi, he he he :o)))
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.01  11:18

« Good Rich

Nazdar lidi,
    mate nekdo zkusnosti s Good Rich, pry to delaj Francouzi v licenci Michelinu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.01  08:40

Vlastne skusenosti: Michelin Pilot Alpin su vysloven nezaludne, takze vzdy maju dostatocnu spatnu vazbu, aby clovek /ak nie je blbec/ vedel, kde su hranice. Km vykon je velmi priaznivy, oproti Yoko sa pocas prvych jarnych dni nemaju tendenciu osuchat po okrajoch. Stopu drzia vyrovnane, nemam pocit, ze som "spomaleny" /ale to bude aj pohonom a rovnakym predpisanym rozmerom :)/ich jedina chyba je brzdna draha, ktoru vnimam ako 2xletna a ovela skor zacnu piskat pri razantnejsom brzdeni. Conti 790 - otcovi vydrzali 2 zimy na S80, nestazoval sa, ale je ochotny ist aj do niecoho ineho. Udajne oproti Michl. Pilot Sport davaju az prilis jasne najavo, ze su zimne. Lad, sneh, brecka, vsetko je to jedno, retaze nepotreboval nikde a ani jedna krizova situacia pri jazde. Ak staviate na bezproblemovost pocas zimy a jazdite vetky mozne a nemozne tereny, je to volba pre vas. Akurat sa zjazdia o 1/4 skor, nez Alpiny. Teraz spekulujem nad GY UG6, GW3 a zase 790. Neviem, co brat, cca. 90% jazdi v mestskej zime, teda bud sucho, alebo brecka, konciaca 3 dnami poladovice, zvysok je v horach bez pravid. udrzby. Ma tendenciu mysleit si je ze to T-ckovy model :))). A este k Rakusanom, oni maju v Alpach povolene spikes a Semperit je ich domovska firma. Navyse su sporovlivy v nespravnych veciach, takze by som si od nich nebral priklad. Moje doterajsie skusenosti su Yoko=moja najv. havaria, Mich. km vykon a presny odhad situacie /je to na vodicovi/, Conti - viacero druhov, ale ani ten najlacnejsi ma nenechal nikdy v stichu a profici mi tvrdia, ze na zimu su No 1. Dunlop - dobry, prirovnal by som to ku Mich s tym, ze km vykon je nizsi, zato druha velicina je pomerne lepsia.
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.01  07:02

« Studený protektory Bandag

Máte s tím někdo zkušenosti? Bylo mi líto vyhodit kvalitní kostry z náklaďáku, tak jsem to zkusil. Ještě jsem to nenamontoval.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.01  22:47

« A co Good Year

Porad tady pisete ze nejlepsi je Continental. Ja jsem si teda objednal Good Year Ultra Grip GW3, neobul je uz nekdo? Jsem na ne docela zvedavej.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…