Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Debica
Zase vedle : píšu o 185/60R15 (Semperit) a 195/?R15 (Sava - v Hypernově pro Octavii) :-))). Ale to je jedno - důležité je, že jsem Semperity (Sport Grip) tenhle týden vyzkoušel na sněhu, ledu a sračce. Obstály na výbornou. Jenom to kvičení při rozjezdu na suchém asfaltu je na mě trochu moc hlasité. Budu se muset krotit. -
« Re: Skladovanie pneumatik
ja gumy skladuju nafoukane na predepsany tlak, na discich, nasunute na tyc ve stene. Pokud jsou gumy na discich a nafoukane, daji se skladovat i naplocho na zemi, kdyz jsou vyfoukle a bez disku, tak nastojato, ale doporucuje se je jednou za 14 dnu az mesic o kousek pootocit, at na zemi lezi zase jinym mistem (a to predtim zatizene at je volne). -
« Re: Debica
luf> Pro odstranění dalších tisíců hádek o pneu zkus prosím mrknout na www.adac.de -> test und technik -> reifen test -> sommer či winterreifen a tam to máš. Není to bible, ale určitou váhu to určitě má. BTW, Semperit vzhledem k ceně je evidentně vynikající, zatímco SAVA vždy na chvostu. -
« Re: Matador MP 58 Wintera alebo Nokian NRW-H???
Uzsi rozmer nemam predpisany, v technicaku mam len 185/55 R14 alebo exotickych 195/45 R15 ;-) asi preto ze mam tazke auto, ale ked kupis Polo 1.0 alebo 1.4 mas k tomu 175/80 R13
dneska som sa kazdopadne rozhodol a bol som zobrat Matadory MP 58 Wintera, vyzeraju solidne, tak dufam, ze sa budu aj dobre spravat. V jenom pneuservise mi povedali, ze Nokian nie je oproti tomuto Matadoru urcite o nic lepsi, samozrejme tie nizsie matadory MP56 a pod. su vraj vyrazne horsie. -
"-- skrytý --" 14.11.01 15:59
To uz je seriozny rozmer, dokonca si nie som isty, ci na zimu nema odporucenu uzsiu gumu, kotra ma lepsi tlak na zovovku a tym aj zaber v snehu. Neviem, ake su sucasne ceny, ale asi by som kukol aj na Conti, ci nemaju nahodou nieco v okoli Nokianov. Tvoj voz sa mi javi, ako idealny pre testovanie nem. pneu pri vyvoji, pre danu triedu vozov. Takze by si mohol byt prijemne prekvapeny. Hadzavost je ked mas pneu, ktora je vzhladom k stredu niekde excentricka a pri otacani hadze kolesom. -
"-- skrytý --" 14.11.01 09:21
Aky voz, aky rozmer pneu? Nokiany budu lepsie na sneh a lad, v robote sme mali na Felde nejake /uz su to 4 roky/. Fakt vyzerali, ako keby neboli dost nafukane, voz sa ale drzal na ceste, ako pribity. Km vykon bol vsak koli suchsej zime ubohy. U Winterry by som vahal len koli tej hadzavosti, mozno to uz vyriesili. -
« Matador MP 58 Wintera alebo Nokian NRW-H???
Pani, mam na vyber
Matador MP 58 Wintera za 2.860 Sk/kus
alebo
Nokian NRW-H za 3.590 Sk/kus
ktore si mam vybrat? subjektivne si myslim, ze su t gumy na identickej cenovej urovni (vyhodu ma len matador ako domaci vyrobca), takze by ma zaujimali Vase nazory, pre ktore z tychto dvoch zimnych pneu sa mam rozhodnut. Mate realne skusenosti s tymito gumami?