Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Pirelli
No ty mám na zadní nápravě. Na přední nápravě mám ty P5000. Jinak voda nevoda, jsou tiché a sedí dobře i na vodě. Ono se s tím autem nedá na suchu moc blbout, tak se to moc nepozna. A do zataček se jezdí s největší opatrností :-) Ale vyměnil jsem je, protože ty jsem tam měl to bylo špatný. Když jsem ve 120 na dálnici v kopci udělal na automatu kickdown tak se protočila kola :-( což bylo velmi zajímavé :-( Ted je to o něčem jiném. Ticho, ticho, ticho i při 185 :-) jenom aerodynamický hluk (holt je to hranatý) jinak to pěkně drží to i na vodě. Nehledě na ten agresivní vzorek P6000 nemám zastěrky (nejsou potřeba) tak ze zadního pohledu vypadají ty 215 velmi dobře :-)
Já jsem to téma nadhodil, protože mi to příjde docela logický. Vždyt na přední pneu musí být jiné nároky než na zadní. Že na to výrobci nereagují. Prodej 4 pneu a každa guma by byla přesně určena na které kolo půjde (levá, pravá, přední, zadní) Jo našel jsem mezeru na trhu :-)
To by se mohlo dobře prodávat, ne ? Co vy na to ? -
« Pirelli
Chtěl bych vědět zda jsem udělal dobře.
Koupil jsem 2+2 pneu od Pirelli.
Do předu jsem dal P5000 a do zadu P6000 (215/15). Prý P5000 jsou dobré na odvod vody, proto jsem je dal do předu a P6000 jsou dobré na suchu. Dřív jsem kupoval celou sadu, ale řekl jsem si že když jsou nějaké dobré na suchu a nějaké zase na vodě, tak jsem volil mix. Už jsem je koupil, takže s tím nic neuděláme. Ale celkově za to by má teorie mělo být správně. Nebo se mýlím ? -
« Matador Aquilla...
Nezbyva, nez upozornit vsechny na pneumatiky Matador Aquilla. Po cca 100km ujetych na techto novych pneumatikach se tak rozhucely, ze mi vybrovaly snad vsechny plasty v aute. Ten hluk tezko popisovat, to byste museli slyset, bylo to jak dreni loziska.. zkusil jsem reklamaci, Matador to svedl na zavadu na aute (jine pneu jsou OK, zvlastni, ze?).. Takze panove (pripadne damy), Matador Auqilla (205/55 R15) jsou tezky *..! -
« Re: Debica
Huf>No a ted vazne. Ja mam sice PSů jenom 110 a NM ani jeden (kolik mám Nm, nemám tušení). Ale fakt mi to s temi zimnimi Semperity hvizda casteji nez s letnimi Conti. Hoblovac gum nejsem, s divochy nezavodim. Piskne mi to obcas pri pokusu rychle se z vedlejsi nacpat do kratke mezery na hlavni (coz je v Praze bohuzel zivotni nutnost). -
Huf> no, ja jsem se zacal ridit podle Tebe - taky dost prehanim. Hvizdlo mi to jednou, ale fest - chtel me na rozjezdu predjet nejakej frajer ve vytuneny Fabii (barvy kajenskeho pepre), tak jsem na to slapnul a nechal ho za sebou v kouri a pachu spaleny gumy! -
meda> Je to divný rozměr, to jo. Na druhou stranu ale zase dost levný. BTW, Jak to, že Ti to tak gumuje? Jám mám cca 140PS a 300NM a když vyloženě nechci, tak vyrážím bez pískání (aníž by probliklo ASR). Je teda fakt, že máme jiné pneu, ale šíři stejnou. Semperit zas o tolik horší na suchu nebude, nebo ne? Že ty jsi drak a hoblovač pneu? -
« prezuto
tak jsem dnes prezul na zimu, delali to v servisu VOLVO, i s opravou jedne gumy a vzajemne prehozeni z rezervy me to stalo 1050Kc, to je sila co? no priste uz budu chytrejsi, vsude jinde meli obsazeno, aspon ze mam jen 195mm misto 215mm jak jsem se mylne domnival.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!