Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  22:13

« Re: Vredestein snowtrack 2

Ja jsem je koupil na www.nejlevnejsipneu.cz za vytecnou cenu.(navic podle DOT jsou par mesicu stare) Bohuzel, zatim na ne nemohu napsat nejaky report, nebot jsem s nimy jezdil zatim jen na suchu po Praze a navic mam na zadni naprave polarisy :-). Nicmene auto ma lepsi handling (tato kombinace citelne potlacuje nedotacivost, alespon na octavii)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  16:46

« Ultra Grip 7

Tak sem taky neco pridam - mam Megane 2 sedan, na UG7 .... mel jsem i UG6 se kterejma jsem byl naprosto spokojenej tak jsem poridil i sedmicky. Nic jsem nemeril ani jsem nedelal zadne objektivnejsi testy....takze vsechno co pisu je ciste subjektivni dojem. V podstate bych rek, ze se me zkusenosti velmi priblizuji tomu testu na adacu.....sucho....vlastnosti nejsou uplne idealni......hlavne delsi brzdna draha, mokro - super...drzej jako pribity, brecka super, snih super, led...tezko rict, panz jsem jel jenom pomalicku......ale kazdopadne auto jelo kam jsem chtel.....z meho pohledu to nejsou gumy na provoz predevsim na dalnicich (jako ty dunlopky) ale prave do hor a do brecky...a tam svuj ukol splni perfektne.....no a protoze jsem z Liberce ;)))) tak jsem nemel co resit....
    kdo zna: v sobotu vecer cesta z liberce do josefova dolu pres bedrichov....predminuly vikend (jak snezilo uz od patku) .....silnicari byli nekde v cudu na silnici strasna fura snehu (hlave z joseface do hrabetic) a absolutne zadnej problem....
    ia
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  16:40

« Re:

blesk999: před 4 lety jsem někde četl test, ve kterém testovali brzdnou dráhu se zimníma gumama na mokré cestě při +5 st.C. A vyhrály UG6ky. To byl jeden z důvodů, proč jsem je tehdy koupil. Ale musím souhlasit s tím, že na ledě a sněhu žádný zázrak nejsou. Proto teď koukám po jiných ;-) .
    dabel: máš to lepší, v tom tvém rozměru je větší výběr - třeba i Dunlopky WS 3D. Při tom faceliftu soudruzi z Japonska asi nepočítali s tím, že mít na autě gumy jiného rozměru než má Oktávka může být pro uživatele v ČR trochu omezující.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  16:28

« Bez nadpisu

to Country: UG6 su tiez pomerne kontroverzne, niekto ich vyrazne chvali, niekto vyrazne hani. je to vsak tym ze su Velmy dobre na Vodu, ale pomerne slabe na sneh a suchu cestu (sipovity dezen ako ma UG 6) je vobec designovany hlavne na vodu a ono to naozaj funguje
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nespletl... mam 185/65R15. Po facelifte (ktory mas Ty) uz boli namiesto nich 195/60R15. Cize secko na poradecku ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

dabel: Ty máš na 626 pneu 195/65R15 ? Já mám ještě od výrobce namontovány 195/60R15. To jsi se teď při psaní spletl, anebo máš namontované opravdu takové pneu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  15:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Country: su to Holandania a patria do koncernu Michelin. OK, vsak buduci rok Ti uz budem moct poreferovat o Vredesteinoch v rozmeroch 185/65R15 (626), 205/65R15 (Xed) a 205/55R16 (Accord) ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  15:49

« Re: Re: Re: Re: Re:

Dabel: To asi bude problém, "naše" internetové obchody je nemají v nabídce, teď na rychlo jsem našel jeden, a ten nabízel Snowtrack, ale neměl Snowtrack 2. A kdo je vlastně vyrábí ? Vredestein - to mi nic neříká. Ale jak jsem už psal, nechám nákup na příští rok, letos ještě dojedu ty UG6ky.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  15:36

« Re: Re: Re: Re:

Country: skukni aj tie Vredesteiny - kamarat ich ma uz 2. sezonu na Saabe 9-5, ja som tento rok obul moju 626, TomAntovho Xedosa9 a aj mojho noveho Accorda do nich. Na 626 zatial asi 2000km, este sa mi ani raz pri brzdeni nezoplo ABS, stopu drzia jak "helvitska vira" >:D - a to bolo par jazd po peknej brecke...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  15:21

« Re: Re: Re:

Dabel: Jasně, na 626. Ale asi to odložím na příští rok, dneska jsem vyzkoušel na sněhu a ledu moje 4 roky staré UG6ky (vzorek 5 mm) a ještě jsou docela dobré. A navíc jsem zjistil, že ty nové Dunlopy WS 3D se nedělají v mém rozměru :shock: . Anebo možná dělají, ale zatím u nás neprodávají. Tak třeba za rok už se prodávat budou.
    blesk999: v testech, které jsem viděl (na pneunet.cz: [odkaz] byly naprosto nejlepší Goodyear UG7, byly až tak dobré, že se tomu nechce věřit. A tak mě překvapuje, že tady nikdo Goodyear nedoporučuje. Dunlopy jsou tam o chlopupek horší, Bridgestony o jednu hvězdičku horší. Ale Bridgestony zase chválí Lubos1, má je na Mazdě 6.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  14:24

« Bez nadpisu

to Cuntry: ma to viac dvovodov jeden vsak zasadny, tam kde som kupoval mali v lepsom stave prave tie Bridgestone ako Dunlop. Wintersport 3D su z novsej rady ako moje Bridgestone Blizzak LM18. Starsie Wintersport boli zrovnatelne alebo o nieco lepsie ako Bridgestone Blizzak LM 18 (mensi rozmery a rychlostne indexy) resp LM 20 (vacsie, rychlejsie) . LM 25 je novsi model LM 20 (uplne iny tvar vzoru.) Priamo som nemal moznost porovnat podla referencii su nove Dunlop Wintersport D uplne spickove, Bridgestone Blizzak LM 25 patria len medzi trochu lepsi priemer. Taktiez dost zavisi aky typ povrchu budes vacsinou jazdit. ako tu uz niekto spominal na Gumy su hlavne v zime kladene naprosto protichodne poziadavky a to aby mali dobre adhezne vlastnosti na suchej aj mokrej ceste od od 0 po cca 7 st. Celzia. Aby mali zaroven dobre trakcne schopnosti na snehu a lade (co je v naprostom protiklade dobrej adhezii za sucha)... Prakticky neexistuje pneumatika spickova na akomkolvek povrchu, najlespie su vsak tie co maju tieto vlastnosti v rovnovahe, alebo ak chces aj inak povedane ze su vo vsetkom priemerene. Guma co ma najvacsiu trakcnu silu na snehu (velky pocet lamiel, mekka zmes, co najvacsie priecnych draziek a ich pocet...) prikladom je napr. Matador MP 59 Nordica - velmy silne na snehu a dost mizerne na suchu. Skoro opacny typ konstrukcie su prave Bridgestone Blizzak LM 18 - su velmy dobre na suchu cestu, o nieco slabsie na mokro a este slabsie na snehu. Dunlop Wintersport 3D su posunute prave k tym co su velmy dobre aj na snehu a kasi (voda+sneh)-coho je v zime vacsina. kedze som z Bratislavy nie je az taky problem mat gumu ako Bridgestone Blizzak LM 18 ale ak by som bol z Popradu ci Severnych Ciech, urcite by som si ich nevybral.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  13:03

« Re: Re:

Country: chces to na 626? Dunlopy mi na mojej vydrzali 3 zimy, bol som s nimi velmi spokojny. Teraz som zvolil Vredestein SnowTrack 2 a prve dojmy su este lepsie, nez tie Dunlopy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  12:24

« Re:

blesk999: radíš Dunlop a kupuješ Bridgestone :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  11:57

« Bez nadpisu

zmazane - pastlo mi to sem este raz
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  11:56

« Bez nadpisu

To country: Dunlop
    Na manzelkinu Almeru som uvazoval bud nove lacne gumy alebo jazdene trochu drahsie. nakoniec zvitazili ekonomicko logicke dovody. Kupil som jazdene (vzor vsetky pneu 6 mm-merane posuvnym meradlom) Bridgestone Blizzak LM18. Gumy som starostlivo kontroloval tak snad som neurobil chybu:
    -zvnutra na mozny opravovany defekt (ziadny nie je), deformacie kordov sposobene vhupnutim do jamy alebo sekom o obrubnik (zvnutra gumy vybuleniny zvonku nepoznatelne-ziadne nie su), rovnomernost vzorku ( po celom behuni rovnaka vyska dezenu 6mm u vsetkych pneu) opticka kontrola ineho opotrebenia (potrhany behun - sposobene nesetrnim jazdenim hlavne za vyssich teplot ako 7 st celzia), praskliny- (ziadne nie su).
    Tymto sposobom bolo mozne vybrat jedine z vacsieho mnozstva rovnakych pneu (Auto Danubius) na inzerat inak nemozne takto realizovat. Protektory som nechcel.
    Auto ma po prezuti na tieto pneu subjektivne lepsie jadzne vlastnosti aj ktore by som nie celkom cakal ako na letnych pneu Matador Stella 175/65 R14 (Bridgestone su 185/60R14- su tichsie, komfortnejsie a to aj pri mensom profilovom cisle a o 10 mm vacsej sirke) Samozrejme lepsie trakcne schopnosti na Snehu, lade, vode (predsa len su to zimne pneu >:D
    Pozn:Dolezite hlavne aby mali pneu rovnaku hlbku dezenu na jednu napravu a rovnomerne zjazdenie behunu po celej sirke. Inak bude auto vzdy tahat do jednej strany. Oznacenie pneu kriedou urobili aj v takej naoko mocuvke ako je auto Danubius (vrakac). Prezuvanie som cele kontroloval nakolko som mal stale divny pocit ze som na vrakaci, ale starostlivost s akou prezutie urobili som nezazil ani v renomovanom autoservise. Al disky vyzuvaly aj obuvali tak ze ani raz nepacili pneu o hranu disku, pneu pred obuvanim vyutierali zvnutra, dosadacie plochy, pri vyvazovani stare olovka nalepene na disku odlupovali po zmekceni technickym benzinom a opatrne za pomoci nozika nie skrutkovaca. Nove olovka lepili na predtym technickym benzinom vycistenu plochu, letne pneu samozrejme oznacili kriedov a povedali mi cim to dat potom dole (technicky benzin). letne pneu mi nedovolili davat samemu do kufra ale ich tam dali oni a to ich predtym starsostlivo ocistili a este oblozili paierovymi utierkami aby mi nezaspinili kufor....! Cela manipulacia s kolesami, utahovanim... bola velmy citliva a dokladna. Trvalo im to cele skoro hodinu ato sa vobec neflakali. Pouzivali standardne stroje na vyvazovanie, prezuvanie advihanie auta, ziadna garazovka. Cena prezutia bola polovicna ako v znackovom servise :shock: (viac menej je cena individualna-dohodou). Po tomto som sa rozhodol ze tam pojdem prezuvat aj letne pneu.
    Pri kolkych mm vzroku povazujete zimnne pneu za zjadene a vymienate ich? Podla udajov co viem by zimne mali mat 4mm a viac (letne 1,6mm a viac).
    Po skusenosti pri vybere jazdenych pneu uz by som nekupoval na inzerat - vacsina ludi udava ze pneu su jazdene jednu sezonu, skoro nove, super vzor... Pneu su skoro vzdy vsak horsie (cest vinimkam). Dokonca za 50% vzor povazuju 2,5 mm!! po spravnosti by to vsak malo byt pocitane - 9mm nova minus minimalna vyska dezenu 4mm teda 5mm je 100% rozsahu opotrebenia z coho vychadza 6,5mm a nie 2,5 mm (co je dobre akurat tak na alternativne pouzitie ako kvatinac do zahradky ci nahrada kuzelky na autoskolovom cvicisku). Taktiez 3 pneu sice 6mm ale jedna 2-3 mm aj to nerovomerne zjazdena (ana kraji vzor asi tak 0 az 11 mm) nepovazujem za pouzitelne pneu - inak vraj tiez jazdene jednu ssezonu...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  10:28

Letos hodláme na otcovu 735i na zimní provoz obout nové Dunlop 3D, tak jsem na to zvědav. Kdyby k tomu měl někdo ještě nějaké výhrady, rád bych je slyšel, protože staré zimní už nejsou to pravé ořechové (někdo by na nich ještě odjezdil zimu) a schyluje se ke koupi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  08:43

Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  08:41

« Re: Re: Re: Re: Re:

Dunlop.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  08:40

« Re: Re: Re: Re:

Mitsi: Chlácholit mě nemusíš, zkus radši poradit: Goodyear, Bridgestone nebo Dunlop ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  07:24

« Re: Re: Re:

Country: Nic si z toho nedělej, tím přece ještě nejsi horší člověk!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…