Pneumatiky
"-- skrytý --" 04.08.02 22:38
« Re: Asymetrické pneu - jak to obout?
neni pravidlem, ze to, diky nemuz ma pneumatika vynikajici jizdni vlastnosti, je pouze "relief" dezenu-zavisi take mnoho na celkove konstrukci, pouzitem materialu (primesi), vyrobe a na plno dalsch faktorech...tvar dezenu pak napomaha hlavne pri odvadeni vody, ale muze take ovlivnit valivy odpor, hlucnost atd...Conti Sport Contact 2 patri opravdu ke spicce! viz testy ADAC/OAMTC/TIRERACK a dalsi -
"-- skrytý --" 04.08.02 17:48
« Re: Asymetrické pneu - jak to obout?
prava ani leva neexistuje-opravdu se montuji "proti srsti" dle oznaceni vyrobce-prestoze je to nepochopitelne, jizdni vlastnosti jsou i presto vynikajici-to same plati pro Conti Sport Contact 2, Michelin Pilot Premacy a dalsi...teoreticky voda u 2 pneu neni vytlacovana ven z pneu, ale dovnitr, nicmene v praxi se to neprojevi! -
« Asymetrické pneu - jak to obout?
Ahoj všem, vedli jsme tuhle s kolegou teoretickou diskusi jak se obouvají asymetrické pneu (Conti PremiumContact). Guma má na boku nápisy INSIDE a OUTSIDE což vede na logický závěr jak to udělat. V tom případě ovšem dojde opravdu k asymetrickému efektu a na jedné straně auta bude zákonitě asymterická část dezénu jaksi "proti srsti". To vede k efektu montáže který jsme taky párkrát viděli - kola jsou sice z hlediska asymetrické části dezénu postavena "dobře" ale na jedné straně auta čučí nápis INSIDE což odporuje popisu gumy od výrobce kdy vnější část má auto lépe vést v zatáčce? Nebo existuje "pravá" a "levá" guma? Na pneu z hlediska popisu nic takového není...Díky K. -
« Re: Hloubka vzorku
BTW - prošel jsem skoro celou diskusi na téma pneu, a vypadá to že z těch supersport pneu na tom asi Pilot Sport nakonec budou z životností skoro nejlíp. Ale jeden dotaz - když jsem koncem roku kupoval auto, sháněl jsem se po Pilot Sport A/S. Zdálo se mi to jako rozumný kompromis, měly by to být vysokovýkonný gumy ve stylu XH1, čili i na lehčí zimní podmínky. Měly super hodnocení na tirerack.com. Nechá se to u nás sehnat ? Já je nikde neviděl. Co si myslíte o GY Eagle Vector EV-2 ? To by asi byl jejich ekvivalent. Fakt je že mi třeba XH1 na starým autě docela vyhovaly. Fakt je, že to bylo mnohem slabší auto než co mám teď. -
« Re: Hloubka vzorku
2 e-pneu: díky za info. Až bude zimní katalog. budu se ptát více:-)), nicméně ještě k těm Pilotům. Je fakt že jsem starý auto /Ibiza GTI/ na Michelin XH1 zrušil smykem v zatáččce, kde mi Leon na Pilotech sedí jak pecka v mnohem vyšších rychlostech. Příčítal jsem to ale více podvozku a velikosti kol, než pneumatikám samotným. Ale vlastnosti těch Michelinů jsou takový, že holt radši budu měnit častěji, byť třeba ne na Micheliny ale určitě na stejnou třídu pneumatik. K tomu dotaz - jsou na tom z životností třeba BG RE 720, Dunlop SP SPORT 9000, GY F1, Pirelli P zero Rosso a ostatní gumy podobné kategorie podobně, nebo ty Piloty doplácí na rychlostní kategorii Y, i když mě by třeba V u zmíněných gum stačila? -
"-- skrytý --" 26.07.02 12:50
« Re: jak vybírat pneu
i nejlevnejsi nova pneu je vzdy lepsi nez jeta pneu, protoze nikdy nevite, na cem jezdila, jak dlouho jezdila, kde jezdila, jake ma defekty/poskozeni/vady atd...v rozmeru 185/60 R14 se da relativne levne poridit napr.FIRESTONE F590 FS (1730), FIRESTONE FH-700 FS(1862), FALKEN ZE-502 (1706), nebo nejlevnejsi MARSHAL 719 (1481), pripadne PNEUMANT PN550 (1495) -
"-- skrytý --" 26.07.02 12:39
« Re: Hloubka vzorku
ad zimni pneu: katalog bude v provozu behem srpna
ad letni pneu Michelin: nove pneu maji vetsinou 8-9mm dle vyrobce/dezenu...jinak Pilot Sport jsou ryze vysokorychlostni-sportovni pneu (nejmekci smes) oproti XH1, kt.jsou ryze ekonomicke! na Pilot Sport urcite nenajedete vice jak 30-40tis.-to je ale vykompenzovano vynikajicimi jizdnimi vlastnostmi! -
« jak vybírat pneu
Co mi doporučíte, nechci-li za gumy moc utrácet, ale přitom nutně potřebuju výměnu? Lze místo levnějších nových koupit kvalitnější jeté? Poznám kvalitní, ale jeté pneu jinak než kratší životností? Víc vydrží? Budou se míň ojíždět, zahřívat? Je nějaká přímá spojitost mezi značkou a možností defektu, nebo to výrobci jenom tvrdí?
Sorry, možná se ptám blbě, ale dosud jsem měl přísun jetých gum z firemních aut, takže tyhle starosti jsem nikdy neřešil, až teď pramen vyschl.
A ještě: 185/60 R14 - kolik to bude cca stát? -
« Hloubka vzorku
Ahoj,
začínám přemýšlet o zimních pneu /nový auto, část letošní zimy jsem ujel na letních koupených s autem a nic moc/. Takže jako první dotaz na e-pneu, kdy se objeví zimní katalog. Druhý dotaz - nezměřil jsem si vzorel nových pneu a tak ani nevím, jak mi ubývají. Vím že to bývá kolem 8-10ti mm, já dnes, po 10ti tisích km naměřil vpředu cirka 6 a vzadu 7 mm. Možná malinko víc.
Problém je v tom, že pokud nový měly 10 mm, tak mi ty gumy vydrží tak 30 tis, a to by bylo kurevsky málo. A to podstatný, jde o Michelin Pilot Sport 205/55 ZR 16 91Y, čili pěkně drahý potvory /i když suprový/. Na starým autě mi Michelin XH1 185/60 R14 vydržely v pohodě cirka 60 tisíc. Samozřejmě, mám 2x více kobylek, jezdím svižně, ale stejně.... Čekal jsem že těch 50 tisíc udělají. Díky za postřehy. -
"-- skrytý --" 26.07.02 10:50
« to Stakl - Re: 175/60 R14
175/60 R14 obvod 1781mm 100,0%
185/60 R14 obvod 1819mm 102,1%
coz znamena, ze kola budou o chlup vetsi (ale jeste v norme)-nasledek bude takovy, ze auto bude "lenivejsi"-bude se muset drzet vic v otackach, pokud je ale dostatecne silny motor, moc se to neprojevi -
"-- skrytý --" 26.07.02 10:44
« Re: Jaké pneu
vseobecne plati, ze cim vyssi cena, tim kvalitnejsi pneu-PIRELLI jsou velmi kvalitni pneu, ale i ostatni znacky nabizeji "sportovni pneumatiky" -
napr.pro 225/45 R17 lze doporucit jako spickove pneu:
BRIDGESTONE Potenza S-02 Pole position ZR (7470)
BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position Y (7181)
CONTINENTAL Sport Contact 2 Y (5948)
DUNLOP SP Sport 9000 ZR (5899)
GOODYEAR Eagle F1 GS-D2/3 ZR (6570)
MICHELIN Pilot Sport Y/ZR (7916)
PIRELLI P7000 W(7223)
PIRELLI PZERO AS/ROSSO AS Y (7947)
YOKOHAMA AVS Sport Y (7266)
a dalsi...
195/65 R15 PIRELLI P 6000 P 91 H 3790 Kc
PIRELLI P6 91 H 3990 Kc
PIRELLI P7 91 V 4450 Kc
175/50 R13MFS DUNLOP SP SPORT 2000 3498 Kc
Posledni model je kompromisni,ve verzi 175/60 nebo 175/70 je i u Pirelli.Takto je to volba hodne sportovni a celkem dobre sedi.
Na Bavoru ale uz jedine Pirelli.(vlastni zkusenost s 5-kovou radou).