Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« asymetrické Michelin
Chci se podělit o zkušenost. Bylo na čase přezout moji Vectru B. Byla na Michelin PilotHX. Moc mne nezajímal poměr cena/výkon a tak jsem na radu přátel zůstal u Michelin. V rozměru 205x55/R16 se nabízely Michelin Pilot Primacy, jsou poměrně drahé, ale kdo hledá najde. Našel jsem je za polovinu. Dobrý pneuservis, koupě se zárukou. Prý nadbytečné zásoby. Jsem spokojen,mohu potvrdit že tyto asymetrické pneu jsou opravdu méně hlučné.
Po přezutí mi zůstaly dvě použitelné pneu Michelin Pilot HX ve výše uvedeném rozměru s výškou vzorku 5 - 6 mm. Kdo má zájem ať píše na jms1@email.cz.Prodám levně... -
« Re: to e-pneu
Napsat, že jsou větší a nenapsat o kolik? To je jako napsat, že v království XYZ prodloužili vojenskou službu na trojnásobek a nenapsat, že původně byla jednotýdenní :-) Není nad ten správné feeling. O 100% lepší si máme představit jako jednou tak lepší, nebo 2x tak lepší, nebo ... Nechceš psát recenze pro nějaký noviny? -
« to e-pneu
Taková zajímavost. T1-S 195/45R16 jsou obvodově větší, než S02-PP 205/45R16 (!!!). Samozřejmě jsem připočítal opotřebený vzorek. Jinak jsou dost dobré, leč na S02-PP nemají. Jsou znatelně pohodlnější (o 50%) a mají tak o 10% horší jízdní vlastnosti. Oproti Rainsportu 1 ale stále o 100% lepší :o) -
« Re: výber pneu
Jen doplním e-pneu. "Pevnější kostra" znamená více vrstev polyesteru mezi kostrou a běhounem (například "V" mají 4 a "W" zase 5 vrstev PLY). Některé pneu mají dokonce dvě vrstvy textilních kordů v bočnici (např. S02-PP), což znamená o třídu lepší "handling" ovšem na úkor komfortu. -
"-- skrytý --" 25.08.02 23:37
« výber pneu
jak jsem již psal, čím vyšší rychlostní index, tím je sice kostra pevnější, ale zároveň je směs měkčí, aby byla více přilnavější (a tím i méně vydrží)-rozhodně ale na letní pneumatiky pro "sportovnější jízdu" doporučuji alespoň "H"...samozřejmě také platí to, že některé pneu jsou i přes vysoký index rychlosti maximálně "tvrdé" (např.Barum)...co se týká referencí na zmiňované pneu (Toyo/Pirelli)-dá se těžko ríct, zda je pneu horší/lepší-každá je v něčem lepší, v něčem horší-záleží tedy na tom, zda preferujete jízdu na mokru/hlučnost/opotřebení atd...to vše najdete a můžete si porovnat sám v přehledu testu OAMTC/ADAC/AMS a další... -
« Bez nadpisu
Vim, ze jsem hroznej, ale jeste jeden dotaz. Koukal jsem, ze napriklad v nabidce BRIDGESTONE Potenza RE720 je v rozmeru R15 195/50 ve trech variantach: 82T, 82H a 82V. Do rychlosti 190, 210 a 240. To chapu. Ale jaky je v nich rozdil? Jaky to bude mit vliv, kdyz by mi stacila ta do rychlosti 190 a koupim si treba do 210 nebo 240? Dik -
"-- skrytý --" 25.08.02 00:00
« re: šířka ráfku pro "rbaron"
to je jednoduché-čím širší ráfek, tím jsou pevnější bočnice pneumatiky a tím je jízda v zatáčkách pevnější, ale naopak horší komfort...v případě široké pneumatiky na úzkém ráfku je tomu naopak-auto v zatáčkách plave, často pocit, jako kdyby jste ty pneumatiky z ráfku svlékali, ale na druhou stranu vysoký komfort (tlumení nárazů)...nejvhodnější je volit "střed" až směrem k širšímu ráfku a "úzké pneumatice"...jinak doporučuji dodržet hodnoty uvedené v tabulce v sekci "technická podpora" -
"-- skrytý --" 25.08.02 00:00
« Re: Dotaz pro "Doow"
musíte také uvažovat to, že čím je pneu "sportovnější"-resp.ve vyšším rychlost.indexu, tím je pneu měkčí a tak má nižší km-výkon-tj.např.S-03PP zcela jistě sjedete za cca 30tis.km i méně...jinak budete-li hledat nejlepší poměr jízdní vlastnosti/cena, pak volte Firestone SZ-40...jinak velmi dobré jsou i ContiPremiumContact, Bridgestone RE720 (jsou ale kapanek hlučnější, ale vynikající na vodě)...ostatně více můžete vyčíst z testů!