Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Marcelino 11.12.05 12:37
« Re: Recenze MATADOR MP58 Silika M+S
Tommy78: hmm, mohol by si napisat aj rozmer pneu a na akom aute ich mas?
Inac ja mam postreh z mojich zimnych Bridgeston LM20 14" 165/70 na Swifte
lad - tu tazko porovnavat... abs kope jak dive pri brzdeni... a mam dojem , ze pri priamej jazde troska zle drzia smer...
sneh - zatial iba jeden den a pohoda
mokro - napocudovanie v kolajach plnych vody vyrazne lepsie ako sluzobna Oktavka obuta do zimnych Barumiek 15" 195/65 , dokonca subjektivne sa vyrovnaju mozno aj predcia moje letne 14" 165/70 Continental Eco3
co ma vsak najprijemnejsie prekvapilo je jazda v zakrute - zakrutu, kde som mal pocit, ze letne ContiEco 3-ky akoby stracali kontakt a auto troska uskakuje som na tychto zimnych Bridgestonoch presiel uplne krasne plynulo bez najmensieho naznaku nervozity a to pri pri -2°C na suchu 8) -
"-- skrytý --" 11.12.05 10:01
« Recenze MATADOR MP58 Silika M+S
Před časem jsem se rozhodoval mezi Kleber Krisalp HP a Matador MP58.
Nakonec jsem vzal Matadory, moje zkušenosti s nimi,:
Hlučnost: vcelku tiché
Sucho: přijde mi, že při brždění brzy podklouznou, jen podle mého citu, neměřil jsem to
Mokro: docela mě zklamaly, nic moc boční vedení - ujíždějí do strany při zatáčení, při brždění zase brzy podklouznou
Sníh: zatím nevyzkoušeno
Led: normálka, jestli lze vůbec na ledovce něco porovnávat ;-)
Když to shrnu: možná jsem moc kritický, letní jsem měl Dunlop SP SPORT 200E, takže můj pohled na MP58 může být ovlivněn, nicméně chování hlavně za mokra se mi nezamlouvá.
PS: jezdím na "spotřebu ", nejsem žádný závodník
Jaké máte zkušenosti? -
« Re: zimne pneu 205/50 r16
na michelinech jezdi docela dost lid z nasi firmy (jeste neobjevili misto kde nam obouvaj Continetaly WIntersport TS810:) ale jsou to 205/55R16 a nikdo si na ne nestezuje. kazdopadne oboje patrej k tomu nejlepsimu (u toho naseho rozmeru jsou michelinky na druhym miste a pirelli na 4tym oboje s 3ma *** a mezi /55 a /60 snad takovej rozdil nebude) -
papluh1 07.12.05 20:38
« zimne pneu 205/50 r16
Len taka rychla rada pri rozhodovani co zobrat za zimne gumy.
Vo velkosti 205/50 R16 nieje zrovna velky vyber novych gum
[odkaz]
Momentalne sa rozhodujem medzi Michelin Pilot Alpin PA2 a Pirelli Winter 210 Snowsport.
Pojde to na starsi saab 9-3, takze sa jedna o silnejsi predny nahon o cca 1,5t hmotnosti.
undefined -
"-- skrytý --" 07.12.05 13:51
« Jak si označit kola?
Mám takový možná přiblblý dotaz. Občas chodím jednomu kámošovi pomáhat do dílny, on jezdí nějaké ty amatérské závody historiků. Má několik sad kol a ustavičně je mění. Křídou si na ně vždycky poznačí kde kolo bylo aby ho dal příště na to samé místo (PL, PP, ZL, ZP). Mě to přijde hrozně neohrabané to pořád takhle popisovat, nevíte někdo jak to dělají jiní (třeba v motoristickém sportu) nebo nějaký nápad jak to jednoduše označit (buď na disk nebo na pneu, to je jedno) napořád? -
« Re: Re:
V německých testech Savy pravidelně propadají, zatímco čeští "venkované" (nemyslím nijak hanlivě) si je hodně chválí. Slyšel jsem ve svém okolí hodně lidí říkat, že si koupili "svělé zimní gumy" a pak z nich vypadlo, že jsou to právě Savy. Sám jsem je nikdy nezkoušel, ale věřím spíš lidem, než časopisům. Pro člověka co jezdí v zimě po rozbitých okreskách např. v Brdech či Nízkém Jeseníku má opravdu test ADAC či AMS nulovou vypovídající hodnotu. Např. o suché a vymrzlé dálnici a rychlostech nad 120 tam půlka lidí ví jen z doslechu. A záběr na sněhu do kopce může být tím hlavím parametrem už třeba ve stoupání z Všenor na Řitku či Jíloviště kousek za Prahou ... -
mezek 04.12.05 18:31
« Bez nadpisu
Kessler: Na Ještěd nebo na Rašovku jsem jezdil dost často a na leťákách... ;-)
Pro většinu lidí je ideální zimní guma, která má výborné vlastnosti na vodě a v prosolené břečce. Pro ten zbytek /my z hor/ preferuje hlavně perfektní vlastnosti na sněhu a ledu. Zbytek je už jenom na té spojce mezi pedálama a volantem. -
« Bez nadpisu
To určitě ne, ale myslím že to přece jenom něco vypovídá o jejích schopnostech..navíc z pozice běžného uživatele mě zajímají právě tyhle drobnosti, jako například že při rozjezdu do kopce na sněhu neprokluzuje, že mě v zatáčce udrží na silnici a podobně...a třeba taky ještě cena, která byla taky slušná... -
« Bez nadpisu
Minulou zimu jsem koupil Sava Eskimo S3 a jsou naprosto boží. Nehučí a vyjel jsem bez řetězů nahoru na Ještěd...po cestě jsem musel skoro zastavit, protože jelo z vrchu auto, ale podařilo se to na dvojku zase rozjet...nevzdory prudkému kopci a zledovatělému sněhu...takže je můžu v klidu doporučit¨ :D -
« Bez nadpisu
Letni Michelin Energy z vyroby (205/55R16 91V) jsem na zimu nechal vymenit za Continental ContiWinterContact TS810 (205/55R16 91H) a zatim super. je teda pravda ze jedina trosku zatez byla zasnezena dalnice ale narozdil o sebevrahu na letnacich plazicich se 60-80 v pravem pruhu jsem mel levy pruh sam pro sebe. uz aby bylo leta a ja mohl ojezdit micheliny a vymenit je za continetaly -
« Bez nadpisu
Dal jsem letos Semperit Winter- grip, je to nářez, jsem z jizerek a testoval jsem je na těch prvních 25 centimetrech sněhu ,zasněžený a umydlený silnice mě nebavily, tak jsem je vyzkoušel po polích a lukách a nemělo to chybu. Poté jsem zjistil ,že v testu obsadily 4. místo jen kvůli špatným vlastnostem na suchu a mokru,ale vlastnosmi na sněhu a ledu a opotřebením byly na tom stejně jako UG7 -
"-- skrytý --" 29.11.05 06:41
« Re: Re: Vredestein snowtrack 2
andree_cz: Tak to gratuluji! Teď jsem ujel se služební Oct.01 cca 1000 km za dost hustých zimních podmínek a prohlašuji, že fungl nové Polaris 2 výrazně prohlubují vrozené nectnosti podvozku tohoto vozu, tj. nedotáčivost a podélnou nestabilitu.
PS: Tady je malý a rychlý testík gum - zkuste udržet auto na tramvajových kolejích. Pokud se Vám to víceméně daří, jsou gumy OK. Pokud Vás to "vyhazuje" do stran, kupte si příště raději nějaké jiné.