Pneumatiky
« Re: to dabel - Re: Zimne pneu
Chci se Vas zeptat na odkaz na ten test s Matadory, nemate nejakou www adresu, kde se da najit? Chtel jsem kupovat Uniroyaly, ty ale nemaji, tak uvazuji o necem jinem, a napadl mne Matador, v rozemru 155-65-14 toho moc na vyber neni. Vsude, kde jsem se v pneuservisech na ne ptal, mne od nich odrazovali, pry to je to nejhorsi, co existuje, je opravdu tak, nebo chteji prodavat ty sve drazsi znacky? Diky za odpved Radek -
« Re: to dabel - Re: Zimne pneu
Dakujem za odporucanie. V poslednom cisle nemeckeho auto, motor und sport je test zimnych pneumatik. Kupodivu sa tam dostal aj Matador a uplne ma sokovalo, ze na mokru (hlavne aquaplaning) boli Matadory najlepsie z testovanych, lepsie aj ako Dunlop, Michelin a ine renomovane znacky. Inak test vyhrali Michelin Alpin. -
"-- skrytý --" 11.10.02 23:56
« to Pratron - Re: Jaké gumy na zimu pro městský provoz????
Pro mestský provoz je priorita dobré jízdní vlastnosti především na mokru-jak můžete vyčíst i z testů-např.Bridgestone/Firestone (obzvláště velmi dobré na vodě!)...btw.všechny zimní pneu obsahují příměsi siliky-jen někteří výrobci tuto skutečnost zvýrazňují -
« Zimne pneu
Ahoj, chystam sa kupit si zimne pneu na mojho Nissana. Jedna o dost atypicky rozmer (165R13 82T). Na internete som nasiel ponuky na viacere typy, zo znamejsich znaciek to su: Kleber Krisalp 3, Semperit Wintergrip, Uniroyal MS*Plus 5 a Nokian HKPL NRW. Ktora z tychto pneumatik je podla vas najlepsia? V zime jazdim vela, ale ziadne hory apod., 90% dialnica a 10% mesto. Dakujem za tipy a rady. -
« Rozměry
to all, HUF: potřebuju poradit kupuju nový auto /Mazda/ a sou na něm 205/55/16. Dealer mi nabizi 215/45/17 mam je tam dat nebo je to k *? Abych potom necejtil každej kamínek. Taky ta 17-ka guma stojí o cca 2500 víc, což je třeba na sadě i 10 000 rozdíl. Je jasný. že to auto bude hezčí, ale je krása všechno? Tak jak radíte? Mam tak¨m nechat originál nebo za příplatek 17? -
"-- skrytý --" 10.10.02 09:32
« Re: Skladování pneu
Hufnágl: super příspěvek, jedu do Ikey pro letiště... :)))
Ostatní: nevím, co vás na tom příspěvku tak rozčiluje, vždyť má pravdu. Obutá kola umyju, nechám uschnout, naházím je do sklepa na sebe, a přes ně hodím hadr, aby se na ně tak extra neprášilo. Dtto samotné gumy - prostě položím do štosu na sebe. Nechápu, co řešíte... -
« Re: Skladování pneu
To: BoB_ Nediv se HUFovi. Je chudáček postižený. Stejně tak jako někteří lidé trpí inkontinencí, tak HUF nedokáže udržet své duševní zvratky uvnitř organismu a čas od času mu to vyklouzne mezi prsty ven. Škoda je, že tyto periody se zkracují. Léčba bude zřejmě nevyhnutelná... :-))) -
« Re: Pirelli nebo Uniroyal???
Já jezdím vesměs po dálnicích - typická cesta Praha-Ostrava, trochu Praha plus občas na chatu, což znamená nutnost vyjet poměrne prudký kopec, který není v zimě moc udržovaný (nejlépe bez řetězů) a pak malý úsek k chatě po rovince, kde může být docela hluboký sníh. Takže určitě ne nonstop jízdy po horách. Díky za radu, třeba vás napadne i nějaká jiná značka. -
« Jaké gumy na zimu pro městský provoz????
to e-pneu.cz: využívám, že je tady lognutý machr přes gumy z e-pneu. Jaké bys doporučil zimní pneu rozměrech 185/70R14 se zátěží 88 rychlost sice má mít až H, ale na zimu stačí i nižší. Jde o převážně městský provoz na solených komunikacích, párkrát za zimu se jede na hory, to se v případě potřeby berou řetězy. Docela mne lákají UNYROYAL MS Plus 5 nebo SEMPERIT WinterGrip (oproti Unyroyalu uvádějí, že obsahují siliku). Dík za radu :-) -
"-- skrytý --" 10.10.02 00:00
« Re: Pirelli nebo Uniroyal???
rozhodnutí, zda Pirelli/Uniroyal je snadné-určitě Pirelli, ale v tomto rozměru nejsou špatné ani pneu Bridgestone, Dunlop nebo Conti (Michelin je už bohužel cenově výš)...záleží také na tom, co preferujete/co očekáváte od pneu/na jakém povrchu budete převážně jezdit? -
« Pirelli nebo Uniroyal???
Váhám mezi zimními pneu Pirelli nebo Uniroyal, rozměr 155x65xR14, co je lepší? Testy na Uniroyal vycházejí dost dobře, Pirelli jsem žádné rozumné nenašel, Pirelli jsou o trochu dražší, jsou i lepší? Konkrétně se jedná UNIROYAL MS Plus 5 a PIRELLI WINTER 190 Snowcontrol. Co byste radili? Díky Radek