Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  16:01

« Re: Firestone FW930 nebrat?

FW930 mam na aute od lonska, ujel jsem s nima za zimu cca 12tis km a zadnyho vyraznejsiho opotrebeni jsem si teda nevsimnul. Loni jsem se sehnal vicemene za cenu Barum Polaris a srovnatelny pneu jinych znacek byly tak o 500 kc drazsi - no neberte to.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  15:59

« komfort Good Year Eagle Ventura

Cau, mam na aute Eagle Ventury v rozmeru 185/65R15 a zda se mi, ze to auto je desne citlivy na nerovnosti (citim kazdej hrbolek). Pred tim jsem mel Bridgestoe B391 a pak zimaky Firestone FW930 a niceho takovyho jsem si nevsim. Je mozny ze ty Ventury jsou tak vyrazne 'nepohodlny' proti tem kamenum ? Nemate s nima nekdo nejaky zkusenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  12:44

« Jaké zimní pneu v rozměru 155/80 R13

byste doporučili? Na ceně až tak nezáleží, ale měla by být i s ráfkama do max 12tis za jedno auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  12:19

« Re: Firestone FV930 nebrat?

Je to pravda???????
    Ja je pred tydnem koupil. Má někdo podobnou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  10:15

« Re: Firestone FV930 nebrat?

Tak tohle můžu potvrdit, loni jsem je měl v rozměru 185/60 R14 a opravdu vydrží velmi málo. Myslel jsem, že 2 zimy na nich odjedu, ale ani náhodou. Kolega si koupil stejné a taky nadává. Letos zkusím asi Continentaly.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:42

« ráfky 6x15

Neprodá někdo zachovalý originál hliníkový ráfky Opel rozměru 6Jx15 šrouby 4x100 na Astru G? Design není to hlavní (resp. jen málokterý není hezký tak proto), mohou to být i ty nejběžnější z tzv. "edišnů" (2000 edition nebo 100 jahre Edition). Díky za kámoše Johna
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:27

« Firestone FV930 nebrat?

Mám informace z první ruky, že ač testy hovoří jinak, v praxi zimáky Firestone FW 930 mají extremně malou kilometrovou výdrž, a někteří prodejci (pneuservisy ) s nimi po loňské sezóně nechtějí nic mít, nebo spíše je NEDOPORUČUJÍ. Je možné to potvrdit ze zkušeností někoho z vás? Přiznám se že mne to docela překvapilo, už už jsem je chtěl nazouvat.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:23

« pěkné boky

Má někdo informace (jestli to jde vůbec zevšeobecnit) o tom, jak mají které pneumatiky tvrdé boky? Jsou zkušenosti, které říkají, že např. některé Michelinky, Klebery nebo i Dunlopky jsou na boku měkké a tvoří docela hnusné "balóny". Je to tak u všech nebo jsou některé pneu pevnější? Zejména bych chtěl vědět jak je to s těmi lepšími zimními pneu (UG6, M3, LM18, LM22, atd.) Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  16:50

« Re: to dabel - Re: Zimne pneu

Test, ktory ste nasli, je z r. 2000. Pravdepodobne ide teda o iny plast, aj ked testovany bol tiez MP58. Isty si ale nie som.
  • 00 Reagovat !

foto

14.10.02  16:49

« Michelin Alpin A2 vyhral snad vsechny testy

195x60xR15 T

175x65xR14 T

Ale kdo vi kdo si ty testy plati...cekam na dalsi autobild bude velky test zimnich pneu -> snad si nikdo nekupuje vsechny testy :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  16:48

epneu.cz mi odporucil pri mojom jazdeni gumy dobre hlavne na suchu a mokru (viz. prispevok 2721; vtedy som este o Matadoroch neuvazoval). Matadory skoncili celkove v tom teste zle preto, lebo prepadli na snehu (brzdna draha tusim o 3.5 metra dlhsia ako pri najlepsej). Ale sneh v podstate moje auticko neuvidi, lebo do hor sa nechystam. Inak kupoval som rozmer 165R13Q a za kus som dal cca. 1200SKK.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:51

Objevil jsem výsledek testu Matador na [odkaz] nedopadl pro ně moc dobře, ale je to test pro Matador MP58 Winterra, teď tomu říkají MP58 Silika, je to stejná guma? Díky Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:38

Nepochopil jsem to přesně, to Vám e-pneu doporučili, nebo nedoporučili, ty Matadory? Mám pocit, že je ani neprodávají. Kolik stály Vás, kde jste je kupoval, v Čechách, na Slovensku? Díky Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:26

Bohuzial, odkaz na inete som nenasiel (mozno sa ten test objavi za par dni na auto.t-online.de). Mam to len v papierovej forme a zial nemam ani scanner. Ak si dobre pamatam, tak boli najhorsie vo vlastnostiach na snehu. Vo vlhku a mokru patrili medzi lepsie, pri aquaplaningu boli uplne najlepsie. Inak nakoniec som sa na zaklade tohto testu rozhodol pre Matadory (odporucanie od epneu.cz mi to len potvrdilo). Dnes som absolvoval prvych 500km po mokrej dialnici: prve dojmy: hlucnost dobra (oproti letnym len maly narast hluku aj vo vysokych rychlostiach), vlastnosti na mokru taktiez.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:06

Chci se Vas zeptat na odkaz na ten test s Matadory, nemate nejakou www adresu, kde se da najit? Chtel jsem kupovat Uniroyaly, ty ale nemaji, tak uvazuji o necem jinem, a napadl mne Matador, v rozemru 155-65-14 toho moc na vyber neni. Vsude, kde jsem se v pneuservisech na ne ptal, mne od nich odrazovali, pry to je to nejhorsi, co existuje, je opravdu tak, nebo chteji prodavat ty sve drazsi znacky? Diky za odpved Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  13:18

Dakujem za odporucanie. V poslednom cisle nemeckeho auto, motor und sport je test zimnych pneumatik. Kupodivu sa tam dostal aj Matador a uplne ma sokovalo, ze na mokru (hlavne aquaplaning) boli Matadory najlepsie z testovanych, lepsie aj ako Dunlop, Michelin a ine renomovane znacky. Inak test vyhrali Michelin Alpin.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.02  16:05

« to pifpaf

Víc cizích slov neznáš, že...

Nýmandi jako Ty by neměli mít právo volit ani mluvit. :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.02  23:59

« to dabel - Re: Zimne pneu

pokud jezdíte 90% na dálnici, pak bych preferoval jízdní vlastnosti na suchu/mokru-vhodné pneu pak můžete vyčíst z testů OAMTC/ADAC (viz web)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.02  23:56

« to Pratron - Re: Jaké gumy na zimu pro městský provoz????

Pro mestský provoz je priorita dobré jízdní vlastnosti především na mokru-jak můžete vyčíst i z testů-např.Bridgestone/Firestone (obzvláště velmi dobré na vodě!)...btw.všechny zimní pneu obsahují příměsi siliky-jen někteří výrobci tuto skutečnost zvýrazňují
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.02  17:08

« Zimne pneu

Ahoj, chystam sa kupit si zimne pneu na mojho Nissana. Jedna o dost atypicky rozmer (165R13 82T). Na internete som nasiel ponuky na viacere typy, zo znamejsich znaciek to su: Kleber Krisalp 3, Semperit Wintergrip, Uniroyal MS*Plus 5 a Nokian HKPL NRW. Ktora z tychto pneumatik je podla vas najlepsia? V zime jazdim vela, ale ziadne hory apod., 90% dialnica a 10% mesto. Dakujem za tipy a rady.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…