Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:08

« Re: Jaké zimní pneu v rozměru 155/80 R13

cleaner: jakoby tě nikdo neměl rád :-(((
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:02

« sirsi pneu a geometrie

Mam takovy maly dotaz. Jaky vliv ma pouziti sirsich pneu,popripade i vetsich kol,samozrejme pri zachovani obvodu kola na geometrii? Konkretne sbihavost. Lze vychazet z hodnot vyrobce pro standartni obuti i pri montazi kol sirsich,pripadne s nizsim ET? Uvitam vsechny informace.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  11:45

« Re: Jaké zimní pneu v rozměru 155/80 R13

tak abych si snad odpověděl sám. To mi vážně nikdo nechce poradit? nejsem přece zas až tak moc zlý a špatný......................
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.02  11:04

« Plnění pneu plynem?

Chci se zeptat jako laik: Už mám objednané zimní pneumatiky Uniroyal, vím, že je možné je plnit i něčím jiným než vzduchem, prý dusíkem za cca 30Kč/kolo, má to smysl dávat do zimních pneu? Mně v pneuservisu říkali, že to moc cenu nemá u zimních pneumatik, spíš do letních, prý to má jenom jedinou výhodu, že dusík míň dilatuje s teplotou než vzduch je to pravda? Má to ještě nějakou výhodu, jako třeba menší spotřebu, delší životnost pneu? Díky Radek
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  19:00

« Stejné testy

Našel jsem si testy zimních pneu 195/60 na OAMTC 09/2002 a ADAC 10/2002 a ejhle: při srovnání pořadí pneu a jednotlivých hodnot zjišťuji, že rozdíl je pouze v ceně pneu a jinak je to nachlup stejné. Kdo asi opisuje? Při dalším srovnání s testem podobných pneu 195/65 OAMTC v r. 2000 vyšly u stejných značek dost rozdílné hodnoty, např. v opotřebení. Může to být vývojem směsi?
    Nevíte ještě o nějakých dalších testech zimáků (i v časopisech), kde jsou uvedeny naměřené hodnoty a ne pouze "dobrá na mokru". Našel jsem pouze dříve tu zmíněný test na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  17:01

« Jsem zvedav...

Tak jsem si objednal ty novy Michelin Alpin A2 195x60xR15 za 2300 bez DPH, tak jsem zvedav jak to bude sedet az to nekde vyzkousim na lede z VSC...a 2.0L...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  16:01

« Re: Firestone FW930 nebrat?

FW930 mam na aute od lonska, ujel jsem s nima za zimu cca 12tis km a zadnyho vyraznejsiho opotrebeni jsem si teda nevsimnul. Loni jsem se sehnal vicemene za cenu Barum Polaris a srovnatelny pneu jinych znacek byly tak o 500 kc drazsi - no neberte to.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  15:59

« komfort Good Year Eagle Ventura

Cau, mam na aute Eagle Ventury v rozmeru 185/65R15 a zda se mi, ze to auto je desne citlivy na nerovnosti (citim kazdej hrbolek). Pred tim jsem mel Bridgestoe B391 a pak zimaky Firestone FW930 a niceho takovyho jsem si nevsim. Je mozny ze ty Ventury jsou tak vyrazne 'nepohodlny' proti tem kamenum ? Nemate s nima nekdo nejaky zkusenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  12:44

« Jaké zimní pneu v rozměru 155/80 R13

byste doporučili? Na ceně až tak nezáleží, ale měla by být i s ráfkama do max 12tis za jedno auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  12:19

« Re: Firestone FV930 nebrat?

Je to pravda???????
    Ja je pred tydnem koupil. Má někdo podobnou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  10:15

« Re: Firestone FV930 nebrat?

Tak tohle můžu potvrdit, loni jsem je měl v rozměru 185/60 R14 a opravdu vydrží velmi málo. Myslel jsem, že 2 zimy na nich odjedu, ale ani náhodou. Kolega si koupil stejné a taky nadává. Letos zkusím asi Continentaly.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:42

« ráfky 6x15

Neprodá někdo zachovalý originál hliníkový ráfky Opel rozměru 6Jx15 šrouby 4x100 na Astru G? Design není to hlavní (resp. jen málokterý není hezký tak proto), mohou to být i ty nejběžnější z tzv. "edišnů" (2000 edition nebo 100 jahre Edition). Díky za kámoše Johna
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:27

« Firestone FV930 nebrat?

Mám informace z první ruky, že ač testy hovoří jinak, v praxi zimáky Firestone FW 930 mají extremně malou kilometrovou výdrž, a někteří prodejci (pneuservisy ) s nimi po loňské sezóně nechtějí nic mít, nebo spíše je NEDOPORUČUJÍ. Je možné to potvrdit ze zkušeností někoho z vás? Přiznám se že mne to docela překvapilo, už už jsem je chtěl nazouvat.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:23

« pěkné boky

Má někdo informace (jestli to jde vůbec zevšeobecnit) o tom, jak mají které pneumatiky tvrdé boky? Jsou zkušenosti, které říkají, že např. některé Michelinky, Klebery nebo i Dunlopky jsou na boku měkké a tvoří docela hnusné "balóny". Je to tak u všech nebo jsou některé pneu pevnější? Zejména bych chtěl vědět jak je to s těmi lepšími zimními pneu (UG6, M3, LM18, LM22, atd.) Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  16:50

« Re: to dabel - Re: Zimne pneu

Test, ktory ste nasli, je z r. 2000. Pravdepodobne ide teda o iny plast, aj ked testovany bol tiez MP58. Isty si ale nie som.
  • 00 Reagovat !

foto

14.10.02  16:49

« Michelin Alpin A2 vyhral snad vsechny testy

195x60xR15 T

175x65xR14 T

Ale kdo vi kdo si ty testy plati...cekam na dalsi autobild bude velky test zimnich pneu -> snad si nikdo nekupuje vsechny testy :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  16:48

epneu.cz mi odporucil pri mojom jazdeni gumy dobre hlavne na suchu a mokru (viz. prispevok 2721; vtedy som este o Matadoroch neuvazoval). Matadory skoncili celkove v tom teste zle preto, lebo prepadli na snehu (brzdna draha tusim o 3.5 metra dlhsia ako pri najlepsej). Ale sneh v podstate moje auticko neuvidi, lebo do hor sa nechystam. Inak kupoval som rozmer 165R13Q a za kus som dal cca. 1200SKK.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:51

Objevil jsem výsledek testu Matador na [odkaz] nedopadl pro ně moc dobře, ale je to test pro Matador MP58 Winterra, teď tomu říkají MP58 Silika, je to stejná guma? Díky Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:38

Nepochopil jsem to přesně, to Vám e-pneu doporučili, nebo nedoporučili, ty Matadory? Mám pocit, že je ani neprodávají. Kolik stály Vás, kde jste je kupoval, v Čechách, na Slovensku? Díky Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:26

Bohuzial, odkaz na inete som nenasiel (mozno sa ten test objavi za par dni na auto.t-online.de). Mam to len v papierovej forme a zial nemam ani scanner. Ak si dobre pamatam, tak boli najhorsie vo vlastnostiach na snehu. Vo vlhku a mokru patrili medzi lepsie, pri aquaplaningu boli uplne najlepsie. Inak nakoniec som sa na zaklade tohto testu rozhodol pre Matadory (odporucanie od epneu.cz mi to len potvrdilo). Dnes som absolvoval prvych 500km po mokrej dialnici: prve dojmy: hlucnost dobra (oproti letnym len maly narast hluku aj vo vysokych rychlostiach), vlastnosti na mokru taktiez.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…