Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Plnění pneu plynem?
Souhlas s "kdo" ten plyn působí pouze proti nárůstu tlaku v pneu vlivem zahřátí pneu za jízdy. Tento účinek je rozhodující hlavně pro nízkoptofilové pneu, které jsou dost citlivé na změny tlaku a navíc se pneu s tímto plynem lépe deformuje a nedochází tak např. k proražení nebo poškození pneu. -
"-- skrytý --" 16.10.02 12:26
« Re: Plnění pneu plynem?
Molekula dusíku je větší než molekula kyslíku, proto by mělo docházet k menšímu "úniku plynu skrz materiál pryže pneumatiky". V praxi je to však úplná blbost, neboť přes kvalitní gumu neuniká ven nic a píchlou, případně zpuchřelou pneumatiku, je třeba stejně dát opravit / vyhodit. Změny tlaku v pneumatice jsou dány hlavně tepelnou dilatací, resp. změnami tlaku v závislosti na vnější teplotě a tepelném zatížení pneumatiky při jízdě. A jen tak mimochodem: Ve vzduchu, který dýcháme, je cca 78% dusíku. O kolik víc (poměrnou částí) se ho asi dostane do pneu "foukané čistým dusíkem", když ten vzduch, co tam už je, stejně nemůžete nijak odsát / vytlačit tím čistým dusíkem...? -
« Re: Jaké zimní pneu v rozměru 155/80 R13
Hele čističi. Pokud máš ty gumy na služebního Džunijóra 1,0 tak ti budou určitě stačit Barumky Polarisky. A víceméně i každému jinému, jsou pro tohle auto více jak dobrý za dobrou cenu, asi se nepředpokládá, že s tímto autem bude každý v zimě závodit s bavorákama. Já montuju na všechny služebáky jedině Barum. A pokud by se to někomu nelíbilo, tak mu jemně připomenu, že je to služebák a ať s ním taky tak jezdí. Na svý auto ať si dá každý na co má nejen v rukách, v hlavě, ale i v peněžence. -
« sirsi pneu a geometrie
Mam takovy maly dotaz. Jaky vliv ma pouziti sirsich pneu,popripade i vetsich kol,samozrejme pri zachovani obvodu kola na geometrii? Konkretne sbihavost. Lze vychazet z hodnot vyrobce pro standartni obuti i pri montazi kol sirsich,pripadne s nizsim ET? Uvitam vsechny informace. -
« Plnění pneu plynem?
Chci se zeptat jako laik: Už mám objednané zimní pneumatiky Uniroyal, vím, že je možné je plnit i něčím jiným než vzduchem, prý dusíkem za cca 30Kč/kolo, má to smysl dávat do zimních pneu? Mně v pneuservisu říkali, že to moc cenu nemá u zimních pneumatik, spíš do letních, prý to má jenom jedinou výhodu, že dusík míň dilatuje s teplotou než vzduch je to pravda? Má to ještě nějakou výhodu, jako třeba menší spotřebu, delší životnost pneu? Díky Radek -
« Stejné testy
Našel jsem si testy zimních pneu 195/60 na OAMTC 09/2002 a ADAC 10/2002 a ejhle: při srovnání pořadí pneu a jednotlivých hodnot zjišťuji, že rozdíl je pouze v ceně pneu a jinak je to nachlup stejné. Kdo asi opisuje? Při dalším srovnání s testem podobných pneu 195/65 OAMTC v r. 2000 vyšly u stejných značek dost rozdílné hodnoty, např. v opotřebení. Může to být vývojem směsi?
Nevíte ještě o nějakých dalších testech zimáků (i v časopisech), kde jsou uvedeny naměřené hodnoty a ne pouze "dobrá na mokru". Našel jsem pouze dříve tu zmíněný test na [odkaz]

RADA PRO VSECHNY KTERI OMYLEM ZABROUSILI SEM A CHTEJI PORADIT OHLEDNE PNEU:
JDETE SE ZEPTAT DO SERVISU, PAK ZKUSTE JESTE JEDEN A POROVNEJTE TO! TADY ROZHODNE NIC NEVYCTETE!