Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  07:46

« Re: Zajímavá zkušenost

to Huf: to protože máš ty uplne nejlepsi gumy na uplne nejlepsim supersportu vytunenym od Škodovky z Bolky. PS: doufám že tě nikdo nepředjel. Mimochodem dřív si mi připadal jako docela normální kluk. Do tý doby než jsem pochopil, že ty svý žvásty nemyslíš ze srandy.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  23:58

« Re: povolené rozměry

Je to problém, zde hledat relevantní odpověď, značkový pneu servis těžko kdy namontuje něco, co není v techničáku.

Pokud jde o kvalitu vlastních pneu, každý prosazuje tu "svou" značku (v každém servisu prosazují něco jiného, každý zdejší odborník také doporučuje rezolutně něco jiného. Co do obchodního podílu na trhu má nejvíce Michelin (ca 60%).

• 00 Reagovat !

foto

17.10.02  23:43

« Zajímavá zkušenost

Tak jsem dnes v tom lijavci jel do Brna a zpět. Cestu jsem započal s obavou, že 225/35R17 není pro danou konstalaci počasí dobrý rozměr pneu. Záhy se však mé obavy rozplynuly. Fakt, nevěřil jsem, že i stak širokým obutím můžu jet rychle bez sebemenšího náznaku aqvaplaningu. Dálnice 160 v pohodě. Okrsky 130-140 v pohodě. Navíc tak široká guma na mokru brutálně dobře brzdí, což jsem si vyzkoušel, když mi do protívky vyjel předjíždějící BMW E46 - sebevrah.

Další mýtus byl zpochybněn... Zaplať pánbůh :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  12:35

« Re: Plnění pneu plynem?

Díky za upřesnění, již jsem v obraze. Jistě pozoruhodný jedinec. Podle mého je to levák s nervózním škubem v levé ruce od časté masturbace v garáži.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.02  17:41

No jo, pravda, zima začíná, a ty OctAVyje-Ho příspěvky, to je čtení na dlouhé zimní večery... Jen si to přečti pořádně od začátku, a ne od 2000.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  16:27

BTW kdo: jestli chces tu "jemnou narazku" pochopit,
    doporucuji precist forum "OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi"
    cca rok dozadu. Namatkou skoc na prispevky cislo 2000...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  16:26

« Blazni...

Koukam ze tema "Pneumatiky" je tady asi tak nejak nahodou, kdyz vas tak slysim o cem se tu bavite. Ale no nic pokud nemate co delat... Tak si samo muzete psat co chcete, ale uz sem asi ani nevlezu... Vzdyt vy tomu h..o rozumite a jenom kecate kraviny.

RADA PRO VSECHNY KTERI OMYLEM ZABROUSILI SEM A CHTEJI PORADIT OHLEDNE PNEU:

JDETE SE ZEPTAT DO SERVISU, PAK ZKUSTE JESTE JEDEN A POROVNEJTE TO! TADY ROZHODNE NIC NEVYCTETE!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  16:25

OCTAVIEmu bud skoncila studentska leta, nebo se konecne
    v te jeho Turbo Mega Octavii zabil (ne ze bych mu to pral...).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  15:54

kdo > ne s CL ale se Shiftem. Ty tady asi nejsi moc dlouho vid? Jinak bys mozna pochopil "jemnou narazku" :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  14:51

meda: to dalo práci to takhle napsat, co? Obdivuhodná práce s Caps Lockem.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  13:30

JA mYSlIM Ze NEJlepSI je SI DAT do pNEU ZAvodNI PLyn. PAK OCTAVIA 1.6 glX (CerVENe X) jeDE 215 kM?H.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  13:11

« to Cleanerka

Expert přes automobily? Cool joke, klučino! :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  13:10

« to pifpaf

Jsem trochu magor, já vím. Mám to ale pod kontrolou :o)

BTW, já bych Tě za kamaráda nechtěl. Raději se vyřádím na boxovacím pytli. Ten jen zřídkakdy podá žalobu :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:54

« to HUF

Mrzí mě Tvůj přístup. Myslel jsem, že z nás budou kamarádi... Těšil jsem se, že zase získám další vzorek. Rád si vykládám s lidmi s poruchou osobnosti. Zajímá mě to... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:32

« Re: Jaké zimní pneu v rozměru 155/80 R13

čističi, tak si najeď na www.e-pneu.cz projeď výrobce a testy a neotravuj, když ti někdo poradí :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:27

Souhlas s "kdo" ten plyn působí pouze proti nárůstu tlaku v pneu vlivem zahřátí pneu za jízdy. Tento účinek je rozhodující hlavně pro nízkoptofilové pneu, které jsou dost citlivé na změny tlaku a navíc se pneu s tímto plynem lépe deformuje a nedochází tak např. k proražení nebo poškození pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.02  12:26

Molekula dusíku je větší než molekula kyslíku, proto by mělo docházet k menšímu "úniku plynu skrz materiál pryže pneumatiky". V praxi je to však úplná blbost, neboť přes kvalitní gumu neuniká ven nic a píchlou, případně zpuchřelou pneumatiku, je třeba stejně dát opravit / vyhodit. Změny tlaku v pneumatice jsou dány hlavně tepelnou dilatací, resp. změnami tlaku v závislosti na vnější teplotě a tepelném zatížení pneumatiky při jízdě. A jen tak mimochodem: Ve vzduchu, který dýcháme, je cca 78% dusíku. O kolik víc (poměrnou částí) se ho asi dostane do pneu "foukané čistým dusíkem", když ten vzduch, co tam už je, stejně nemůžete nijak odsát / vytlačit tím čistým dusíkem...?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:20

No jo ale s tímto budu jezdit já. Zatímco platit to bude někdo jiný. Já jako expert přes automobily mám ale navrhnout nějakou značku pneu. Na Barumky jsem moc chvály neslyšel - jsou vůbec se silikou?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:17

Hele čističi. Pokud máš ty gumy na služebního Džunijóra 1,0 tak ti budou určitě stačit Barumky Polarisky. A víceméně i každému jinému, jsou pro tohle auto více jak dobrý za dobrou cenu, asi se nepředpokládá, že s tímto autem bude každý v zimě závodit s bavorákama. Já montuju na všechny služebáky jedině Barum. A pokud by se to někomu nelíbilo, tak mu jemně připomenu, že je to služebák a ať s ním taky tak jezdí. Na svý auto ať si dá každý na co má nejen v rukách, v hlavě, ale i v peněžence.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:12

radek_1: teoreticky by mělo dojít při poklesu teploty ke stejnému smrštění vzduchu z 30ti na 10 st, jako z nuly na -20, nebo z +10ti na -10, pořád tam bude rozdíl 20ti stupňů a změna tlaku v pneu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…