Pneumatiky
« Re: Zajímavá zkušenost
to Huf: to protože máš ty uplne nejlepsi gumy na uplne nejlepsim supersportu vytunenym od Škodovky z Bolky. PS: doufám že tě nikdo nepředjel. Mimochodem dřív si mi připadal jako docela normální kluk. Do tý doby než jsem pochopil, že ty svý žvásty nemyslíš ze srandy. -
« Re: povolené rozměry
Je to problém, zde hledat relevantní odpověď, značkový pneu servis těžko kdy namontuje něco, co není v techničáku.
Pokud jde o kvalitu vlastních pneu, každý prosazuje tu "svou" značku (v každém servisu prosazují něco jiného, každý zdejší odborník také doporučuje rezolutně něco jiného. Co do obchodního podílu na trhu má nejvíce Michelin (ca 60%). -
« Zajímavá zkušenost
Tak jsem dnes v tom lijavci jel do Brna a zpět. Cestu jsem započal s obavou, že 225/35R17 není pro danou konstalaci počasí dobrý rozměr pneu. Záhy se však mé obavy rozplynuly. Fakt, nevěřil jsem, že i stak širokým obutím můžu jet rychle bez sebemenšího náznaku aqvaplaningu. Dálnice 160 v pohodě. Okrsky 130-140 v pohodě. Navíc tak široká guma na mokru brutálně dobře brzdí, což jsem si vyzkoušel, když mi do protívky vyjel předjíždějící BMW E46 - sebevrah.
Další mýtus byl zpochybněn... Zaplať pánbůh :o) -
« Blazni...
Koukam ze tema "Pneumatiky" je tady asi tak nejak nahodou, kdyz vas tak slysim o cem se tu bavite. Ale no nic pokud nemate co delat... Tak si samo muzete psat co chcete, ale uz sem asi ani nevlezu... Vzdyt vy tomu h..o rozumite a jenom kecate kraviny.
RADA PRO VSECHNY KTERI OMYLEM ZABROUSILI SEM A CHTEJI PORADIT OHLEDNE PNEU:
JDETE SE ZEPTAT DO SERVISU, PAK ZKUSTE JESTE JEDEN A POROVNEJTE TO! TADY ROZHODNE NIC NEVYCTETE! -
« Re: Plnění pneu plynem?
Souhlas s "kdo" ten plyn působí pouze proti nárůstu tlaku v pneu vlivem zahřátí pneu za jízdy. Tento účinek je rozhodující hlavně pro nízkoptofilové pneu, které jsou dost citlivé na změny tlaku a navíc se pneu s tímto plynem lépe deformuje a nedochází tak např. k proražení nebo poškození pneu. -
"-- skrytý --" 16.10.02 12:26
« Re: Plnění pneu plynem?
Molekula dusíku je větší než molekula kyslíku, proto by mělo docházet k menšímu "úniku plynu skrz materiál pryže pneumatiky". V praxi je to však úplná blbost, neboť přes kvalitní gumu neuniká ven nic a píchlou, případně zpuchřelou pneumatiku, je třeba stejně dát opravit / vyhodit. Změny tlaku v pneumatice jsou dány hlavně tepelnou dilatací, resp. změnami tlaku v závislosti na vnější teplotě a tepelném zatížení pneumatiky při jízdě. A jen tak mimochodem: Ve vzduchu, který dýcháme, je cca 78% dusíku. O kolik víc (poměrnou částí) se ho asi dostane do pneu "foukané čistým dusíkem", když ten vzduch, co tam už je, stejně nemůžete nijak odsát / vytlačit tím čistým dusíkem...? -
« Re: Jaké zimní pneu v rozměru 155/80 R13
Hele čističi. Pokud máš ty gumy na služebního Džunijóra 1,0 tak ti budou určitě stačit Barumky Polarisky. A víceméně i každému jinému, jsou pro tohle auto více jak dobrý za dobrou cenu, asi se nepředpokládá, že s tímto autem bude každý v zimě závodit s bavorákama. Já montuju na všechny služebáky jedině Barum. A pokud by se to někomu nelíbilo, tak mu jemně připomenu, že je to služebák a ať s ním taky tak jezdí. Na svý auto ať si dá každý na co má nejen v rukách, v hlavě, ale i v peněžence.