Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  10:00

« Re: Jiný rozměr pneu

taky už jsem zaregistroval, že se při bouračce, na rozměru jiném než bylo uvedeno v TP, pojišťovna točila. A kvůli pár stovkám a kdyby i tisícovkám, tak to mi za to nestojí. Stačí aby bylo pytli např. jen jedno přední světlo a hned to dělá u mě cca 17tis. Kč. A je po šetření.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  09:04

« to Mazda 626

Není zač. Snad jsem si u Tebe aspoň o pár bodíků vylepšil své skóre ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  08:27

« Re: Mazda 626

to HUF: Diky za pomoc, myslim, ze uz mam jasno. Jak Te HUFe jinak nemusim, beru, ze v pneumatikach mas asi prehled a davam na Tebe.
    to rbaron: jedna z mala reklam ktera nekecala, Mazda 626 je vazne vyjmecne tichy auto a 2.5l V6 je na tom jeste lip nez 2.0l
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  01:45

jinymi slovy: pokud na to pojistovna prijde, tak si v *, protoze oni se snazi najit jakoukoliv skulinku aby nemuseli platit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.02  01:44

Záleží zřejmě na konkrétním případě, ale bohužel i toto je možné-vykládá se to asi tak, že vozidlo nebylo v "předepsaném technickém stavu" atd...ale toto se většinou zjišťuje pouze tehdy, pokud pneumatiky hrají v určitém případě významnou roli (např.někdo neubrzdí, sjeté pneu atd...) obzvláště pokud je rozměr pneumatik hodně rozdílný
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.02  20:55

« Jiný rozměr pneu

Nedávno jsem si po servisech prověřoval ceny nových zimních pneu 195/60 (dle techničáku) a případně místo nich 185/60. Jeden maník v servisu mi to nedoporučil s tím, že jeden jejich zákazník nedostal od pojišťovny plnění prý z důvodu, že měl při nehodě pneu v rozporu s TP. Podrobnosti neuvedl - výše škody, míru zavinění atd. Co si o tom myslíte? Pokud by taková možnost hrozila, tak pěkně děkuji - s jiným rozměrem sice projdu přes policajty, STK, ale nedostat peníze (i když mám havarijní), to by byl průser.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.02  02:00

« info

pokud jsem na nějaký příspěvek zapomněl odpovědět, tak mi to prosím připomeňte...(mezi tolika příspěvky se to těžko hledá)

jinak během příštího týdne připravujeme dát na web přehled zimních testů pneu 2002 + nějakou tu specální nabídku na nejběžnější rozměry pro zn.PIRELLI, DUNLOP, GOODYEAR
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.02  01:56

« to micmar - Re: dotaz pro e-pneu

na ráfek 9x16 by se rozměr 215/40 R16 neměl obouvat, přestože jsem toto už na řadě aut viděl na vlastní oči-chce to zvolit alespoň 225/40 R16-pneu jednak strašně těžko dostanete na ráfek a patka nesedí zcela tak, jak má=zas až tak zdravé to tedy pro pneu není, ale dá se na tom jezdit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.02  01:52

všeobecně jsou asymetrické pneu tišší než směrové, takže v tomto případě bych doporučoval jako variantu 1+2 Conti790, ale řada těch, co vyjmenoval Huf jsou také na špičkové úrovni=pokud vyberete něco z těchto pneu, chybu neuděláte

rozdíl oproti Matador bude snad u většiny pneu (samozřejmě k lepšímu)-horší než Matador už mohou být snad jen Sava/Debica/a protektory...

jenom ještě malá poznámka-např.velmi levné pneu zn.Marshal jsou až překvapivě "dobré", resp.poměr "výkon/cena" je vynikající/překvapující...samozřejmě se nedají srovnávat s "top" značkami, jako jsou Conti/GY/Pirelli/atd., ale oproti např.Barum jsou určitě lepší!, alespoň dle našich zkušeností-referencí od zákazníků/odběratelů
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.02  00:00

« dotaz pro e-pneu

Nedavno se tady diskutovalo jake rozmery pneu se hodi na urcite rozmery rafku. Napr. rafek 7palcu pro pneu 185-205). Jak se tedy divate na dost pouzivany "tuningovy" rozmer rafku 16" 9J s pneu 215/40/16. Vypada to sice supr, ale jake to ma vlastnosti - je to pro tu pneu "zdrave". je upne rozplacla - vyfoukla.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.02  16:00

to Mazda626: Že je Mazda tichý auto, to se nám snažily namluvit reklamy, když jsme v devadesátým roce přesedlávali ze Š100, Dacií a Žigulů :o))) Tenkrát jim to docela šlo. Na zimních gumách nešetři a až budeš ty dobrý zimňačky používat k brzdění, dívej se často do zpětnýho zrcátka, protože jiní šetřit budou :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.02  12:57

Ad 1.: (bez pořadí)

Conti TS 790, Dunlop M3, GoodYear UG 6 a UG GW 3, Michelin Alpin A2 a Pilot Alpin, Pirelli 210 Snowsport

Ad 2. + Ad 3.:

Ser na to. Nemá cenu šetřit. Když se mrkneš na e-pneu, jaký je v nich cenový rozdíl, pochopíš.

Osobně bych volil Conti nebo Pirelli.
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.02  10:45

« Mazda 626

Prisel cas prezuti na zimu. Potrebuji poradit co zvolit na MAZDA 626 2.5l V6. Na leto mam obuto 205/55 V R15. Poradte mi prosim (1)nejlepsi moznost, (2)neco rozumnyho a co (3)rozhodne nebrat. Mazda je na pneu docela citliva. Je to tichy auto tak zadny hlucny, mam hroznou zkusenost s Matadorkama, to byl tezkej ulet. Pocitam neco v rozmeru 195/65 H-V R15. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  14:39

« to STAVROS

Tak to jo. Díky. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  13:05

« Re: to STAVROS

to Huf: to ne - jenom jsem ti chtel trochu poradit
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:13

« to STAVROS

Tak mě napadá, že se z Tebe klube další zoufale urputný oponent. To je moc dobře. Už tu zase byla nuda. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:12

« to STAVROS

BTW, doufáš správně. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:11

« to BoB_

Jasně. Užší pneu by jela v dešti líp. Jen jsem tím chtěl říct, že je to překvapivě dobré. Jediný argument, proč neobout 225 se rozplynul jako pára nad hrncem.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:09

« to STAVROS

Snažíš se o něco? ;o)

Raději popřemýšlej, jak si lépe užít dovolenou :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  08:08

« Re: Zajímavá zkušenost

STAVROS: :-)) Tak to's posral, hochu :-D

HUF: IMHO jsi jel na svem rozmeru a bylo to OK.
    To ale znamena, ze kdybys mel (trebas) tyto pneu
    uzsi, byla by mez aquaplaningu o nejaky km vyssi.
    Takze bys mohl jet za deste trebas 180 a byl bys stejne
    v poho, jako na tvem soucasnem rozmeru, na kterem bys
    ale tech 180 neudelal (napriklad).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…