Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  16:09

« Kdo nechce cekat....

Tak tu mate vsechny testy:

[odkaz]

Ale kazda guma dopadla jinak, snad jen Continental a Good Year jsou stejne.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  15:07

« Re: news

Dobrá oslava Státního svátku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.02  14:57

« news

připravujeme pro Vás na pondělí 28.10. přehled nových testů AMS/AUTOBILD/ADAC/OAMTC, dále akční ceny pro nejběžnější rozměry a také rozšíření zimní nabídky o pneumatiky pro OFF-ROAD!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  16:10

« Re: opotrebovanie pneumatik

Dej potom vedet,cim to bylo. Jinak co se tyce cen,tak pocitam spis mezi 500 -1000 Kc,aspon co jsem informovan. Je fakt,ze na nasich cestach dostava predni naprava hodne zabrat,i kdyz se to snazis setrit.
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.02  16:07

« Zdroje zimních pneu

Tak nevím jak je to vlastně s těmi zimními pneu. Dnes jsem se dozvěděl, že v Čechách není ještě prý ani jediná zimní pneu od Pirelli vyrobená v tomto roce a dodávaná přímo přes importéra Pirelli. Co je na tom pravdy netuším. Jak jsem koupil, tak prodávám. Znamenalo by to tedy, že všichni co je prodávají mají dodávky z minulého roku a nebo to vozí z venku? Jak to tedy je?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  16:06

Asi teda nakoniec vyhladam nejaky pneuservis. Burane to nebolo, ani obrubnik ani diera. Normalne jazdim snazim sa vyhybat vsetkym jamam, ale zasa na nasich cestach je to niekedy tazke.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  15:10

Ja bych odborny gumarsky servisy vubec nezavrhoval,to spis v ty Skodovce ohledne gum asi nebudou moc silny v kramflecich podle mne. Navic jak sam rikas,jde serizovat jen sbihavost a to zadny zvlastni problem neni. Podle mne zalezi na tom,na jakem zarizeni to budou delat a jestli dodrzej technologii. Vyber pneuservis s laserovou geometrii a meli by ti k tomu vytisknout protokol. Jestli se budou vymlouvat,ze nemaji papir,nebo neco pobnyho,sel bych jinam. Bourany,nebo napaleny do doury ci na obrubnik to nebylo?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  14:51

Presne to planujem urobit ale...Problem je ze si to chcem dat zmerat v autorizovanom servise Skoda, kedze sa jedna o Skodu a nemam moc dobre skusenosti s odbornostou v skoda servisoch. Dovod preco si to chcem dat spravit v Skode je ten ze ak bude treba nieco nastavovat v Skode by mohli najlepsie vediet ako sa to nastavuje. Dalsi problem je ze v ramci nastavenia hodnot geometrie sa na mojom aute da nastavit len zbiehavost a kontrolne uhly rajdov. Otazka je ci zbiehavost a kontrolne uhly rajdov dokazu ovplyvnit take opotrebovanie pneumatiky ake mam.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  14:13

« Re: Jiný rozměr pneu

Pánové, u mně si pojišťovna ověřovala předepsaný rozměr pneu když jsem řešil rozbité čelní okno kamínkem od náklaďáku. Nekecám, čuměl jsem na něj jak puk.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  14:10

Myslím, že při tvém popisu problému je víc než rozumné neexperimentovat a nechat si geometrii v pneuservisu změřit. Sám bez vybavení asi nezmůžeš nic a zkušenému pneuservismanovi by měl stačit i pohled na tu gumu, aby uhodl o co jde.
    Jestli se nemýlím, geometrie snad vyjde do 400 Kč(?).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  13:02

« Re: Zimni pneu - to hihihi

Jestli je nějaký test v Autobildu nevím, ale dám sem pro zajímavost výsledky v Auto Motor a Sport, česká verze, právě na pultě:
    1) Bridgestone Blizzak LM 22
    2) Goodyear Eagle Ultra Grip GW3
    3) Nokian WR
    4) Continental Winter Contact TS790
    5) Toyo Snowprox s 950
    6) Dunlop SP Winter Sport M3
    7) Pirelli Snowsport 210
    8) Kléber Krisalp HP
    9) Matador MP 58
    10)Michelin Pilot Alpin
    Vše 205/55 R16H
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  12:00

« Zimni pneu

Dunlopy nevim, mam s nima spatny zkusenosti a beru je jako gumy na hov... Blizzaky LM-18 mam na jednom aute a jsou supr na suchu (lepsi skoro nez nejake letni!), na sneho taktez dobre, ale led...au na zabiti. Pirelli byly dobry, supr jsou Direzionale, ale uz se asi nedelaji, ty byly ve vsem dobry. Ted mam Alpin A2, ale jeste neni zima, tak nevim, kamarad ma Continental a pry docela jdou. Nema nekdo ten novy Autobild? Tam je test 12 zimnich pneu...
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.02  10:32

« Zimni pneu na Renualt Lagunu 195/65R15

Chystam se prezout na zimu. Mam Renault Lagunu kombi (predesly model) 1.9 dTi. Jezdim vetsinou po meste a pak dlouhe trati po dalnicich (A, D, CH). Chtel bych dobre vlastnosti za sucha a mokra, aby nebyly moc hlucne, a taky
    aby mely solidni vlastnosti na snehu. Vim, ze chci asi nemozne :-)
    Koukal jsem po testech a vybral jsem si tyto modely:
    - Continental WinterContact TS790 3281,- (vsechny ceny jsou z e-pneu.cz)
    - GoodYear UG6 3024,-
    - BRIDGESTONE Blizzak LM-18 2853,-
    - Dunlop Winter Sport M3 2654,-
    - PIRELLI WINTER 190 Snowsport 2744,-
    Mohl by mi nekdo z vas pomoct s vyberem? Nebo mate nekdo lepsi tip? Diky moc za pomoc.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  09:55

« to turboleon

Ba právě naopak. Na sněhu a sračkách je lepší nižší limit rychlosti. Ten je dobrý pro suchou vozovku.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  09:31

« Re: Mazda 626

To mazda626: Kedze povodne si tam mal rozmer 205/55R15 tak si myslim, ze ten rozmer 195/65R15 nie je uplne v pohode (dost velky rodiel polomeru oproti predpisanemu >5%). Myslim is, ze by tam mal ist rozmer 195/60 R15. Inak takisto uvazujem o tych Dunlopoch.
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.02  08:38

« Testy zimních pneu 2002

Včera byla první vlaštovka v Auto, motor a Sport, šlo o 205/55 R16H. Mě potěšilo, že výborně dopadla nová Nokian WR kterou chci dávat na Leonka. Překvapilo mě první místo Bridgestone LM22 - ta loni ve stejném rozměru byla jen průměrná, že by nová směs? A překvapivý byl i propad Pirelli Snowsport a mírný propad Conti 790. Doufám, že e-pneu začne i s Nokiany. Zajímalo by mě, jestli je lepší dát na zimu stejnou pneu ve V nebo H.? Tipuju u V sice o něco větší opotřebení, ale ještě lepší vlastnosti než u H. Ale mohu se mýlit.
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.02  16:14

« opotrebovanie pneumatik

Na lavom prednom kolese mam opotrebovanu pneumatiku ovela viac z vnutornej strany ako z vonkajsej. Viete mi niekto poradit cim to moze byt sposobene. Predpokladam ze zlou geometriou, ze koleso je akoby nahnute vrchnou castou k vozidlu. Mozete mi niekto potvrdit tuto teoriu a povedat co konkretne na geometrii, ak sa jedna o problem geometrie, treba nastavit. Dakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.02  15:17

« Re: Mazda 626

Zvolil jsem DUNLOP M3, cena 3.450,- Kc s DPH (195/65 R15), do konce tydne jdu na vymenu. Je to dobra cena?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  17:12

« Re: Toyo Snowprox 940

Ale ani moc dobře.
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.02  10:32

« Toyo Snowprox 940

Co na ně říkáte? Předpokládané využití 80% dálnice, 10% město a 10% špatně upravené silnice.
    Rozměr 195/65 - 15. V testech si nevedly špatně.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…