Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Abase je levnější
teda nevim, jak na "abase.cz", ale tam prodavaji prevazne pouzite zbozi (bazar) a nejakej manik, ktery si rika: DCMC-PNEU EXPERT, kterej neni schopnej na sebe uvest ani jmeno,adresu,ICO,DIC-ve finale neexistuje ani v zivnostenskem, ani v obchodnim rejstriku, neni platcem DPH a asi ani normalni dane-chudak ten, kdo si neco koupi a bude chtit uplatnit zaruku... -
« Re: Čištení či konzervace letních pneumatik na zimní uskladn
no já nevím, nemám čas porovnávat celý sortiment, ale po pár cenách jsem se před nákupem nových gum koukal a nezdálo se, že by byly mimo. Navíc mi samozřejmě staré zlikvidují a já mám staromódně rád osobní vztah s prodejcem. Ale chtěl jsem původně koupit u Vás, jenže po porovnání a vzhledem k tomu, že stejně někam na montáž musím a takhle bych z domova táhnul sadu gum, na kterou musím počkat a po tom se na mně v servisu koukají jak na sociála, jsem to přehodnotil. Ale tím Vás nechci nějak napadat, jenom prostě využívám volného přístupu do fóra, což se Vám asi podnikatelsky líbit nebude, ale to že je odvrácená strana p.r. rubriky. -
« Re: Testy a pneu
Doposud jsem vzdy mel Michelin Alpin a mohu konstatovat, ze drzi na snehu, na mokru i na lede perfektne. Tentokrat jsem si koupil Goodyear Eagle UG-GW3 tak jsem zvedav. Mimochodem, v poslednich testech ADAC zvitezila Michelin Alpin, Goodeyar Ultra Grip 6 byly na druhem miste. Doufam, ze pocit z jizdy bude alespon srovnatelny. -
Myčku má v Praze každý pneuservis Šafránek, jednak aby mechanici nebyli zasraní, jednak ty kola po jednom umejou před uložením do skladu. Jinak jsem tam dneska koupil GY Eagle UG GW3 195/50 R15 za 3.105, o 370 levnější než z e-pneu, takže moc nechápu výhodu internetového obchodu. -
Mam-li letni a zimni pneu na ruznych rafcich, pak nemusi byt od veci, kdyz rafky co sundavam pred uskladnenim umyju. Myti gum je myslim, celkem zbytecne (pokud jsem zrovna pred sundavanim neprojel treba kyselinou nebo ho.... :-)), protoze kdo trochu jezdi, za rok za dva bude stejne kupovat dalsi gumu a za dva roky ji bezna spina jiste nerozezere. -
« Re: to a
Hufe zrovna tohle nekecám!
Naložil jsem v zimě do vozíku 500 kg zapojil to za Š 100 a protože to bylo v kopcích tak jsem dal na zadní kola řetězy a oni se mi při 120 možná 140? roztrhly pěkně to mlelo blatníky než jsem zastavil!
Od té doby řetězy nepoužívám! Leda, že bych sehnal něco lepšího,to by musel být nějaký hit ale to zatím není!
Jinak 95% řidičů které potkám se řetězy je mají zbytečně akorát zdržují provoz sebe buzerují s nandaváním a sundaváním.
Lapší je vrazit pár korun do dobrých pneu naposledy jsem jezdil GY ultra grip 5.
Teď budu kupovat něco v rozměru 175/70 R14 ještě jsem se nerozhlížel! -
« Re: Testy a pneu
to HUFNAGL: Na UltraGripy nedám dopustit. Nejlepší zimní guma, na jaký jsem kdy jel, s tátovým Dodge Caravanem 3.3 jsem to s nima na sněhových břečkách valil 150 km/h, když jsem jednou chvátal. Nutno říci, že ostatní provoz si dovolil tak 80-100 km/h, nepotkal jsem výjimku. Je to taky tím, že to auto je těžký a to je na zimu fajn. -
« Testy a pneu
Pod vlivem nového testu v AutoTIPu jsem objednal sadu GoodYearů UG GW3 195/65R15H a sadu Bridgestone Blizaaků LM-22 195/50R15H. Uvidíme. Zatím můžu jen říct, že ty LM-22 mají bočnici tuhou jako dost dobrá letní pneu, což v kombinací s proklamovanými vlastnostmi může znamenat jediné. Že je nejlepší. Škoda, že se nedělá v tom druhém rozměru, ale UG GW3 by taky neměla zklamat.
Jinak, musím opět pochválit e-pneu. Gumy jsou čerstvé - 35 týden 2002 LMka a 20 týden 02 u GW3.
Jak napadne první sračka (popřípadě, bude-li mrznout, tak sníh) poté poreferuju.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!