Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

22.11.02  01:26

« to 02

Určitě GY UG 3
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.02  14:46

« Re: Co je lepší ??

Souhlas, podle toho co jsem zkoumal, je s touhle GY srovnatelná pouze Michelin Pilot Alpin, ale ta cena! Koupil jsem tyhle gumy 195/50 R15 u pneusafranek a cena byla skvělá. také jsem je již před 14 dny testoval na sněhu i vodě na Vysočině a byl jsem maximálně spokojen, včetně hluku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.02  12:12

« Bezpečnostní šrouby

Prosím Vás neví někdo zda neexistuje v České rep. prodejce bezpečnostních šroubů fy.McGuard. (jsou to nejlepší šrouby co jdou na auto dát).

Děkuji

Pavel
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.02  08:57

« Co je lepší ??

Zdravím všechny,
    mám takový problém (či spíš, bych potřeboval radu).Která pneu je lepší:
    Dunlop SP Winter Sport M3 15"
    Goodyear Eagle UltraGrip GW3 15"
    Já si myslím, že pro naše podmínky (sucho-mokrá zima, mení moc často sníh na cestě) je lepší asi Goodyear..., ale nejsem si jistý.Děkuji všem za tip.
    Pavel
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.02  00:00

« Údaje uváděné na pneu

Tak jsem nějakou dobu podrobněji koukal po údajích na jednotlivých gumách a mám hned několik nejasností. 1. Zjistil jsem, že běhoun pneu se nejčastěji skládá z několika různě kombinovaných vrstev oceli, nylonu, rayonu, polyesteru či polyamidu. Bočnice je složena ve většině případů z rayonu nebo polyesteru. Můj dotaz zní, mají tyto informace nějakou obecnou vypovídací hodnotu o charakteristice pneu? Nebo jinak řečeno, lze podle nich říci, že např. je-li v pneu vrstva rayonu místo vrstvy polyesteru bude mít plášť dejme tomu sportovnější vlastnosti? 2. Dále jsem na některých gumách objevil nápisy: Temperature A, Traction AA. Co to znamená? 3. Slyšel jsem, že na sníh není vhodná zimní pneu s tvrdou bočnicí. Je na tom něco pravdy? Tyto otázky budou pravděpodobně pro Hufa s ohledem na jeho blízké (geografické) vztahy k Barumu. Díky za odpověď.
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.02  17:56

« Tak jsem objednal

GY Ultra Grip 6 175/70 R14 84 T
    Zjem zvědav jak budou fungovat!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.02  08:57

« Re: to Flavio

Jenom doplnek - kdyz budes "zvysovat tvrdost" prefukovanim, krome zvyseneho namahani naprav a snizeni komfortu se ti pneu vybouli uprostred behounu - pojedes po znatelne mensi plose, hur to sedi a sjizdi se prostredek pneu.
    Ja foukam 185/60R15 na Meganu Combi (balony - jak rika Huf ;-)) v lete (Conti EC CP) 2.4 predek, 2.2 zadek, a v zime (Semperit Sport Grip) 2.6 predek, 2.4 zadek. Zavodni plyn nepouzivam - pro mych 110 koni to neni zapotrebi a Octavii 1.6 GLX v nejblizsi dobe neplanuji :-)).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.02  12:29

« to Flavio

ad 1> Nejde o tlak v pneu, ale o konstrukci bočnice. Typ použitých textilných kordů a i jejich počet. Běžná pneu má jednu vrstvu. Sportovní pneu 2 vrstvy. Přehuštěním efekt měkké bočnice odstraníš jen částečně, navíc za cenu podstatného snížení komfortu a zvýšeného namáhání uložení nápravy, čepů a ráfků.

ad 2> Já nemám tentýž rozměr, jako Ty. Nemůžes tedy brát mé hodnoty jako vhodné. Závisí to i na autě a pneu (každá se hustí trochu jinak včetně poměrů tlaků P a Z nápravy). 225/35R17 hustím na Fabii na 240kPa a předek na 220kPa. zadek. Zimní 195/50R15 potom na 250 předek a 230 zadek. Pokud by ale byl rozměr víc balónovější, (třeba 195/65R15), tak bych se nebál zvýšit tlak na zimu oproti letním o 20kPa.

Další věc je ta, že nemusí všechny tlakoměry měřit stejně. Asi bych se být Tebou řídil doporučenými tlaky a v případě plavavosti bych ho lehce zvýšil. Pro zimní již zmíněných +20kPa kvůli většímu ochlazování pneu od okolí (i pro pneu plněné dusíkem).
  • 00 Reagovat !

foto

10.11.02  11:05

« Huštění

1. Na základě čeho se o pneu říká, že má pevnou, tvrdou bočnici, když každou pneu (bočnici) můžu přitvrdit zvýšením jejího tlaku? 2. Měl bych hustit zimní 205/55R16 na vyšší tlak než letní 225/45R17? Hufe: jak vůbec hustíš letní a zimní pneu Ty?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.02  09:47

« to gr

Neuděláš chybu ani v jednom případě. Klidně vem i ty mišulínky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.02  09:04

« Re: Michelin x Dunlop

Ako som spominal o par prispevkov nizsie, minulu zimu som jazdil na Michelin Alpin a musim povedat, ze auto jazdilo ako po kolajniciach. Dunlopy ale nepoznam.
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.02  08:22

« Michelin x Dunlop

Pánové, prosím poraďte. Koupit na Fabii 14´´ zimní Michelin Alpin I. (cena 2200 Kč) nebo Dunlop WS M3 (cena 2600). Dunlopky vychází v testech o něco lépe.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.02  17:42

« to Patron

Pokud Ti MP58 stačí... BTW, já se obchodem s pneu v žádném případě neživím a ani ho neprovozuju. Jen prostě ty pneu dost trápím a taky občas něco objednám pro kamarády. Mám tudíž logicky lepší ceny. Takový enhanced internet shop ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.02  15:50

« Re: to Patron

....jsem se upsal www.pneuobchod.cz.....
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.02  15:48

uváděl jsem ceny, které jsem mněl k dispozici www.e-pneu.cz nabízí Unyroyal MS Plus 5 se slevou 15% za 2569,- Kč a na www.pneuiobchod.cz jsou Matadorky MP58 za těch cca 1700,-Kč. Nákup byl naprosto bezproblémový...platba e.banka a gumy byli druhý den díky PPL u mne. Tak si představuji obchod na netu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.02  15:41

Ceny mojho rozmeru cca. pred mesiacom: Matador MP55 Silica 1200SKK/ks (bezny obchod, u mna este nejaka zlava na zakonnu poistku na moje byvale auto este na SK znackach), Uniroyal xxx 44EUR/ks = 1804SKK/ks (zasielkovy obchod v Nemecku).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.02  15:37

jasně, ale jako koncový spotřebitel přece nemám potřebu brát několik sad ročně? proč? jiné by to bylo, kdybych s tím obchodoval a díval bych se na to z jiného pohledu poměr cena/výkon.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.02  15:34

« to Patron

Tak se mrkni na ceny na www.e-pneu.cz - když budeš brát ročně víc sad, tak Ti možná dají i větší slevu. Potom se MP58 již od renomované konkurence cenově tak neliší.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.02  15:30

« mac272

SP 9000 je letní.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.02  15:28

« Re: to dabel

to hufnagl & dabel: pánové velice se mi líbila vaše diskuze o zimních gumách Matador. Beru, že jsou samozdřejmně i lepší gumy než Matador, otázkou zůstává, kolik % z ceny gumy zákazník platí za značku výrobce. Po dlouhém rozhodování jsem koupil na Vectru 1,8 16V 185/70R1488T Matador MP58 M+S Silika a jsem zatím s nimi spokojen. Jelikož je to vlastně městské auto, které jezdí hlavně v mokru, tak mne zaujal jejich výsledek na vodě. Jasně, že třeba Unyroyaly jsou třeba taky super, ale jestli dát za jednu gumu 1700 nebo 2500 Kč je rozdíl, a to není oněch 10-15% z ceny gumy! A Micheliny nebo Continetaly jsou úplně jinde s cenou. Na léto mám v merku Matador MP41, i když jsem mluvil minulý týden z člověkem z vývoje a připravuje se MP42, což má být velice tichá guma, tak uvidíme :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…