Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 25.11.02 10:22
« Re: Náhrada
To, že nové gumy převýší svojí cenou hodnotu auta, to je věc jiná, a ostatně, to bych i u takto starého auta očekával. Nicméně, pokud si nějaké auto chci ještě nějaký ten pátek nechat, gumy nejsou zrovna to, na čem bych šetřil... Takže, bych zkusil sehnat celá kola 165 R13, nebo aspoň pěkné disky a dát na ně aspoň protektory, když už nechce kupovat nové gumy. -
« Re: Náhrada
otec je přehnanej pečlivka, přesto TP asi nevozí :-))), mluvíme o 14-kách - jde o rozměr 155R14 a v nabídce tento rozměr nějak není (max. 155/80R14, dokonce na e-pneu ta převodní tabulka nepočítá s plnou výškou profilu) a pokud se seženou, tak u nových jejich cena převýší cenu auta a starších-dobrých se taky nechce nikdo zbavit. Adyn: kupovat 13ky disky a nazout tam 155R13, tak je to proti 155R14 už rozměrový rozdíl a to nemá cenu, navíc nastane stejný problém, co na to úřady při přepisu rozměru. -
« Náhrada
Chlapi, poraďte mi. Včera jsem diskutoval s otcem, majitelem jedné Š110 a Š120 o pneu a o jejich náhradách. Pokud má předepsané 155R14, není problém to přezout a nechat přepsat v TP na 165R13. Ale ty se v této době také shánějí špatně. Pokud by to přezul, řekněme, na 175/70R14, co na to poldové. Které z dnešních rozměrů jsou pro tyto staré Škodovky použitelné a hlavně povolené? Otci jde o legálnost a má strach to přezout bez přepsání. Díky za názory. -
« Re: Které zimní pneu?
Vloni jsem pořídil Michelin Alpin v rozměru 185/65 R 15 T (asi to ale ještě nebylo A2) a jsou špičkové. Na sněhu, na mokru i na suchu. Jediným aktuálním problémem je asi nějaké nerovnoměrné rozložení hmoty na těch dvou, co mám teď vpředu (po namontování to byly ty trochu horší, proto šly dozadu, jenže jsem je teď před sezónou přehodil dopředu), protože ač dokonale vyvážené (je to vyvažované se zvýšenou citlivostí vyvažovačky v "mém" dvorním a ověřeném pneuservisu), tak při rychlosti nad 120km/h trochu cítím chvění ve volantu. Je to možná taky tím, že jsou to jen ty Téčka. Ale navzdory tomu je fakt můžu doporučit! Myšelíny jsou špatný jen zcela vyjímečně! -
« Které zimní pneu?
Které zimní pneu doporučíte v rozměru 195/60 R15 T? V německých testech byla nejlepší Michelin AlpinA2 před GYUG6, Conti790 a DunlopM3, v AutoTipu zvítězila v 195/65 R15 Brigdestone Blizzak LM18. Pro porovnání mi nabízí ceny: MichA2=2750 Kč, GYUG6=2552, Conti790=2600, DunlopM3=2312, BridgLM18=2381, Pirelli190=2600. Díky. -
"-- skrytý --" 22.11.02 10:27
« Jak na to....?
Prosím o radu (nesmějte se..., opravdu bych to rád věděl), mám shozené pláště - koupil jsem sadu zim.pneu.No, a jak je mám v garáži skladovat??Na stojato, na sobě, nebo je mohu zavěsit na hák/šroub za patku???Prosím, nekamenujte mne, nesmějte se, ale poraďte.Všem za radu děkuji.
Pavel -
"-- skrytý --" 22.11.02 08:19
« Sněhové řetězy..., bacha na ně!!!
Chtěl bych se poděli o svou zkušenost s tím to výdobytkem.Již po druhé jsem štastným majitelem "Pevagu" (před tím jsem mněl jiné auto).Proč jsem šel do té to značky?No, jeli jsme s přáteli na ski do alp.Na cestě nás zastavili policajti a krom dokladů, chtěli vidět jaké máne a máme-li vůbec sněhové řetězy.Kamarád mněl nějaké levné "noname" vod chiňana...Jak to viděl ten polda, tak na to chvilku hleděl pak na nás a prej, že nás dál nepustí bez pořádných řetězů!Ty to totiš neměli nějakou zkoušku, nebolicenci... nevím.No prostě to dopadlo tak, že jsme museli kopit u nich řetězy nové... :-((((( Celkem sranda...
Tak jsem se trochu pídil po daných informacích a to to je můj výsledek(tu "licenci" či zkoušku neznám, mohl by se ozvat nějaký odborník v tom to směru):Pevag
Weissenfels
Tak máte-li nějakou zkušenost s řetězy tak se nestyďte a podělte se.Teď se to hodí, zima na krku...Pavel -
"-- skrytý --" 22.11.02 06:00
« Re:Co je lepší ??
Děkuji všem za tip,již jsem kopil sadu pneu (GW 3).No, paráda... :-)))Teď jen ty šrouby, aby si kola někdo "nevypůjčil"...Neví někdo buť přímo o prodejci (netrvám na značce McGuard), ty šrouby jsou typu "čtyřlístek", tedy žádný pseudo imbus.Mají speciální drážku ve tvaru nepodobnou již zmíněné bylině... .Moc dík za případný tip.
Pavel -
« to Flavio
Ad 1> rayon = textil, polyester je tam ale taky. Obecně tyto údaje jistou vypovídací schopnost mají. Vrstvy polyesteru závisí na rychlostním indexu (H=3, V=4, W=5) a mají chránit pneu před vysokým odstředivým namáhání při vysokých rychlostech. Zajimavé taky je, kolik vrstev rayonu má bočnice. Obvykle má jednu, ale někdy i 2 (pneu se může míň foukat při lepších jiždních vlastnostech).
Ad 2> Traction - AA nejvyšší, A vysoká, B, průměrná
Temperature - něco s teplotou prostředí, ve valné většině případů je A, vyjímečně B.
Treadvear - např. 280 znamená, že plášť má v daném rozměru a rychlostní kategorii 280% životnosti pláště referenčního.
Ad 3> O tom nic nevím. Na sněhu hraje prim směs, hloubka vzorku a počet lamel v záměru. Bočnice je podružná.