Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Náhrada
"nějaké striktně určené rozměry" - viz alternativy v TP.
"lze bez problémů přehlásit" - to bych chtěl vidět, kdo tohle provádí?
"155R14 vyměnit za 175/70R14" - o 15% si nemusí nikdo všimnout, údajně existuje nějaký předpis zakazující přečnívání z vozu, jak se psalo v archivu.
V OTP nic není a myslím, že H. psal, že má na policii konexe, pokud si toho vůbec nějaký PČR všimne, takovéhle auto pravděpodobně nemůže nikdo oficiálně schválit-homologovat, nebo se pletu? -
« Re: Re:
Vlastně je to dobře vidět v TIRECALC, škoda, že není více ráfku s podobným ET. Trochu jsem si pohrál a teď se ptám, co by udělalo toto kolo v blatníku Octavie, zkoušel jste to někdo prakticky?:
www.octavia.ec.cz/download/tirecalc.xls - 225/R45/17 ET27, je to tam pěkně vidět, do strany pneu vyleze o 2,6 cm a rozchod se zvětší o 22mm a pneu v tomto rozměru jsou ještě za rozumný peníz, co na to ale blatník a PČR?
Matus: no comment. -
« Re: Náhrada
Pokuste se mi někdo poradit. Shrnu to. Má každý typ vozu (v tomto případě Š110 a Š120) nějaké striktně určené rozměry, nebo lze bez problémů přehlásit na jiný rozměr (155R14 vyměnit za 175/70R14 - rozměrově blízký (až na šířku-sa mozřejmě))? Např Hufe, jak řešíš své rozměry pneu, co se TP a OTPO týče? Pokud vůbec řešíš. :-)) -
"-- skrytý --" 27.11.02 13:54
« Re:
to Petr: co se týká aplikace Ronal LZ 7,5x16 ET27 = bez problémů (dá se i ráfky šíře 8"), jinak tech.vyjádření výrobce najdete na www.ronal.de (showroom-choice by car-Skoda Octavia-Ronal LZ), kde naleznete i homologaci-"TUV"
ad reklamace: rádi se veškerým oprávněným reklamacím postavíme "čelem", klidně i na "motofcafe-auto.cz" -
"-- skrytý --" 26.11.02 17:02
« to rbaron
pneu, kt.nejsou v nabídce na webu jsou buď na doptání, nebo prostě v nabídce vůbec nejsou - ad: P Zero Nero-budou v nabídce na příští sezónu, cenu bychom se mohli pokusit zjistit aktualní, ale myslím, že na jaře bude určitě lepší
jinak Huf od nás bral BridgeS02PP a tuším, že byla spokojenost, nicméně i tak bych upozornil na fakt, že se jedná o ryze sportovní pneumatiky s velmi nízkým kilometrovým výkonem!!! -
« Re: Nová kola?
to PETR: Tady je to určitě elegantnější:
www.kcbraunschweig.com/tirecalc_v97_11.x… />
Jinak moje šestka dostala dárek k Vánocům. Místo dosavadních ráfků 14x6 jsem jí zakoupil zrenovované stylové "pletené" BBS 7x16 se stříbrným límečkem a zlatým vnitřkem kola. Opravdu tam sednou. Teď přemýšlím, jestli jí do jara ušetřit na něco jako nové Bridgestone S-03 (na tirerack mají index znovuzakoupení od zákazníků 8.9!!!) nebo koupit nějaké jeté šlupky s 80% vzorku za 3 tis. všechny. Obutí by mělo být 205/55/16 vpředu a 225/50/16 vzadu.
to HUF: Na čem jezdíš v létě Ty? Nemáš zkušenosti s Bridgema Pole Position? -
« Re: Nová kola?
Tak obě slova jsou stejně! dlouhá a přesto se to systému nezdá?! Zkusím opakovat:
Odkazy na výše zmíněné ráfky:
www.e-pneu.cz/katalog_alu.php?p=1310&m=6… /> a
www.e-pneu.cz/katalog_alu.php?p=733&m=29… />
--------------
Dotaz na EP: výše zmíněné ráfky mají vnější přesah paprsků přes obvod nebo ne? Tedy takto: když položím
ráfek vnější stranou na zem, bude se země dotýkat obvodem ráfku, nebo vyčnívajícími paprsky? Nechci, aby
"vnitřek kola" - paprsky vyčnívaly přes kruhový okraj ráfku. -
« Nová kola?
Na jaře bych si chtěl (našetřit a :-) koupit nová kola na Octavii, co říkáte na 205/55R16 na ráfku RONAL
LZ 7,5Jx16 ET27, hlavně jde o to, zda to nebude drhnout v blatníkách či vyčnívat? Dle výpočtu by se měl
rozchod kol na nápravě zvětšit o 22mm (2x11) a pneu do vnějšku by mělo jít o 16mm oproti sérii (vytvořil
jsem si na to XLS tabulku, kdo by měl zájem, po zadání pneu a ráfku to vypočte).
RONAL LZ možná nic moc designově (viz odkaz), ale jiný se zálisem pod 30 mm jsem (u EPneu) nenalezl a
jiné katalogy tyto param. moc. neuvádějí. Mě stačí nejobyčejnější ráfky, s co možná nejnižším zálisem
(25-30), abych měl bezpečnější auto, když už měním kola.
Nebo brát asi osvědčené 7,5x16/ET30?
Např.: BORBET CF - podle obrázku si dost dobře neumím představit, jak to bude vypadat v reálu, protže
foto mi připadá dost umělá (uměle zvětšený obrázek).
Další možnosti 7,5x16 s 30 mm zálisem jsou ALUSTAR N, ARTEC M, BORBET H...
Odkazy na výše zmíněné ráfky:
www.e-pneu.cz/katalog_alu.php?p=1310&m=6… />
www.e-pneu.cz/katalog_alu.php?p=733&m=29… />
--------------
Dotaz na EP: výše zmíněné ráfky mají vnější přesah paprsků přes obvod nebo ne? Tedy takto: když položím
ráfek vnější stranou na zem, bude se země dotýkat obvodem ráfku, nebo vyčnívajícími paprsky? Nechci, aby
"vnitřek kola" - paprsky vyčnívaly přes kruhový okraj ráfku.