Pneumatiky
« Re: to dabel
Huf: OK ;)) TO len aby rec nestala.
Btw aky je Tvoj a aj ostatnych nazor na Dunlop Wintersport 3? Prave som spravil zmenu vo vozovom parku a predajca mi na ne spravil relativne dobru cenu aj s novymi plechacmi (185/65 R15 aj s 5-dierovymi diskami za 480EUR). Tvrdil, ze su to "Testsieger" ;)) a pre Mazdu 626 najvhodnejsie. Mam mu verit? -
« Re: to schvaleni
Pro spravne SNOBAKY, co se chteji chlubit, ze NA TO MAJI, by asi byla dobra rada 225/35R19, ty stoji od 9718 az po 12020 za kus (ceny EPNEU - asi VELMI slusne, takze normalne o dost vice).
Jen me tak napada, co jsem to probiral, jak asi dopadnete pri dopravni nehode s cimkoliv jinym, nez zapsanym v TP? Pokud bude nekdo mrtvy, pujdete pravdepodobne sedet, a bude jedno, ze skutecnou pricinou bylo neco uplne jineho.
Videl jsem hav., 2 Oktavky se srazily pri 100km/h (v teto rychlosti se zasekl tacho a nekdo to vyfotil. Oktavky mely airbag, nikomu se nic nestalo (vnitrek nehnuty), predek neopravitelny, a pricinou byl S100, co vjizdel z vedlejsi silnice. Jenze zavinil to Octavka, jel min. 180 (bylo tam tusim 60km/h - cedule byla na fotce:-), kdyz jeste po 100 metrech se srazil ve 100km/h.
Kdykoliv se neco stane, tak se to hodi na nekoho, kdo cokoliv porusil. To se asi bude tykat i obycejne 17" na noRS Octavii. Co myslite, stoji to za to nebo jake mate zkusenosti? -
« Re: to Hul
Koukal jsem se na ceny a za 5500 Kc jsou jak 225/40R18, tak i 205/55R16 (ty jsou i za 4500) takze zas az takovej snobismus to nebude, ale unika mi vyznam 225/40R18, snad esteticky? Tak predvadet se nechci, naopak, chci obycejne radove auto.
To bude asi silne nekomfortni jizda, prip. muze se nekdo podelit o zkusenosti s 225/40R18? -
Lubos.1 28.11.02 17:53
« Re: to PETR
HUFNAGL>
Teraz neviem, ci si robis srandu alebo si vazne taky primitiv. Preco do kazdeho fora strkas svoju debilnu vytunovanu Fabiu? Si vazne uz smiesny.
Bzdy ked vidim Fabiu s tuningom, je to vacsinou verzia 'Clasic', ma to motor 1,4 8V, vyfuk ako moja hlava, skoro ziadne gumy, folie,... atd. Vyzera to smiesne. To nie je spravne auto na tuning.
A keby si ty nebol tiez 'šetřílek', tak si kupis nejake poriadne auto a nie lacny * a potom sa snazis tunovat. -
« to PETR
BTW, 16" na oktávce jsou suchařina. 225/40R18 je ten správný rozměr, ale Ty asi nemáš tolik peněz na pneu, že? ;o)
Já teda nevím, ale lidé, co pořád nad něčím tak špekulují a snaží se na vše vyzrát, bývají i bohatí. Proč jsi Ty pořád takový šetřílek?
A nezkoušej sem předhazovat mou Fabii. Za A byla dražší než Tvá ochcávka, za B bych Ti stejně na okrskách lehce ujel a za C už jí pomalu ale jistě zvoní hrana ;o) -
« Re: Náhrada
"nějaké striktně určené rozměry" - viz alternativy v TP.
"lze bez problémů přehlásit" - to bych chtěl vidět, kdo tohle provádí?
"155R14 vyměnit za 175/70R14" - o 15% si nemusí nikdo všimnout, údajně existuje nějaký předpis zakazující přečnívání z vozu, jak se psalo v archivu.
V OTP nic není a myslím, že H. psal, že má na policii konexe, pokud si toho vůbec nějaký PČR všimne, takovéhle auto pravděpodobně nemůže nikdo oficiálně schválit-homologovat, nebo se pletu? -
Vlastně je to dobře vidět v TIRECALC, škoda, že není více ráfku s podobným ET. Trochu jsem si pohrál a teď se ptám, co by udělalo toto kolo v blatníku Octavie, zkoušel jste to někdo prakticky?:
www.octavia.ec.cz/download/tirecalc.xls - 225/R45/17 ET27, je to tam pěkně vidět, do strany pneu vyleze o 2,6 cm a rozchod se zvětší o 22mm a pneu v tomto rozměru jsou ještě za rozumný peníz, co na to ale blatník a PČR?
Matus: no comment. -
« Re: Náhrada
Pokuste se mi někdo poradit. Shrnu to. Má každý typ vozu (v tomto případě Š110 a Š120) nějaké striktně určené rozměry, nebo lze bez problémů přehlásit na jiný rozměr (155R14 vyměnit za 175/70R14 - rozměrově blízký (až na šířku-sa mozřejmě))? Např Hufe, jak řešíš své rozměry pneu, co se TP a OTPO týče? Pokud vůbec řešíš. :-))