Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 04.12.02 17:02
« Re: Náhrada kol, přepsání v TP
Tak malá oprava: ne výrobci, ale jeho českému zastoupení - u škodovky je to jedno, ale u zahraničních byste asi u výrobce zrovna moc nepochodili...
A počítejte s tím, že pokud vám to dobrozdání pro OkÚ dají, tak si jej nechají na tom zastoupení řádně zaplatit. -
« Re: Náhrada kol, přepsání v TP
Mělo by to fungovat takto:
1) napsat výrobci, pokud napíše, že je to možné - což se dělá zejm. pro vozy dovezené
2) zajít s dobrozdáním od výrobce na OkU, referát dopravy a za 10 Kč zapíší nový rozměr do TP
3) pokud se něco stane a na autě nebudou schválená kola, tak ... -
« Re: Jaké zimní pneu?
to paja.paja: pokud mohu doporučit, obuj to přesně na rozměry uvedené v techničáku. Kdyby se totiž něco stalo a přišla by na řadu pojišťovna, tak pokud nebude auto obuté přesně podle techničáku tak není technicky způsobilé k provozu a tím pádem pojišťovna neproplatí ani nudli. To třeba platí i při rozbitém čelním skle!!! Tak bacha :-) -
« Re: Michelin za cenu Barumu, Barum za cenu protektoru....
Jestli to myslíte s e-obchodem vážně, tak to co je k dispozici na www.e-pneumatiky.cz bych považoval za první verzi zkušebního provozu :-) Je na tom ještě fůry práce, aby to vypadalo trochu k světu....detaily o výrobku, testy, vyobrazení, kompletní katalogy....no spousty práce! Asi to byl spíše sebevražedný krok dát o sobě vědět v této fázi. Na netu je mnoho e-obchodů s pneu, tak se stačí kouknout jak by to asi mohlo vypadat, a také se trošku zorientovat v cenách :-))) -
« Re: Michelin za cenu Barumu, Barum za cenu protektoru....
hm, to je velmi spatny POKUS o e-obchod :-) At first, nemaji dle kriterii ani jednu letni gumu na Octavii. At second, zimni protektor na Octavii je za 1800 - bezne se da sehnat v kdejakym OBI nebo Bauhausu za litr. Jestli je toto jediny internetovy obchod s pneu, pak mozna ma opodstatneni i titulek "Nejlevnější internetový obchod s penu a disky" - akorat teda nevim, jestli prodavaji pneu, anebo "pěnu" (to jsem si schvalne zapnul ceskou klavesnici, at to vyzni ... :-))) -
« Re: Dunlop WS M3
Chtěl bych vědět, zda lze porovnávat pneu podle modelové řady? Tedy tvrdit, že cituji "Pirelli Wintersport jsou nejlepší"?
Myslel jsem, že se testuje vždy konkrétní rozměr pneu a tedy nejde říci, že "Pirelli Wintersport jsou nejlepší", protože se mohou na různém rozměru chovat různě, objasní někdo? -
« Re: to Hulf
Sice to nebylo adresováno mě, ale o přechcávání si myslím své, a sice, že expert na to jsi ty. Takový zajímavý text z zive, i když sem OT, ale tobě se bude líbit a budeš tvrdit, že se to týká mně (ale není to pravda, já jsem žádné úpravy jako ty dělat nechtěl):
Bohužel se stále někteří chovají podle „nechci slevu zadarmo“ či „pro korunu si nechat vrtat koleno“. Koupí se co nejlevnější procesor, doplní se co nejdražším chladičem a přetaktovává se. Tím se dosáhne výkonu, který by se získal stejně draho či mnohdy i levněji – nákupem výkonnějšího procesoru a běžného chladiče. Tento postup je doporučován výrobci, přetaktování je zakázáno v reklamačním řádu, ale přesto se vesele přetaktovává dál. Neděje se tak v rámci nějakého experimentu, ale s vidinou ušetřené koruny. Obvykle po první či druhé odmítnuté reklamaci takový „finanční přetaktovávač“ změní své mínění. Přišel o mnoho peněz, tak si příště raději koupí rovnou silnější model a experimentů se vzdá. Do této zkušenosti mu to ale nikdo nevymluví. Přeji vám radostné chvíle při řádném používání počítačů ;-)

Nevim, proc to tak Fiati nadsazuji, maximalku u Marey 2.4JTD je 196 km/h. Jinak ale primo v manualu maji zminku o tom, ze zimni pneu je mozno kupovat v nizsich rychlostnich tridach (pritom ve vozu "na ocich ridici" musi byt umistena cedulka s upozornenim na max. rychlost del pouzitych pneu :-))). Jen nevim, jestli by to policajtovi ci pojistovne stacilo. No, ale behat na DI nebo OkU s prepsanim technicaku se mi moc nechce. Proste jsem koupil na zimu UG6 v "T" a snad nebudou zadny problemy.