Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  15:16

« Re: e-pneu vs. pneuobchod.cz

No, nevim jak to bylo driv (pred povodnemi), zda p. Mitev umoznoval i primy odber pneu, ale v soucasnosti maji puvodni provozovnu v Karline vytopenou a tak gumy prodava z Vestce (JV od Prahy) a to jak pres web, tak primo "z ruky do ruky". Smluvni pneuservis pak ma v Kocande (p. Hump), coz je cca 8 km od Vestce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.02  13:02

Ne pneuobchod.cz se dá zajet osobně, a nechat si to tam rovnou přezout? (a i zdarma?). Já jsem nikdy přes www gumy nekupoval - a to především z jednoho důvodu: stalo se mi, že jsem byl pro gumy, gumař si je přichystal, a pak při přezování jednu hodil stranou a šel pro jinou. Když jsem se ptal, co je, byla lehce poškozená patka. Na WWW je sice určitě možnost reklamace, ale tutově ne tak rychlá - pokud bych to přehlédl při přebírání.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  12:54

Musim trochu zalobbovat ve prospech e-pneu (kdyz uz jsem zhresil a dvakrat nakoupil u pneuobchod.cz ;-)))

Ceny na pneuobchod.cz jsou zhruba stejne (moje UG6 tam staly s dopravou cca 3150 Kc, zatimco na e-pneu by staly 3080 bez dopravy), ale e-pneu nabizi mnohem rozsahlejsi info k pneumatikam (vysledky desitek testu ...).

Takze moje sympatie patri jednoznacne e-pneu. Ke koupi na pneuobchod.cz jsem se dostal kvuli tomu, ze e-pneu nenabizi nektere lacinejsi znacky a ja na svoji dosluhujici Tempru chtel koupit Polarisky. No a ted, kdyz jsem kupoval UG6 na Mareu, tak v ramci toho, ze "cesticka byla uz proslapana" a koncem roku mam zoufale malo casu a chtel jsem to mit na aute nejlepe druhy den, tak jsem to opet resil pres pneuobchod.cz. Misto dopravy zdarma jsem tam den po objednavce zajel osobne a nechal si udelat prezuti zdarma.

Ale stejne jsem se rozhodoval s pomoci pocetnych testu na e-pneu.cz. Par jich sice mam v casopisech, ale na e-pneu je to kompletni a velmi prehledne.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  09:23

« Re: zimni Marshal KW 15 185/55 R15 82T

Aby to tu nebylo stale jen o e-pneu :-) Nedavno jsem
    kupoval zimaky na www.pneuobchod.cz. Neco tam
    maji levnejsi, takze se tam divnete. Moje dodavka
    dosla bez problemu, gumy byly dle DOTu nove, zadne
    stare...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  15:09

« to stavros

Správně. Pneu musí vydržet plné zatížení (LI) při nejvyšší povolené rychlosti minimálně 1 hodinu. Viděl jsem ten test na válci - masakr. Teď vím, že pneu snese v tomhle ohledu téměř vše ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  13:55

« Re: to stavros

to Huf: no ne, myslel jsem jako, ze v zime stejne kazdej jezdi pomalejc nez v lete - uz kvuli tem zimakum no a ze bejva obcas namrzlo na silnici. A stejne kdyz jsou gumy do 190 km/h neznamena, ze se kratkodobe ta rychlost nesmi prekrocit. Jsou reseny na mnohem vyssi zatizeni.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.02  09:29

« zimni Marshal KW 15 185/55 R15 82T

Tak jsem prednedavnem provedl objednavku u e-pneu (pneu + alu). Jedine, co v tu chvili zamrzelo, byla vynucena zmena, protoze pneu (puvodne mnou uvazovane Firestone) nebyly k sehnani v Nemecku a tak mi byly dany dodavatelem jine varianty. Nicmene tato zmena nepada na vrub dodavateli, ale proste nedostatku na trhu :-) Tak jsem si nakonec trochu s otazniky vybral zminene Marshaly, ktere nikdy nebyly testovane zadnym casakem, u kterych je pouze v popisu poznamka, ze jsou vyborne v pomeru cena a uzity vykon. Faktem je, ze cena je opravdu velmi lakava .. cca kolem 2.5tis za kus v tomhle mem atyp-rozmeru. Zkusenosti mam zatim na suchu, na vode .. led a snih teprve cekaji. :)
    Zapory: tezko rict .. v beznych zatackach pri beznych rychlostech jsou OK, v trochu extremnejsich me letni CPC jsou o chlup jistejsi, ale kazdopadne nelze o Marshalech rict, ze by nebyly "citelne".
    Klady: nehluci, dobre odvadi vodu. Sice se rozmerem zdaji byt na Clio na zimu moc siroke, ale maji 3 pomerne hodne siroke (10mm?) podelne drazky (2 + 1), takze ta stycna plocha je v realu mensi. A na zaver super klad ... spotrebu mam na nich naprosto stejnou, ani o chlup horsi, nez na letnich CPC ve stejnem rozmeru. :-) Dokonce se mi zda, ze se lepe odvaluji (jizda z kopce na neutral - pomaleji ztraci rychlost).
    Pro srovnani .. letni CPC byly na 6" discich vpredu 2.4, vzadu 2.2 (vzduch).. tyhle jsou na 6.5", takze maji pevnejsi bocnice a jsou logicky trochu "tvrdsi" (ne za hranici komfortu) a nafouknute jsou plynem na 2.25 predek a 2.1 zadek.
    Jeste casem uvidim, jak se opotrebovavaji, kazdopadne uz ted jsem moc spokojeny a nelituju, ze jsem do nich sel .. vrele doporucuju!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.02  08:49

« Re: Náhrada kol, přepsání v TP

To STAVROS: Já mám "papírovou" maximálku 190 km/h, letní (originál) gumy v "H", zimáky jsem dostal k novému autu zdarma v "T", ale ty příští budou určitě v "H". Docela mě ta rychlostní kategorie omezuje. Jen nevím, co na to rakvička na střeše... (do 190 je v pohodě).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  08:34

« to stavros

Jak to myslíš? To jako že umírání v zimě je horší než když je teplo?

Já myslím, že i někdy v zimě se dá jet rychle. V dobrém autě po dálnici...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  07:48

Jo, už jsem na zimákách přes 200 jel. Proč ne, když jsou na to stavěný, když bylo sucho a volná dráha?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  07:45

« Re: to turboleon

Pardon, to W je do 270. Já mám ty Nokiany WR v kategorii 94V, kromě opravdu mírného plavání při ostřejší jízdě /nový a přece jen hrubší a vyšší vzorek/ se téměř vyrovnají letním /Pilot Sport/. Rozdíl znát je, ale není to dramatické. /ono taky ty Piloty chci jak to jen půjde vyměnit za Bridge/.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  07:28

já nechaou, ze to resite, copak v zime pojedete na tech zimakach 200? Já pojedu maximalne cca 170. Nechci se totiz zabit kdyz venku mrzne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.02  00:00

To Pavel_KR5: Jestliže má auto psanou maximálku 196 km/h, pak z kopce může jet klidně přes 210 (tj. více, než umožňují gumy v "H" - do 210), takže je nanejvýš logické, ža na to výrobce vozu obouvá následující vyšší rychlostní kategorii pneu, tedy "V" (do 240). Na zimu bych tam pak rozhodně dal spíše ty "H", nikoli pouze "T" (do 190).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  18:26

« to turboleon

Tak to je velmi zajímavé... Je to ale ještě zimní pneumatika? BTW, W je do 270.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  18:05

Co je sranda, ze ja mam taky v technicaku rychlostni tridu "V" :-)))

Nevim, proc to tak Fiati nadsazuji, maximalku u Marey 2.4JTD je 196 km/h. Jinak ale primo v manualu maji zminku o tom, ze zimni pneu je mozno kupovat v nizsich rychlostnich tridach (pritom ve vozu "na ocich ridici" musi byt umistena cedulka s upozornenim na max. rychlost del pouzitych pneu :-))). Jen nevim, jestli by to policajtovi ci pojistovne stacilo. No, ale behat na DI nebo OkU s prepsanim technicaku se mi moc nechce. Proste jsem koupil na zimu UG6 v "T" a snad nebudou zadny problemy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.02  17:02

Tak malá oprava: ne výrobci, ale jeho českému zastoupení - u škodovky je to jedno, ale u zahraničních byste asi u výrobce zrovna moc nepochodili...
    A počítejte s tím, že pokud vám to dobrozdání pro OkÚ dají, tak si jej nechají na tom zastoupení řádně zaplatit.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  16:12

Jeste tlf. na homol. odd. Skoda Auto M.Bol. 326 815 307 - pokud neco zjistite, nenechte si to pro sebe.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  16:09

Mělo by to fungovat takto:

1) napsat výrobci, pokud napíše, že je to možné - což se dělá zejm. pro vozy dovezené

2) zajít s dobrozdáním od výrobce na OkU, referát dopravy a za 10 Kč zapíší nový rozměr do TP
    3) pokud se něco stane a na autě nebudou schválená kola, tak ...

• « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  15:09

« Re: to Pavel_KR5

Jen poznámkä, že Nokian dělá zimní WR v rychlostním indexu W, čili do 280.....:-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.02  15:00

« to Pavel_KR5

Jasně. To by třeba ani stará Calibra 2.0 turbo nemohla v zimě jezdit. Má Vmax 246km/h a nejrychlejší zimní jsou do 240...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…