Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

19.12.02  14:07

« Re: Nošení dříví do lesa

Huf: mas pravdu. Snad jedina vyhrada: ak je pod +7, tak letnaky vyrazne stracaju vlastnosti, tak s tym koncom novembra to moze byt trosku riskantne - teda ak je november studeny...
  • 00 Reagovat !

foto

19.12.02  14:02

« Nošení dříví do lesa

Nechci, aby to vypadalo jako podceňování Vašich znalostí, ale musím Vám něco sdělit. Zimní pneu pod 5mm je na sněhu naprd. U nás napadl sníh a já se jal testovat. Byl jsem celkem zklamaný. Auto moc nejelo, nebrzdilo... Potom jsem se mrkl na gumy a přední po 2měsících ježdění po suchu :o( byly místo 8mm hluboké jen necelých 5. Hned jsem přehodil P x Z a bylo. Auto vyjelo tam, kam předtím nemohlo, nehrabalo na pětku a taky o dost líp brzdilo.

=> Z toho plyne: Na 1 zimu jsou pro mně potřeba 2 sady. Už taky nikdy nebudu přezouvat na zimní koncem října. Počkám, do konce listopadu.

BTW, když vidím prodávat ojeté zimní gumy se 4mm vzorku, musím se smát blbosti obou stran.

BTW2, Myslím, že nové polarisy jsou vždy lepší, než jakákoliv špičková zimní pneu pod 6mm.
  • 00 Reagovat !

foto

19.12.02  11:10

« teta rekla dyz teplo ja bu koupat . ja mo tesim koupat s peu

NONONONONO
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.02  09:37

« Re: Felda - DUNLOP SP Winter Sport M3 ?

Pardon, chybny citat, spravne malo byt "vysokou produktivitou asi ne".
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.02  09:36

to Petr: Neslo o porovnanie ako take, islo skor o Tvoju otazku "neni to moc levny". Ceny na e-pneu.cz nestudujem, nemaju pre mna vyznam, bral som Tebou uvedenu cenu v absolutnom meradle.

ad moje pneu: Na zaciatku decembra som menil auto, na starom (Nissan Primera) som mal Matadory, na nove (Mazda 626) mi dealer spravil dobru cenu na Dunlopy. Na tych Matadoroch som spravil asi 8tkm, vcelku vegetne pneu, na Feldu by bohate stacili (kvalitou urcite na urovni Barumu). Na tych Dunlopoch mam zatial cca. 3tkm, ako vravim, velmi dobre.

ad ceny: mozno je to nadhodnotenym kurzom ceskej koruny, mozno privysokou marzou vasich obchodnikov. Poznamku "vysokou produktivnosti asi ne" trosku nechapem, ale nevadi.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.02  01:30

Ještě k té ceně, u Vás na slovensku je všechno podceněno, nechci se rozepisovat, čím to je, vysokou produktivitou asi ne.

Auťák -nový- tam ale vyjde běžně o 100000 Kč levněji (cca o 15-20%), než v ČR, podobně je tomu v Polsku. Takže kdo ma cash, hurá na Slovensko!

• « 00 Reagovat !

foto

19.12.02  01:20

No Matador a Dunlop bych cenove asi neporovnaval :-) Tak ty mas Matadorky anebo Dunlopky na svem autaku?

A DUNLOP SP Winter Sport M3 stoji u E-PNEU dokonce jeste o 200 Kc vice - 1859 Kč a to pry po sleve 20%, ostatne mrkni se sam na rozmer 165mm:
    www.e-pneu.cz/hledej_pneu.php?r=13&id=du… /> take rad srovnavam, ale srovnatelne.

• « 00 Reagovat !

foto

19.12.02  01:14

« Re: oddie

Kdyby ses podíval někomu ty do kufru? Stačí doržovat vzdálenost a nehrozí to Kdyby se to stalo, tak bys platil pokutu ty. Ale za sebe moc nevidíš a kontrolovat hňupa, co má letňáky a t zimáky a on do tebe nacouvá, to je o to větší pech.

Polarisky maji u nas a asi i jinde zn. servisy Skoda za ca 1390 + montaz 100, cenu mas lepsi ale co srovnani s temi Dunlopy?

Odpovim si tedy sam: Test je na
    www.pneurevue.cz/aplikace/pages/archiv_o… /> a vychazi nemyslim si spatne (stredne dobre rekl bych). I kdyz zase jsou to jine rozmery. Polariska tam nanestesti neni.
    Ai nema smysl z toho delat velkou vedu, zejo.

• « 00 Reagovat !

foto

18.12.02  09:06

ad cena: 1680kc za tento rozmer je dost. Mna vysli pred stvrt rokom nove Matadory v rovnakom rozmere (165R13) cca. 1200SKK (tusim okolo 800CZK), takze urcite to nie je moc lacne. Tento rozmer je o dost lacnejsi ako pneu na Octavku a pod.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.12.02  08:46

Petr: spytat sa samozrejme mozes ;) Skody XY moj tatko mal len raz a to presne 2 mesiace, potom ju s hrozou predal. Zimaky montoval vzdy - a nielen pred par rokmi - lebo krizom krazom velakrat prejazdil Europu a bez zimakov by to bola samovrazda. Tebe nechybali asi preto, lebo si nejak extra nejazdil a nevedel si o nich, lebo si bol slabo informovany ;))

Prisposobenie jazdy vozovke je samozrejme, ak si myslis, ze jazdim ako * len preto, ze mam zimaky, tak je vidiet, ze ma nepoznas ;)))
    Okoloiduci, ktori sa smykaju, mi nahanaju hrozu, lebo staci, aby sa smykli, ked budu vedla mna a je to tu. Smiat sa na nich by bolo dost drsne, to robia iba truhlici, kym sa sami nesmyknu.

Ad Dunlop Wintersport: mne osobne sa zatial zdaju byt skvele. 500km cestu v pondelok po snehu a breckach zvladli bez jedineho smyknutia.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.02  08:44

Nejsem sice Dabel, nicméně, zimáky jsem dával už na žigulíka, tak před 10-ti (?) lety. Otec měl zimáky i předtím, tehdy to byly takové ty vzorky "traktory".
    Barum Polaris 165/70/13 mě vyšly na 1140,-/ks včetně montáže (pneuobchod.cz, jak tady někdo nedávno nechával odkaz).
    Jinak, cizí návštěva v mém kufru by mi zas až tolik nevadila, jako kdybych se podíval do kufru já někomu jinému...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.12.02  00:00

Dabele, mohu se te zeptat, zda tvuj tata daval pred par lety zimaky na Skodu XY? Donedavna jsem tusil, ze neco jako zimak existuje a nikdy mi to nechybelo. Proc?

Protoze prizpusobuju jizdu vozovce a tak se mi nestalo, ze bych nekdy s jakymkoliv autem nedobrzdil :-] A ze by se mi nejaky Franta smal, ze mi to na 1cm vrstve snehu prohrablo? No nevim, at se smeje, pokud bude jezdit opatrne.

Az budes mit zimaky, dupnes na brzdu, tak bacha abys nemel navstevu v kufru.

A prosim zadny flame war na tema zimaky, uz mame nakoupeno (jen se bojim toho kufru, aby se tam ve meste nekdo nepodival), DUNLOP SP Winter Sport M3 (165mm R13), pry nejaka novinka, cena ca 1680 Kc (neni to moc levne?) - jake mate nazory na tuhle pneu a co lze cekat?

www.dunlop.de/de/data/productnews/index.… />

Ten Barum Polaris, asi o 200 Kc levnejsi, kdyz rekli, ze jedine tohle maji, ze je to oficialne od Skodovky, tak to jsem radeji rekl dekuji nechci. tak snad ty DUNLOP SP Winter Sport M3 budou lepsi:-)

• « 00 Reagovat !

foto

17.12.02  16:53

« to oddie

RF nemusí být jen na pickupy. Zvlášť u nízkoprofilů je to super - máš lepší odezvu na volant při o minimum horším komfortu.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.02  13:28

« Re: Felda

Spravne hovoris. Aj sebelepsie pneu sa smykne a je to v keli... Radsej opatrne a zvladnu zimu aj zimne "obycky". Ked som videl v pondelok rano, co sa dialo, smiech ma prechadzal. Kazdy druhy sofer mal asi este letnaky, lebo pri rozbehoch hrabali jak mali krtkovia :(((
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.12.02  12:22

Já na hory nejezdim, nelyžuju. Ale ony by ty gumy zvládly i ten výlet do hor, to se zas nebojim... Akorát prostě musí člověk trochu rozumně uvažovat a neblbnout - ostatně, já jezdim hodně v klidu, a i kdybych měl ty nejdražší gumy na trhu, jezdil bych stejně...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.02  12:06

oddie: mas pravdu, ked clovek od tej gumy nepovazuje nieco extremne (hory a tak), tak musia tie Barumy na bezne jazdenie stacit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.12.02  11:21

79T asi zrovna nebudou "Reinf.", ty "Reinf." jsou na pick-upy apod., a to číslo asi teda budou mít vyšší...
    Jinak Polarisy mám teďka nové, v tomhle rozměru, no co, no, normální zimní guma...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.02  11:15

Petr: ak uz sofera omrzel zivot, rad by si pozrel nemocnicu zvnutra, pripadne ho to auto uz nebavi a chce sa ho nenapadne zbavit, tak mas pravdu: v takom pripade naozaj zimaky "neni nutno". Zjazdene letnaky su na zimu priam idealne...
  • 00 Reagovat !

foto

17.12.02  10:13

« Felda

Doporučte pneu zimní na Felicii, na orig. plech (4,5Jx13), zřejmě v rozměru 165/70.

V PS mají většinou Barum 165/70 R13 POLARIS Reinf. 79T, co myslíte?

Vycházím z doměnky, že i ty nejlevnější zimáky jsou na Fe lepší než 3,5mm letňáky, anebo byste to neřešili a dojeli letňáky? Před pár lety zimní také nikdo neobouval a když se jezdí s rozumem, není nutno.

• « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  22:56

« Re: e-pneu vs. pneuobchod.cz

Tak hovori i analyzy od strycka Sama - na webu si to najdeme, precteme, vytiskneme a pak si to jdeme koupit tam, kde to maji na krame hned (pripadne o par babek levnejsi).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…