Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« to Flavio
Jistě, že každé ABS pracuje malinko jinak. Jiné nastavení, jiná přesnost, jiné auto...
Některé ABS jsou nastavená moc jemně. Nenechají kolo pořádně zabrzdit. Špatné.
Jak jsi ale správně podotkl, je to o hodně víc otázkou obutí, podvozku, rozložení hmotnosti a pod. -
« Re: to Huf
To máš pravdu, ale já mám pocit, že u některých aut se mi při stejném stylu jízdy daří aktivovat ABS dost často a u jiných se mi to podaří jen výjimečně. Samozřejmě je to velkou měrou ovlivněno gumama a vyladěním podvozku, ale já si to vysvětluji také tím, že u některých aut má výrobce nastaveno jaká doba je potřebná k tomu, aby zablokované kolo uvedlo ABS v činnost. -
« to rubut
Je možné, že v balónoidních rozměrech (např. 195/65R15) je to jak říkáš. Já si ale nemůžu pomoct. P7000 225/35R17Y prostě brzdily na mém prckovi i kolem nuly skvostně, zatímco i sebelepší zimák (LM-22 - výherce testu) se díky těm lamelám tak nějak žmolí a ABS se aktivuje dřív. De fakto jsem v létě ani při brutálním brždění ABS nepotřeboval. Ty pneu se držely na mezi adheze velmi lehce. V mém případě je to ale rozměrově nesrovnatelné. -
« to Flavio
Nemůžu porovnat, protože každé pneu byly na jiném autě. TS790 jsem vlastně na Fabii měl, ale v jiném rozměru, než má být a taky byly už mírně jeté z megana, na kterého původně, než umřel, patřily (Čest jeho památce). Jelikož jsem se ale právě dnes předzásobil a koupil sadu TS790 H 195/50R15 (jako LM-22), brzo (jakmile klesne vzorek na předních pod 5mm) poreferuju.
V každém případě, na 5mm sjeté LM-22 mají o poznání méně funkčních lamel, než nové. Logicky tedy jejich vlastnosti na sněhu a ledu se sjížděním rapidně klesají. TS790 si drží šířku lamel podobnou.
Nevím, ale po všech těch zkouškách na mě pořád nejlíp působí ty Continentaly. UG GW3 na tatově jsou dobré a hlavně moc tiché (přesto že jsou šípové). Na sněhu je to spíš průměr. Mám pocit, že loňské TS790 na jeho voze stíhaly hlavně na ujetém sněhu líp. -
« to dabel a rubut
Mám vyzkoušené, že kolem nuly opravdu nemá mé letní obutí (225/35ZR17) tu správnou přilnavost. Tak nějak se vozí. Není to vyloženě nebezpečné, ale není to ono. Na druhé straně, zimní 195/50R15 není na tomtéž povrchu lepší. Kdybych měl zimní v tomtéž rozměru, jako letní (blbost- jen pro srovnání, navíc se v tom rozměru ani nedělají), měla by při nižších teplotách být na suchu lepší, než letní (pakliže je tak dobrá mezi zimními, jako jsou mé letní mezi letními). Fakt ale je, že opotřebení měkkých lameloidních zimáků na suchu při ostřejší jízdě je bohužel značné... -
« Re: Nošení dříví do lesa
S tymi 7 stupnami som to pocul velakrat, tak som radsej prehodil uz v oktobri. Faktom ale je, ze vzhladom na vykonovy potencial mojho auta a sposob jazdenia som ich za 2 mesiace nezjazdil ;))
Hm, fakt je, ze pri spominanom ksefte len jedna strana robi chybu. Druha moze byt spokojna :)) -
"-- skrytý --" 19.12.02 14:15
« Re: Nošení dříví do lesa
Huf: proč se musíš smát blbosti OBOU stran, při prodeji ojetých zimáků??? Ptám se proto, že zimáky okolo 4mm nevyhazuju, alébrž prodávám - a vždycky zmiznou hóódně rychle, tak nevím, proč bych je vyhazoval...
Dabel: to s těmi 7 stupni je spíš zbožné přání výrobců. Něco jiného je, když jezdíš na hory, ale na auto, co jezdí po Praze a okolí, jsem letos dával zimáky až na konci listopadu, dřív to potřeba nebylo...