Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.02.03  23:56

« Re: to Petr

Ad postup pojišťovny: Když manželka zrušila auto o sloup veřejného osvětlení a betonovou zeď za ním, zajímaly pojišťovnu (v rámci havarijního pojištění) především dvě věci: 1/ kdy bylo auto naposledy na pravidelném servisu (shodou okolností pouhý den před havárií); 2/ jestli ty neoriginální "hliníkáče" mají homologaci pro dané vozidlo (gumy byly v originálním rozměru). Vše bylo (naštěstí) OK. Jaký by byl postup pojišťovny v opačném případě, to jsem raději nezkoumal, ale předpokládám, že jí (pojišťovně) šlo hlavně o to, aby se "vyzula" z pojistného plnění. PS: To vše se odehrálo svého času v civilizované západoevropské zemi - Švýcarsku.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:19

« Re: Bridgestone

Stavrosi, dej tam Ty 215/45 a hotovo. Navíc, až je ojedeš, tak tam dáš 205/50 a budeš zase o něco měkčí.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  14:07

« Bridgestone

to Huf: hele mam vzit na tu Mazdu ty 215/45/17 Potenza, mam proste strach, ze si v tom vymlatim zuby. no a na vytlukach kdyz znicim kolo, tak je to za 15 000,-. Co myslis? No je pravda, ze ta 205/55/16 vypada hrozne. Ty gumy je tam hrozne moc. Ale komfort taky neni k zahozeni. Zejtra jedu do MAzdy a nechci toho pak litovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.03  13:48

« to e-pneu

Víme. Však jsme již objednali 4sady letních a jednu sadu al. kol. BTW, ještě se mi neozvali s potvrzením. Něco jsem tam měnil a rád bych věděl, jak to dopadlo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.02.03  01:00

« news

uplně jsem zapomněl-došlo ke slevám u všech pneu-letní i zimní (3%-18%)
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.03  00:00

« 225/45 R17

Také se připojím do diskuse s podobným dotazem-rád bych se zeptal na zkušenosti s CSC2/SP9000-porovnání/klady/zápory ve výše uvedeném rozměru.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.03  23:37

« Re: kdo

Přesně tak, to si také myslím, že se na tom může točit a ta otázka byla myšlena více ironicky, koho také zajímají objektivní příčiny, když dojde na lámání chleba, každý bohužel kouká co by utrhnul (třeba dlužník proč nezaplatit, třeba dodavatel, proč nevyreklamovat apod.) a pojišťovák není výjimka.

Kategorie LI najdeš velmi dobře zpracované např. v technické podpoře na www.e-pneu.cz

• « 00 Reagovat !

foto

07.02.03  12:37

« to kdo

LI = Load Index = 2-3 místný kód, který podle tabulky odpovídá maximální nosnosti pneumatiky (např. LI 91 =615kg).

Najdeš ho na označení pneumatiky, např.: 205/55R16 91W

Vetšinou najdeš na pneumatice i vyjádření v kg (zhruba velikosti 8 bodů - arial CE) :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.03  07:18

« Re: kolo

Petr: Nehoda se může stát z milionu důvodů, jiný rozměr s objektivní příčinou nemusí mít nic společného, ale pojišťovák se na tom může točit.
    Huf: co to je: (pokud je dodržen LI)??.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.03  20:17

« kolo

Pokud je to k zaměstnavateli loajální pojišťovák, tak by měl hledat důvod, aby se pojišťovna vyhnula plnění (je to jejich smysl, vydělat maximum), anebo pojiťovák iniciativně rozhoduje o objektivní příčině a zavinění nehody? Spíše neměl přehled nebo se mu to nechtělo zkoumat.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.03  14:26

« to Petr

Z vlastní zkušenosti vím, že oversize kola pojišťovákům nevadí (pokud je dodržen LI). Možná mám ale jen štěstí ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.03  13:13

« Re: Letní pneu v zimně - pojišťovny

Protože to není porušení předpisu, tak ano, jiné by to bylo, kdyby na jedné straně byla letní a na druhé zimní a někdo by si toho všiml, anebo by to byla nějaké tuningová 17" která tam nemá co dělat.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.03  13:11

« Re: Letní pneu v zimně - pojišťovny

Taky by mně zajímalo, jak se pojišťovna postaví k ev. jinému rozměru pneu, než mám v TP. Neuvažuju letní, nebo zimní, ty mám.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.03  11:02

« Letní pneu v zimně - pojišťovny

Dotaz trochu mimo:
    Proplácejí pojišťovny nehody které vznikly na letních pneumatikách v zimně?
    Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  15:02

« to TAN

Potenzy, ačkoliv byly o 1cm užší, unikátně držely v zatáčkách zvolenou stopu. Navíc měly ze všech pneu, které jsem kdy měl, suveréně nejcitlivější odezvu na byť jen minimální pohyb volantu. Prostě pro akční jízdu paráda. Sice se brzo ojely (tento problém ale řeším na všech pneumatikách :o))) ), ale poskytovaly nejlepší kontakt s vozovkou. Záběr a brždění rovněž paráda.

Vem S03. Pokud chceš za každou cenu jinou značku, jdi do Conti CSC2. Já kupříkladu na tatovo auto budu na jaře obouvat GoodYear NCT 5. Neznám je a zajímají mně. On taky potřebuje spíš komfort, než sportovní vlatnosti. Pro tento účel by měly být akorát.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  14:48

« Re: to TAN

Dříve psals,že málo vydrží(15000km).Nemusím mít vyloženě sportovní,spíš jsem na ten komfort.Já si ale myslím,že na každém autě se budou chovat jinak,nemyslíš??Vydím,že máš přehled!!Tak mě poraď jednu značku a je pokoj.Proč nemají na Potenzy?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  14:34

« to TAN

Já je měl minulé léto na Fabce. Vypadají parádně, jedou parádně, ale na Br. Potenzy S02 Pole Position neměly ani náhodou. S03 budou zcela jistě ještě dál. Čísly: S03 - 100%, S02 - 95%, SP9000 - 90%, Uniroyal Rainsport 1 - 50%.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  14:09

Je to blbé,ale nejpěknější jsou Dunlop SP9000.Máš o nich více informací??Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  13:23

« Re: Výběr pneu

To Flavio: Když preferujete komfort a nechcete "kostitřas", pak nechápu, proč jste volil 17" kola s profilem 45%. Před koupí Laguny jsme s manželkou vyzkoušeli obě verze (i 16" s 55%) a jednoznačně se rozhodli pro pohodlí - tedy 55%. Jistě, 17" jsou efektnější, jenže nám už tak nejde o to dělat na někoho dojem, spíš preferujeme klid a pohodlí. A na to jsou nejvhodnější Micheliny Pilot Primacy. Mimořádně pohodlné a tiché. Myslím, že se dělají i ve Vašem rozměru 225/45-17. Ano, cena je vyšší, ale odpovídá kvalitě. P.S. Ať Vám Lagunka slouží!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  10:53

Ano,mám Turanza ER30,ale chci vyzkoušet něco jiného a hlavně jinou značku?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…