Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Alu+pneu
Vyplati se 16" 205/45 oproti 195/50 alu+pneu na fabii? Je tam poznat kvalitativni skok, kdyz je cenovy skok celkem vyrazny (zejmena u pneu)? Jake je treba ET pro fabii - 16" ET35? A jake pneu, prip. rafky, byste pro 16" rozmer doporucili (s ohledem na vykon/cena)? Diky..
-
« Mohu rozumně jezdit
na dvou typuch zimních pneu?Jsem ještě totiž nestačil přezou zimní,ale budu ještě muset.Mám dvě zimní pneu skoro nejeté cca 1000Km,ale druhé dvě bych bych asi koupil nějaké jiné..nevím,ale co to bude na cestě v reálu dělat..poraďte pls.
Mám rozměr 195/50 R15... -
« Krátké srovnání
Rozměr: 195/50R15 82H
Bridgestone Blizaak LM-22 versus ContiWinterContact TS790
Sníh čerstvý: Jednoznačně lepší TS790
Sníh ujetý: TS790 opět vede
Rozbředlý sníh (po chemickém posypu): TS790 do třetice lepší
Mokrá vozovka - teplota pod nulou (po chemickém posypu): Srovnatelné
Mokrá vozovka - teplota nad nulou: LM-22 lehce vede.
Suchá vozovka: LM-22 jednoznačně lepší v odezvě na volant. Přilnavost pneu obdobná (možná u TS 790 o trochu lepší). Oproti výsledkům testů je LM-22 o poznání "letnější" (řidíč ani neví, že jede na zimních).
TS 790 je velmi citlivá na vyjeté koleje, zatím co LM-22 je vůči nim téměř imuní. TS 790 má měkkou bočnci. Je pohodlnější. LM-22 má v bočnici 2 vrstvy kordů. Méně komfortu (hlavně na kostkách a dirách), leč lepší jízdní vlastnosti.
Třeba to někomu k něčemu bude. ;o)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!