Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.03  11:41

« nové testy letních pneu pro rok 2003

nové testy letních pneu pro rok 2003 od renom.testerů: ADAC, ÖAMTC, AutoBild, AutoCar, Auto Motor und Sport najdete na našich stránkách v "novinkách" hned na úvodní straně
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  07:59

« Re: CPC versus P6000Powergy

Asi jo...je to Opel Vectra 85kW
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.03  07:49

« Re: CPC versus P6000Powergy

to Patron: kasli na to vem ty Pirrelky. Kdyz nemas na aute 250 PS tak ten rozdil stejne nepoznas. V tomto balonovitem /od Hufa prejaty vyraz/ rozmeru to je skoro jedno. Bude to asi na Octavku, ne? Bude to plavat tak jako tak. Nemyslim to nejak zle, ale taky mam nejakou v praci¨.
  • 00 Reagovat !

foto

26.03.03  07:24

« CPC versus P6000Powergy

Tak jsem v pasti :-( Nemůžu se rozhodnout. Pro 195/65/R15 91H(V) mezi CPC či P6000Powergy. Podařilo se mi sehnat Pirelly za 2300,- s DPH kus a CPC za 3100,- s DPH kus. Jediné co mne brzdí je ono tvrzení, že CPC jdou rychle pryč díky "bionice". Hufe pleaseee co bys volil???? Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.03  17:55

« Re: to huf

no to je jasne, ale myslel som rozdiel v jazdnych vlastnostiach
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.03  12:32

« to xtra

Jaký? Mě zkoušíš? To je přece evidentní. 185/55 bude lehce balónovitější a to je na zimu good. Trochu užší a nepatrně vyšší.
  • 00 Reagovat !

foto

21.03.03  18:15

« Pirelli 6000

Jaký je Váš názor na Pirelli 6000 - 195/55/15 ?Kolik vydrží km ?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.03  17:58

« to huf>

hufe aky bude rozdiel v zime medzi 195/50 R15 a 185/55 R15? Ja som tiez uvazoval ze kupim tie 185/55 R15 zatial som zimne nekupoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.03  16:44

« Re: zavazi

kdo.:Díky za tip, vím kde to je, jezdím často okolo.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.03  12:12

« to bluedream

Jo, to je ono. Problém je v tom, že každá pneu ji má jinak silnou. Všeobecně vzato, japonské gumy ho mají větší. Bridgestone, Falken, Toyo..

Naopak Pirelli ji má velmi pěknou, ale téměř nefunkční.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.03  11:08

« Re: Rozmer rafku

ochrana rafku, myslis tym to, ze ak tie bravurisy 195/50 R15 co tam mam precnievaju okraj 7J rafku 1-2cm, je to ochrana rafku... alebo ta pneu musi mat este nieco navyse?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.03  20:58

Tak tak. Čím širší ráfek, tím líp (s rozumem).

Já mám na zimu 6x15" a 195/50R15. Je to málo. Jelikož ale příští zimu koupím 185/55R15, je mi to fuk. Osobně bych to na tu 195/50 viděl tak na 6,5-7". Ovšem lépe s ochranou ráfku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.03  17:47

tabulka doporučených šířek ráfku dle rozměru pneu je na našem webu v technické podpoře!

pro 195/50 R15 je doporučený ráfek šířky 5,5"-7,0" (čím širší je ráfek, tím se pneu méně převaluje v zatáčkách na ráfku=lépe drží stopu)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.03  17:28

jv4: davas na leto 195? ja ich uz mam a je to fakt rozdiel, drzi to ako pribite oproti 185.. tie 195/50 R15 som dal na rafky 7Jx15, vraj sirka 7 je uplne OK a 195 s tym drzia omnoho lepsie ako s uzsimi..
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.03  08:16

Sioux: doplnění: je to v Úvalech vlevo hned vedle hlavní na Kolín.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.03  08:13

Sioux: Já jezdím do Úval u Prahy do Pneu-Černý. Nechci dělat reklamu, ale sou fakt dobrý, pečlivý a vcelku levní a velmi zdvořilí. Je to táta se synem. Viz: pneucerny.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  23:27

« Re: pneu na 13

Zkus nové Conti CEC3. Nebudou špatné.
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.03  11:30

« pneu na 13" rafky

Ahoj,
    jake pneu poradite v rozmeru 175/70R13? je to na rafek 13"x5,5J
    Uvazoval jsem o Pirreli p3000 energy, CEC EP nebo Nokian NRT2.
    Jde mi o to, aby drzely trosku lip jak barum brilantis, byly tiche a zaroven vydrzely aspon 30kkm.
    Jezdim celkem slusne, zadne zavodeni.
    diky moc
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.03  09:21

« Rozmer rafku

Jaky je idealni sirka rafku pro 195 pneu? Neni 7" prilis siroke?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.03  15:59

Tzv. original rafky z lehke slitiny (dodavane z fabriky spolu s vozidlem) obvykle maji "limce" ("cesky" rantly - tomu snad rozumi kazdy) prizpusobene montazi "beznych" zavazi. Ve fabrice ovsem pouzivaji zasadne zavazi se specialni povrchovou upravou, aby nedochazelo ke vzniku chemickeho clanku a v dusledku toho i korozi rafku v miste montaze zavazi. Takto upravena "bezna" zavazi ovsem vetsina pneuservisu nema. Uz proto (pominu-li) esteticke hledisko je treba pouzit lepenych zavazi tzv. "dovnitr" disku. Takoveto vyvazovani je ale pomerne narocne na peclivost a cas servisaka: v pripade chyby nelze jednou odlepene zavazi pouzit znovu; vetsi nevyvazenosti je treba resit pootocenim pneu vuci disku (treba i nekolikerym), zasadne neni mozne vyvazovat na vyvazovacce, ktera neumi indikovat nevyvazenost "v rameni"; vyvazovat by se melo ne na "tradicnich" plus minus 5g, ale na plus minus 1g, tj. v ramci "citlivejsiho" rozsahu vyvazovacky atd. atd. Dobre namontovat pneu na lite rafky a zejmena je pak dobre vyvazit vyzaduje opravdu kus remeslneho fortele a trpelivosti. Prave zde hrozi "zpraseni" (prinejmensim rafku) od nejakeho fusera. Zadny tip v Praze a okoli bohuzel nemam, sam jsem hledal pomerne dlouho nekoho v regionu JM a dovolim si tvrdit, ze skutecnych odborniku na praci s litymi disky je v oboru pneuservisaku opravdu jako safranu!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…