Pneumatiky
"-- skrytý --" 31.03.03 23:10
« Re: Huštění na horní hranici tlaků???
xtra: pokud není v pneumatice přesný tlak, jak předepisuje výrobce (což není nikdy), tak má pneu vždycky nižší životnost. Z hlediska jízdních vlastností a spotřeby je ale lepší mít pneumatiku spíš přehuštěnou než podhuštěnou. Ale samozřejmě že v rámci tolerancí. -
« to xtra
To je dost složitá otázka. Mnohdy záleží vic na pneumatice (na její konstrukci a směsi), než na rozměru. Každopádně 205-215 je ideál. 195 je málo. 225 je zbytečně moc. Právě jsem nazul 205/40 a zatím se jeví dobře. Už teď ale vím, že příště půjdu zase do 215. To hlavně kvůli vzhledu. -
« Huštění na horní hranici tlaků???
Chci se zeptat na názor odborníků, jestli vadí, když hustím pneumatiku u osobáku na horní hranici tlaků, i když nejsem plně naložený (mám třeba interval 2.1-2.4 vpředu a 2.4-2.9 vzadu a hustím na 2.4 a 2.9bar). Já si myslím, že že to akorát může ovlivnit trochu jízdní vlastnosti (tvrdší naladění), trochu se sníží spotřeba, nevím ale, co to dělá s bezpečností kola (jestli není větší pravděpodobnost buchnutí) a se životností pneu. Díky za odpověď, Radek -
« Re: Polo 1,2
ja mam na Pole s tym istym motorom co ty alu 6Jx15, pneu 195/55 R15 - polo sedi ako pribite
este zaujimavejsi rozmer je 205/45 R16 to uz bude v zakrutach jazdit ako na kolajniciach. Pneu musis vybrat podla penazenky a svojho subjektivneho vyberu, ja by som preferoval nieco ako Dunlop SP Sport 9000 alebo GoodYear F1.

Ze svých zkušeností vím, že je blbost foukat kola míň, než píše výrobce. Spíš malinko přidávám. Pokud mám napsané P2.3 a Z2.1, dávám P2.45 a z 2.3Atm.