Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 05.04.03 23:52
« To: Petr Re: GS-D3
ceny GS-D3 by měly odpovídat cenám GS-D2, ale na konkrétní cenu daného rozměru se můžete dotázat mailem (objednavky@e-pneu.cz)...ostatní ceny novinek (Dunlop SP Sport 01, Conti EcoContact3, Firestone Firehawk TZ 200, FALKEN ZE-512 atd.) by měly být na webu během cca týdne -
"-- skrytý --" 03.04.03 10:47
« Re: to rbaron
Shánět gumy, které tzv. dlouho vydrží, je v případě nízkého ročního kilometrového proběhu (na úrovni např. cca 15-20 tis. km) poněkud nesmyslné. Sám mám na služebním voze z r. 1998 původní letní i dokupované zimní (obojí zn. GY) obutí se zůstatkovou hloubkou vzorku přes 5 mm. S tím autem jezdím přes tři roky a zejména v posledním roce se opotřebení obou sad pneu téměř zastavilo (nehledě na poměrně razantní způsob jízdy). Ty gumy prostě ztvrdly a už se dále neopotřebovávají!. Ano, teď už zřejmě "vydrží věčnost", ale jezdit se na nich opravdu nedá (nebezpečná ztráta koeficientu tření, hlavně na mokru)!!! PS: Souhlasím s názorem, že Barum a Michelin jsou v tomto směru "ještě lepší" (myšleno ironicky). -
« dotaz
Chtel bych se zeptat, jestli ma index rychlosti pneumatiky velky vliv na jizdni vlastnosti, na valivy odpor...
Na e-pneu.cz jsem nasel napriklad BRIDGESTONE Potenza RE720 v rozmeru 195/50 R15 rovnou se tremi indexy rychlosti a to V H a T. Melo by to byt tusim do 240, 210 a 190km/hod, pricemz ceny H a T je stejne.
Mam totiz tento rozmer na aute, jehoz maximalni rychlost je 160km/hod a orig. rozmer pneu byl 165/70 R13. Jaky index by jste mi doporucili?
Diky -
"-- skrytý --" 02.04.03 13:56
« to rbaron
Bridge 720 jsou dobré pneu (hlavně na vodě)-ostatně mám je na autě také, ale jsou kapánek hlučnější a co se týká výdrže, tak 40.000km asi nevydrží (no ještě uvidíme?)-záleží hlavně na tom, jak se jezdí (brzdí, "hrabe", jak je silné auto-jakou silou zabírá-pokud máte zrychlení 0-100/třeba 6s, pak se to někde musí projevit, atd.) a samozřejmě také na rychlost.indexu pneu (u "W,Y,ZR" jsou trochu měkčí směsi, takže budou ubývat kapánek rychleji-"V" je pak asi rozumný kompromis)...jinak co se týká pneu, kt.vydrží absolutně nejdéle, tak to jsou BARUM a MICHELIN (samozřejmě jak jinak než na úkor jízdních vlastností)...jak jsem již doporučoval, chce to projít testy a podívat se též na sloupeček opotřebení -
« to našrot
Já se bavím o podhuštění v mezích normálu. Hodně přehuštěná se zase vyboulí a jede jen po prostředku. Mám vypozorované, že když své bývalé pneu 225/35R17 nafouknu na 2.5atm, nejedou celou plochou po cestě (zvlášť zadní). Když je ufouknu na 2atm, rozšíří se styčná plocha o cca 1,5cm. Navíc záleží i na šířce ráfku a kvalitě pneu. -
"-- skrytý --" 01.04.03 19:45
« Re: to xtra, našrot
ještě: podhustit to chce gumy akorát do sněhu či bahna - tak v takovémto typu "podložky" lépe zabírají, protože víc přilnou k nerovnostem v terénu.
huf: podhuštěna pneu rozhodně přilne k silnici hůř než přehuštěná - v té důležité dotykové ploše se udělá taková vanička a pak drží převážně jen na bocích. -
« Dotaz na e-pneu.cz
e-pneu.cz: Právě s otcem listujeme Vaším katalogem. Dneska jsem vyměnil tátovi na BMW 735i (E32) kola, která přišla s naším autem, za zachovalé BMW originály. Se správným ET se teď nebudou mrvit čepy, sjíždět gumy na hraně, tahat za volant a nadměrně ostřikovat boky auta bahnem. Ani nevíte, jakou práci dalo přesvědčit otce, že žvýkavé 15/60 nejsou na léto to pravé ořechové.
Ale k věci: Jedná se o rozměr 7,5x16 ET26. Hodláme na základě vícero kladných doporučení obout předek do 205/55/16 a zadek do 225/50/16. Jde nám o to, aby gumy vydržely alespoň 40 tis. km, ale aby taky něco snesly v zatáčce, když je třeba. O cenu jde asi vždycky. Přemýšlíme o Bridgestone Potenza RE720, které mají v rozměru 225/50/16 velmi výhodnou cenu. Naposledy jsme od Vás tyhle bridge brali na Voyager a s vlastnostmi pneumatiky byla absolutní spokojenost. Nevíme ale, jak je na tom tato pneumatika s kilometrovým průběhem, protože to bylo na podzim a stačily najet sotva 5 tis. km. Jako další možnost se nám jeví nějaké Continentalky.
Zkuste nám poradit dobrou gumu. Díky. -
« Re: Huštění na horní hranici tlaků???
Campagnolo, ještě se chci zeptat, zda se ti u Agily už změnil zimní čas na letní sám podle RDS, mně tedy ne, ale jel jsem malý kousek po městě, možná to chce projet větší úsek, aby byl člověk blíž vysílači, tak kontrolka však svítí pořád a nic... Zdravím Radek -
« Re: Huštění na horní hranici tlaků???
Radku_1, vim presne o jake auto jde. Konkretne na zimu (zimni pneu) hustime na predek 2,1 predek a 2,4 zadek s tim ze ale auto jezdi prevazne v horskem stredisku. Na leto tam ale naopak perem
2.8 -3.0 predek a 2.6-2.8 zadek. Nutno ale dodat ze mame ABS. To trochu eliminuje tvrdost gumy pri prudkem brzedeni. Jo a toto auto ma nabeh na sjizdeni vnitrnich stran pneu na predni naprave.
Pokud nejezdis velmi casto plne nalozeny, v tvem pripade vzhledem k absenci ABS bych osobne dal 2.5 predek i zadek.

* vyhledávání/přehled testů (ADAC, AMS, AutoBild, AutoCar, GuteFahrt, ÖAMTC) podle několika kritérií
* příslušenství (skryté ventilky atd.)
* řada nových produktů - alu značek STILAUTO, ALESSIO, PROLINE, AEZ, ENZO, DOTZ (zatím bez katalogu-připravuje se)