Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.03  16:54

« news

* nový webdesign

* vyhledávání/přehled testů (ADAC, AMS, AutoBild, AutoCar, GuteFahrt, ÖAMTC) podle několika kritérií

* příslušenství (skryté ventilky atd.)

* řada nových produktů - alu značek STILAUTO, ALESSIO, PROLINE, AEZ, ENZO, DOTZ (zatím bez katalogu-připravuje se)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.03  23:52

« To: Petr Re: GS-D3

ceny GS-D3 by měly odpovídat cenám GS-D2, ale na konkrétní cenu daného rozměru se můžete dotázat mailem (objednavky@e-pneu.cz)...ostatní ceny novinek (Dunlop SP Sport 01, Conti EcoContact3, Firestone Firehawk TZ 200, FALKEN ZE-512 atd.) by měly být na webu během cca týdne
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.03  19:24

« GOODYEAR Eagle F1 GS-D3

www.autorevue.cz/Magazin/Ar.asp?ARI=1232
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.03  19:21

« GOODYEAR Eagle F1 GS-D3

Co ty v TV reklamě propírané GOODYEAR Eagle F1 GS-D3? Kolik stojí a kde se dají koupit? U EP nejsou v katalogu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.03  23:23

« Re: to rbaron

To je fakt divné, i když, teď mi teprve dokleplo, že je máš už 5 let, tak to se nedivím - u nás v rodině sjedeme gumy na nulu za 2,5 sezóny, takže neztvrdnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.03  13:24

To nasrot: Ve skladu hned vedle garaze - je tam tma, sucho a chladno, zadne vypary z organickych latek. Dle vseho idealni podminky pro skladovani pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.03  22:17

Mitsi: a kde ty pneu skladuješ? Jestli ti na ně např. teče, tak se pak nediv, že ztvrdnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.03  10:47

Shánět gumy, které tzv. dlouho vydrží, je v případě nízkého ročního kilometrového proběhu (na úrovni např. cca 15-20 tis. km) poněkud nesmyslné. Sám mám na služebním voze z r. 1998 původní letní i dokupované zimní (obojí zn. GY) obutí se zůstatkovou hloubkou vzorku přes 5 mm. S tím autem jezdím přes tři roky a zejména v posledním roce se opotřebení obou sad pneu téměř zastavilo (nehledě na poměrně razantní způsob jízdy). Ty gumy prostě ztvrdly a už se dále neopotřebovávají!. Ano, teď už zřejmě "vydrží věčnost", ale jezdit se na nich opravdu nedá (nebezpečná ztráta koeficientu tření, hlavně na mokru)!!! PS: Souhlasím s názorem, že Barum a Michelin jsou v tomto směru "ještě lepší" (myšleno ironicky).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.03  16:07

« Re: dotaz

pro takové auto pak stačí "T", ale pokud se jedná o rozměr 195/50 R15 (kapánek sportovnější), pak je rozumné zvolit alespoň "H"
  • 00 Reagovat !

foto

02.04.03  14:38

« dotaz

Chtel bych se zeptat, jestli ma index rychlosti pneumatiky velky vliv na jizdni vlastnosti, na valivy odpor...
    Na e-pneu.cz jsem nasel napriklad BRIDGESTONE Potenza RE720 v rozmeru 195/50 R15 rovnou se tremi indexy rychlosti a to V H a T. Melo by to byt tusim do 240, 210 a 190km/hod, pricemz ceny H a T je stejne.
    Mam totiz tento rozmer na aute, jehoz maximalni rychlost je 160km/hod a orig. rozmer pneu byl 165/70 R13. Jaky index by jste mi doporucili?
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.03  13:56

« to rbaron

Bridge 720 jsou dobré pneu (hlavně na vodě)-ostatně mám je na autě také, ale jsou kapánek hlučnější a co se týká výdrže, tak 40.000km asi nevydrží (no ještě uvidíme?)-záleží hlavně na tom, jak se jezdí (brzdí, "hrabe", jak je silné auto-jakou silou zabírá-pokud máte zrychlení 0-100/třeba 6s, pak se to někde musí projevit, atd.) a samozřejmě také na rychlost.indexu pneu (u "W,Y,ZR" jsou trochu měkčí směsi, takže budou ubývat kapánek rychleji-"V" je pak asi rozumný kompromis)...jinak co se týká pneu, kt.vydrží absolutně nejdéle, tak to jsou BARUM a MICHELIN (samozřejmě jak jinak než na úkor jízdních vlastností)...jak jsem již doporučoval, chce to projít testy a podívat se též na sloupeček opotřebení
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.03  23:04

« Re: to našrot

Jasně.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.03  20:46

« to našrot

Já se bavím o podhuštění v mezích normálu. Hodně přehuštěná se zase vyboulí a jede jen po prostředku. Mám vypozorované, že když své bývalé pneu 225/35R17 nafouknu na 2.5atm, nejedou celou plochou po cestě (zvlášť zadní). Když je ufouknu na 2atm, rozšíří se styčná plocha o cca 1,5cm. Navíc záleží i na šířce ráfku a kvalitě pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.03  20:05

« Re: Polo 1,2

Díky za radu-myslím,že 195/50 bude to pravé..app.,na tu kubaturu do 100km/hod docela mrštný,potom ztrácí dech :-)).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.03  19:45

« Re: to xtra, našrot

ještě: podhustit to chce gumy akorát do sněhu či bahna - tak v takovémto typu "podložky" lépe zabírají, protože víc přilnou k nerovnostem v terénu.

huf: podhuštěna pneu rozhodně přilne k silnici hůř než přehuštěná - v té důležité dotykové ploše se udělá taková vanička a pak drží převážně jen na bocích.
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.03  18:43

« Dotaz na e-pneu.cz

e-pneu.cz: Právě s otcem listujeme Vaším katalogem. Dneska jsem vyměnil tátovi na BMW 735i (E32) kola, která přišla s naším autem, za zachovalé BMW originály. Se správným ET se teď nebudou mrvit čepy, sjíždět gumy na hraně, tahat za volant a nadměrně ostřikovat boky auta bahnem. Ani nevíte, jakou práci dalo přesvědčit otce, že žvýkavé 15/60 nejsou na léto to pravé ořechové.

Ale k věci: Jedná se o rozměr 7,5x16 ET26. Hodláme na základě vícero kladných doporučení obout předek do 205/55/16 a zadek do 225/50/16. Jde nám o to, aby gumy vydržely alespoň 40 tis. km, ale aby taky něco snesly v zatáčce, když je třeba. O cenu jde asi vždycky. Přemýšlíme o Bridgestone Potenza RE720, které mají v rozměru 225/50/16 velmi výhodnou cenu. Naposledy jsme od Vás tyhle bridge brali na Voyager a s vlastnostmi pneumatiky byla absolutní spokojenost. Nevíme ale, jak je na tom tato pneumatika s kilometrovým průběhem, protože to bylo na podzim a stačily najet sotva 5 tis. km. Jako další možnost se nám jeví nějaké Continentalky.

Zkuste nám poradit dobrou gumu. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.03  15:17

« Re: Huštění na horní hranici tlaků???

Odpovim v nasi rubrice.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.03  15:12

Campagnolo, ještě se chci zeptat, zda se ti u Agily už změnil zimní čas na letní sám podle RDS, mně tedy ne, ale jel jsem malý kousek po městě, možná to chce projet větší úsek, aby byl člověk blíž vysílači, tak kontrolka však svítí pořád a nic... Zdravím Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.03  14:10

Jeste jsem nenapsal, jak se ptas na to "bouchnuti" gumy, tak kazda ma maximalni hustici tlak na bocnici, vetsinou je to 3 -3,5.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.03  14:07

Radku_1, vim presne o jake auto jde. Konkretne na zimu (zimni pneu) hustime na predek 2,1 predek a 2,4 zadek s tim ze ale auto jezdi prevazne v horskem stredisku. Na leto tam ale naopak perem
    2.8 -3.0 predek a 2.6-2.8 zadek. Nutno ale dodat ze mame ABS. To trochu eliminuje tvrdost gumy pri prudkem brzedeni. Jo a toto auto ma nabeh na sjizdeni vnitrnich stran pneu na predni naprave.
    Pokud nejezdis velmi casto plne nalozeny, v tvem pripade vzhledem k absenci ABS bych osobne dal 2.5 predek i zadek.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…