Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  15:28

« Re: kovane alu

xtra: BBS mají decentní design, na svítivě oranžovozelenýho civica s třemi turby, šesti výfuky, křídlem na opalování přítelkyně a hvížďalou na výfuku to moc není, no... :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  08:41

« Re: to xtra

to all: zase to moc s tima lityma kolama nedramatizujte. Mel jsem nekolik aut a na vsech lity kola - hlinikovy. A nikdy se mi nestalo, ze by nejaky prasklo nebo se ohlo. Ted mam 17-ky kola a profil 45 a i pres vsechny diry jeste nedostaly nejakou vetsi ranu. Ja bych to tudiz nedramatizoval. Plechace jsou super tak na zimu. Pokud teda nemate Fiat Punto a jiny jemu podobny premistovadla.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.03  21:00

« to xtra

Mně se teda většina BBS líbí...

Co jinak vím, že lepší vícedílná kola mají kovaný límec a vnitřek je litý.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.03  18:58

« kovane alu

ako je to s tymi kovanymi diskami? mne raz niekto hovoril, ze tie su tak tvrde, ze sa da jazdit na nich aj bez pneu ;o)

ale vazne, podla coho sa pozna kvalitny alu disk? BBS je mytus kvality, ale ten dizajn nic moc, ostatne disky su len bezny konzum alebo ako?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.03  16:31

« Re: to Mitsi

Téměř každé "alu" kolo je slitina Al+Si+Mg. Zajímalo by mně, jaký musí být poměr Mg, aby se dalo hovořit o kolech z hořčíkové slitiny... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.03  15:08

..a pak taky ještě hodně záleží na slitině - čím více bude v použitém materiálu hořčíku, tím spíše místo ohnutí prasknou. Stejně jako kola z hořčíkových slitin se neohnou, ale prostě "rovnou" prasknou.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.03  13:39

HUF,Mitsi: U kovaných kol je to všechno ještě maličko jinak, váha je tam o dost nižší a hliník si tímto procesem maličko propůjčí vlastnosti oceli (pružnost, tvrdost), i když jen do jisté míry. Lidi se občas diví, proč by měli u BBS platit "za značku", pak si koupí borbety a druhej tejden je drcnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.03  15:35

« to Mitsi

S porovnáním vlastností plechů a alu kol plně souhlasím.

A trvanlivost alu? Já je střídám a kdo je koupí, ať si je užije. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.03  15:27

« Re: Ake pneu?www.reifen.com

Pokud je to vyrobené v EU, tak by se teoreticky měla platit jenom daň.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.03  13:47

Ahoj,

po objednavce to jde třeba v Drážďanech, byl jsem tam, dá se platit kartou a vrací DPH (MVST). Jediný problém je trohu s převozem pře hranice, asi by se to mělo proclít ...8-(( Už se těším do Unie.

Karel

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.03  17:00

« Re: Alu nebo ocel

To shi: Jezdil jsem stejne gumy na plechacich a pak na alu, pricemz oba typy disku mely stejne rozmery, takze to snad mohu trochu porovnat. Tady jsou zkusenosti: rozdil v hmotnosti disku (alespon v mem pripade) minimalni; alu podstatne lepsi chlazeni brzd (podle meho nazoru zejmena diky rychlejsimu odvodu tepla, vliv "lepsiho ofukovani" podle mne zas az tak vyrazny neni); alu "pevnejsi" v rychle projizdenych zatackach, ale zase mnohem narocnejsi na vyvazeni o ovalitu celku pneu/disk; plech. disk celkove "mekci", coz je dobre poznat v zatackach, ale soucasne je schopen lepe "vytlumit" jizdu v drastictejsich podminkach ceskych autodromu - silnic II. a III. tridy; plech "stravi" i nejake ty nepresnosti v geometrickych parametrech pneu a vyvazeni kola. A ted to zasadni: pokud plechac povrchove nerezne nebo neni mechanicky (napr. narazem na obrubnik) poskozen, pak vydrzi vecne; alu disk muze korodovat vnitrne (pak se proste rozpadne), ale hlavne "ma svou pamet" (to vyplyva z fyzikalnich vlastnosti hliniku) - proste vydrzi jen urcity limitovany pocet krutu/narazu/zmen zatizeni (byt je ten pocet velmi vysoky) a nasledne se v nem objevi praskliny, zpocatku patrne treba jen pod rentgenem, nasledne i pouhym okem. Takovy disk je zivotu nebezpecny a nemel by se uz vubec pouzivat - "prdne" totiz za jizdy a obvykle ve zcela nejnevhodnejsi situaci a navic tzv. "bez varovani".
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  12:40

Jedna z výhod alu disků oproti klasickým plecháčům je i to, že jsou "průdušnější", tj. že umožňují lepší chlazení brzd.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  10:38

shi: určitě jsou lehčí, ale srovnání bude asi těžké. např. já mám vždy na zimu ocel. užší a na léto ALU širší (lépe sedí). Navíc je ocelové disky někdy (některé typy) potíž sehnad širší. a neznám nikoho, kdo by to dělal.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.03  10:25

« Alu nebo ocel

Tvrdí se, že Alu disky jsou lepší (z hlediska jízdních vlastností) než ocelové, protože jsou lehčí. Ale nikdy jsem nikde Alu disků nenašel údaj o jejich hmotnost, takže si začínám myslet, že jediné v čem jsou lepší je to jak vypadají.
    Můžete někdo, prosím, porovnat jízdní vlastnosti v situaci, kdy necháte stejné gumy (stejný rozměr, vzorek, ...) ale nahradíte ocelové disky disky z lehkých slitin ? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  13:29

ladaH: bezne obchody v D su o dost drahsie, ratam tak o 20% minimalne.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  13:21

To jsou super ceny,je to internetovej krám nebo se dá za tyhle ceny koupit ty gumy i v kamenym krámu.Myslím u skopčáků!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  00:00

« Re: Ake pneu?

správná adresa je www.pneuservis.abase.cz a nikoliv www.pneuservis.abase.cz/dcmc/
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  14:41

novak: ceny su fantasticke, vratne postovneho, bohuzial len v ramci Nemecka :((( Momentalne sa v Nemecku zdrziavam, takze problem som nemal. Bohuzial v pripade zaslania do zahranicia (CZ/SK) Ti neviem dat presnejsie info.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.03  14:34

ceny jsou fantastické
    jak jsi platil? bankovní převod? jak to poslali
    musel jsi na celnici? díky
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  14:11

Radimek: ja objednavam z www.reifen.com. Do tyzdna od objednavky boli doma ;)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…