Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  11:23

« Re: Hloubka vzorku

čím vyšší dezén (větší obvod kola), tím vyšší rychlost :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  10:28

« Re: Hloubka vzorku

Na suché snad tak, že čím nižší, tím lepší ... viz pneu pro okruhové závody.
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.03  09:59

« Hloubka vzorku

Ovlivňuje výška dezénu jízdní vlastnosti auta na suché vozovce?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  00:00

« Re: to Mitsi

Přeptal jsem se v PneuS. a prý Borbet jim někdo před 3 lety vrátil když přejel rychleji železniční přejezd a druhý zas s těžkým BMW je taky nějak zohýbal. Ale je to už let, třeba se Borbeti zlepšili? Máte někdo nové zkušenosti a ne letíté?

Borbet Mitsi: šlo o reply na Příspěvek číslo: 3252.

Co na to prodejce EPNEU? Zrovna jeden Borbet se mi u něj líbil, a s ET30 a to v rozměru 7,5x16 moc na výběr není. Ještě Borbera nikdo nevrátil? Na tohle je záruka (v obou mnou zmyňovaných případech to bylo na záruku).

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  18:51

huf: a ještě - v hořčíkových kolech je místo křemíku převážně zinek
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  18:50

huf: pokud jsou to hliníkové slitiny, bývá v nich hořčíku maximálně do cca 10%, pokud je to hořčíková slitina, tak je v ní hořčíku přes cca 80% - zjednodušeně, pokud je ve slitině víc hořčíku než hliníku, tak je to slitina hořčíková.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  17:58

Nevim spis, co je na Borbetech dobryho?! Kdyz je das na auto, ketry ma alespon obcas vsechny kola na silnici (je jich ale zoufale malo) a vymetes s tim 2-3x nejaky kanal, tak Borbety muzes vyhodit. Mam nejaky v garazi, jsou to 7,5 na 16", 4 x98 mm ET 30. Muzes si pro ne prijit. Delaji to snad z hnoje, nebo z ceho. Naproti tomu O.Z.Racing, Speedline (A. Benzoni), Sparco (Cromodora) delaj kola kovany a dokud s nima neprastis do obrubniku, vydrzej veky, a budou kulaty (no, mam uz jedno kolo Speedline od rijna hodne nechutne bocne bouchly o obrubnik a smajda cca 2 cm a porad drzi, ale to je na zabiti). Pravda, design nemaj tak peknej, jako Borbet....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  15:09

To Petr: A kde jsem hovoril o znacce Borbet? Nikdy jsem zadnou konkretni znacku nejmenoval. Jen si stojim za tim, ze mezi "hlinikaci" a "hlinikaci" mohou byt propastne rozdily, a to bez ohledu na homologaci. Je tomu asi stejne, jako v pripade rordilu mezi "jednim autem" a "jinym autem". PS: Ne vse je o vnejsim vzhledu!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:22

« Re: Ake pneu?www.reifen.com

Já myslel z hlediska vzdálenosti české od německé strany...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:04

to residents: ja bydlim v Decine a jezdim pres Petrovice nebo zkus Cinovec. Obe cesty jsou OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  12:23

to karelb: přes jaký přechod je to nejlepší na Drážďany ve směru od Prahy? Je tam společná celnice?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  09:08

Petr: ja som doviezol celu sadu pre kamosa jednoducho tak, ze sme boli v aute dvaja. U nas je limit 175EUR (prezradil mi to prave vtedy colnik) na osobu a pretoze sada pneu nie je jediny kus, da sa to "rozlozit" na viac osob. Ked mas pri sebe aj fakturu, tak nie je vobec ziadny problem. S odpisovanim MWSt mas pravdu, myslim, ze to nevratia hned. Musis mat potvrdenie od colnice, ze tovar vyvazas (napr. na letisku, ked sa preukazes letenkou mimo EU) alebo si uz vyviezol.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  07:52

« Re: Alu nebo ocel

Pokud jde o obrubníky, je dobré mít pneu s chráničem ráfku. Má to třeba Michelin Pilot, některé Bridgestonky atd. Nezachrání to před drsným najetím, ale při opatrném couvání ano.A jde i o to nervat na široký ráfek úzkou gumu.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  02:30

Ne proclít (to už se z EU nemusí), ale doplatit 22% DPH (pokud je hodnota vyšší než 6500 Kč na osobu - domnívám se). V Drážďanech vám vrátí MVST předem, tj. i bez potvrzení z německé hranice? To snad ne, nebo že by se spokojili s příslibem, že jim to potvrzení pošlete?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  02:27

Co je špatného na Borbet? www.borbet.de mají pěkné design. Všechny ALU by měly mít nějakou homologaci a tedy +/- stejné. Když najede někdo na obrubník, ohne i Spider ráfek (viděl jsem).
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  20:23

« to xtra

Pro VW dělá kola kde kdo. Stejně tak i pro škodovku. U té vím minimálně o 2. Intra a Ronal.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  18:10

« Re: Alu nebo ocel

Na zimu mám plecháč, na léto hliník. S hliníkem mám víc starostí okolo obrubníků, víc to přečnívá. Jinak jsem byl minulej tejden v pneuservisu a viděl tam neuvěřitelný loukotě - rozměr 285/30-R22. Obrovský kolo, minimum gumy, prej na BMW X5. Ovšem obě ty kola, co jsem viděl tam byly kvůli svaření - prasklý ráfky. V tomhle rozměru není divu, majitel asi nemá off-road choutky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  17:53

« to rbaron & HUFNAGL

presne ako pise HUF tak BBS sa mi nepaci kvoli tomu drsnemu dizajnu, teda oni robia viac take alu ake tradicne vidiet pri zavodnych autach, mne sa pacia jednoduche 5-lucove kolesa, ziadne extra vystrelky.

HUFe nevies ci vsetky ALU disky robi pre VW BBS?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.03  17:12

« Re: kovane alu

Chcete-li vedet, jake disky z lehke slitiny jsou dobre, pak se za 1/ podivejte na cenu a za 2/ zvazte si je a vysledek porovnejte s "lacinymi" ve stejnem rozmeru. K zahozeni take neni zjistit, zda nahodou nemaji zalite ocelove vlozky v otvorech pro srouby (pak jde ocel sroubu na ocel zalite vlozky, nikoli ocel sroubu na dosedaci plochu z hlinikove slitiny) a rovnez zalitou ocel. vlozku v prostredni dire strediciho trnu (namisto plastoveho strediciho krouzku) pro "nahrazkove" hlinikace. Tyhle vyfikundace vsak maji, alespon pokud je mi znamo, pouze original hlinikace na japonske vozy!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  15:46

« to rbaron

Decentní? Některé mi příjdou celkem drsné. A dobré. Třeba ty, co má na sobě v 18" Golf GTI 20V turbo Limited Edition.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…