Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.03  20:20

« to Petr

Hufa opravovat z ničeho nemusíš-napsal to dobře-pro někoho možná snad méně pochopitelně?...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.03  20:18

« to Petr

takže když to shrnu, tak záleží hlavně na šířce ráfku! tzn.šířka ráfku není lhostejná! ET pak určuje v jaké vzdálenosti od osy kola (tj.polovina šířky ráfku!) se nachácí dosedací plocha ráfku (otvory pro šrouby)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.03  20:05

« to Petr

[odkaz]

tento obrázek vysvětluje vše: o tom, jak bude kolo "koukat" ven z blatníku rozhodují na ráfku parametry-šířka+ET a samozřejmě pneumatika...v obrázku jsou i červeně naznačené vzdálenosti, označené písmeny "a", "b"-ty si pak můžete snadno spočítat kliknutím na odkaz:

NEW - výpočet hodnot alternativních rozměrů alu ráfků

umístěný vedle obrázku (pro "a" platí-čím je větší, tím leze kolo víc ven z blatníku)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.03  19:28

« Re: to Huf

O tom jak bude kolo posazeno (zastrčeno do blatníku) rozhoduje ET + šířka pneu a nic jiného (jestli jde o 7J16 nebo 8J16 ráfek je lhostejno).

To za předpokladu, že z profilu pneumatiky nebude ven vyčuhovat ráfek, to by přece neměl, ne? A také by se o každý obrubník obrousil :-)

Huf - relativní nevím, ale je to počítáno od OSY ráfku (a ne od jeho okraje), kdyžtak se klidně oprav anebo mrkni na TIRECALC. Ta škodovácká a ten Borbert, rozdíl je 12mm!

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.03  01:26

« to sRniesko

ad pneu> min.1,6mm dle předpisu (vyhlášky), pro zimní pneu se pak doporučuje alespoň 4mm...nová pneu má 8-9mm (těch 9mm mají jen některé-většinou zimní)...neviděl jsem však ještě, že by někdo v bazaru prodával auto na nových pneu!?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.03  01:12

« to Petr

ad záruka> na alu se poskytuje (poskytují všichni) standardní záruka 24 měsíců a to na výrobní vady a na vady materiálu...nicméně pokud dojde k poškození nevhodným použitím/zacházením (např.vletím do kanálu, kde mi bouchne pneumatika a z ráfku bude šiška, tak potom záruku nelze uznat-to je snad pochopitelné-toto samozřejmě platí u jakéhokoliv jiného výrobku)

ad ET> všechny informace ohledně ET a vypočítávání jsou v technické podpoře-pokud není jasná nějaká konkrétní věc, vysvětlíme!
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.03  00:00

« kvalita obutí

nazdar vespolek, kupuju jetý auto, o pneumatikách nevim vůbec nic, kde bych na internetu našel, jak má být vzorek hluboký. Můžu nějak přitlačit prodávajícího ke zdi, pokud zjistím, že auto co mi prodává má jen zimní pneu (nebo letní-to jsem ještě nezjistil) a že mají velmi sjetý vzorek? tak na nějakých 20%, si myslím. třeba nadávat mu, co mi to prodává za rakev a tak. Plánuju zítra si vzít metr a šupleru a jít do bazarů zkusmo přeměřovat vzorky (abych v tom kde jsem vybral auto pak působil dost svetacky a zkušeně). Kolik by tak mohl slevit z ceny?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.03  22:00

« Re: to našrot

Ale jasně - mě jen šlo o to, jak jsou postavené priority při jízdě na nějakém povrchu. Mimochodem, po ČR se pohybuje spousta exotů, které na "slickách" (ne z výroby) jezdí...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.03  10:55

« to Petr

Ad Borbety> Možná je to tak. Osobně jme měli Borbety na Laguně a pohoda. Jen povrchová úprava byla slabší.

Já mám ale v kolech jasno. Na mém příštím budou OZ Superlergera 8,5x19" ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.03  10:54

« to Petr

Na 205/55 R16 dobrých jízdních vlastností při originálním podvozku nikdy nedocílíš ;o)

BTW, ET není absolutní hodnota, alébrž relativní. Je odvislé od šířky kola. To bys ale měl věděl. Prostě ET 30 u 7x16 bude o 1/2palce vic dovnitř, než na 8x16". Chápeš?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.03  01:13

« Re: Borbety?

Z EP napsali ve smyslu, že Borbet má normální složení jako ostatní ALU a že názor na měkkost Borbet je dán tím, že se jich prodávaly hlavně dříve kvanta (a to mám ověřeno i z jiných PS) a měl je tedy kdekdo. myslím že Borbet nerovná se implicitně špatné kolo, co myslíte Vy? Líbil se mi dle parametrů - ET30 (na 16"), nechci aby to bylo moc zapadlé do blatníku (ET42 - sériovka) nebo moc vylezlé (ET25) - stříká. Co vy na to? A pneu Conti SC2, i když se prý víc sjíždějí, preferuji dobré jízdní vlastnosti
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.03  17:37

« Re: kovane alu

Ako sa daju rozpoznat kovane alu disky od tych obycajnych? Su vizualne odlisne?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  23:02

« to našrot

Jak jsem napsal. Pokud je povrch mokrý, ale nestojí na něm voda, je to otázka směsi. Na pneumatikách splňujících vyhlášku nějaký ten vzorek vždycky je, tak sem netahej slicky.

Porovnej si na mokru novou Bravuru s např. SP Sport 9000 nebo CSC2 sjetou na mosty a zjistíš, že přes to všechno ta ojetá kvalitní pneu zastaví dřív (i když ve srovnání se svou neojetou sestrou vzhledem k nižší poddajnosti menší tloušťky běhounu jistě později). Zjistíš, že ani plný vzorek Bravury nic nezachrání a i zánovní pneu na mokrém asfaltu klouže jako dobrá zimní na lehce ujetém sněhu (s jen mírnou nadsázkou).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.03  22:35

« Re: to našrot

huf: tak jeď na slickách na mokru... Diametrální rozdíl ve směsi se ti projeví akorát při přejezdech sucho-mokro a naopak - aby se ti projevila kvalita směsi, musíš nejdřív odvést vodu z dotykové plochy, aby ses pneumatikou dostal na povrch, kterým můžeš přenášet síly z kol. Pak je důležitá směs, ale až po vzorku.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  22:25

« to našrot

Nesouhlasím. Na mokru (tím nemyslím stojící vodu) jde taky hlavně o směs.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  22:06

« Re: Hloubka vzorku

Na suchu jde hlavně o směs, na mokru, prachu, písku, šotolině, sněhu atp. hlavně o vzorek.
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.03  21:20

« Good Ride

znáte to někdo ? www.goodride.cz ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  20:24

To už jsem si tu zjistil. Nemá důvod. Platíme dost předem a kdyby na věc přišlo, doplatím to hned a na furt. Navíc mi odůročí splátky. ;o)

Ad kola> Ideální budou nějaké z autobusu ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  19:46

Protože jsem si myslel toto: www.chiptuning.cz/co_je_to_chiptuning.ph… - samozřejmě to je jen PR. A která to jsou ty největší kola?

Být tebou, dám si pozor, aby se leasingová společnost nedověděla, co jsi udělal s jejich (svým) vozidlem, zhusta prý vypovídají smlouvy, pokud tyhle zásahy odporující homologacím samy neschválily.

Zajímá mně, jak je to při vypovězení leasingu, má někdo auto na leasing a tedy zkušenost se zněním smlouvy?

• « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  13:33

Tak proč sis nechal čipovat auto? Stačilo dát největší kola s největším vzorkem a byl bys king! :o)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…