Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: to EP
Pane Vítoň, dle telefonického sdělení pana V.Zíky nejste zaměstnancem podnikatele provozujícího E-PNEU.cz (což má být jistý p. Carva), ale údajně osobou spřízněnou s AHC. Bohužel nepodepsané emaily z domény e-pneu.cz mi v tom udělaly trochu zmatek.
Vaše nařčení, že jsem cosi _zneužil_ nepovažuji za štastné.
K vaší další větě, která v mém podání zněla takto: "znal jsem AHC.cz již koncem roku 2001, ještě předtím, než existovalo e-pneu" - konec citátu.
Ještě jsem se nesetkal s tím, že bych někde nakupoval a dodavatel se mnou komunikoval prostřednictvím internetové diskuse, ani já se svým zákazníkem a to nenakupuji právě málo. Předpokládám, že to pochopíte správně, tedy tak, že o vaše další reakce zde nestojím.
Rád bych tuto diskusi ukončil a vaše omluva, jakkoliv připomíná cokoliv, budiž přijata. :-) -
"-- skrytý --" 30.04.03 23:46
« to > p.Petr
Moc se Vám omlouvám před všemi v této diskusi (když Vás toto urazilo), že jsem měl jakékoliv pochybnosti o Vašem členství v klubu AHC...když píšete, že jste o členství uvažoval již na konci roku 2001 (a admin Vás zaregistroval až teprve teď)...nicméně i tak jsme Vám slevu nabídli! -
"-- skrytý --" 30.04.03 23:31
« ad Pirelli P5000Drago
špatné nejsou, ale je to kapánek starší model-v obdobné ceně by se měly najít lepší (je to ale mnohdy těžké, protože snad žádná pneu neexceluje ve všech parametrech)-jak už tu bylo několikrát napsáno, že většinou nějaké (+) má proti sobě i (-)...např.ty Bridge RE720 jsou opravdu skvělé na vodě a mají vynikající směrovou stabilitu, ale ten hluk je dost nepříjěmný (možná v případě diesla by to nebylo až tak patrné?...) -
"-- skrytý --" 30.04.03 23:27
« ad Nokian NRVi
v tomto Vám nemohu poradit (nejlépe budou vědět Anděl Export-Import), nicméně je to specialitka, protože profil v oblasti ramen je symetrický/směrový, zatímco prostřední část je asymetrická...tzn.že by se asi mělo rozlišovat pravá a levá, nicméně v praxi to může být trochu jiné (a přesto to funguje!)...princip je sice obdobný jako u asymetrických CPC, CSC2, Dunlop SP01, Pirelli atd., nicméně to, že jsou okraje směrové-to se jen tak nevidí! -
« to RadimH
Právě "drahé" pneu jsou dobré. Venturu tam ale neřaď. Je to low-end od Goodyearu.
Já ale neříkám, žes neudělal dobře. Já kladu na pneu možná dost enormní nároky a stále hledám kompromis mezi cenou a vlastnostmi. Po mém dlouhém bádání jsem zatím žádnou pneu, která je dobrá a levná, neobjevil.
Teď mám objednanou nejvyšší třídu Falkenů (FK451 225/35R17) a uvidíme. Je to poslední pokus o nalezení kompromisu. Pokud nebude objeven, seru na experimenty a jdu do P-Zero nebo S-03 Potenza, které jsou drahé, ale nemají konkurenci. -
« Re: Nokian
turboleon: Potenza 720 má vcelku dobré výsledky v testech a asi s nimi chybu neuděláš. Je již však o cca 600,-Kč dražší než NRVi a uvádějí, že je hlučná. Měl jsem BRIDGESTONE Turanza ER30 a protože byly hlučné, vyzkouším Nokian. Původně jsem uažoval o Fuldach, také mají vcelku dobré testy. Prostě každá pneu má nějaké +/-. -
To Huf: konrétně v zimních pneu v 205/55 R16 byly Nokiany WR jedny z nejlepších dle myslím renomovaných testů. Proto se ptám na ty NRVi. S Potenzou RE720 neudělám chybu, ale co když je ta NRVi mimořádně povedená a je to bomba ? Zajímám se o ní právě díky dobré zkušenosti s tou WR. -
HUFNAGL: že jsou Nokiany *? Z čeho tak usuzuješ. Já jsem měl kdysi na autě Good. Ventura a pak Barum Bravura. Jediný rozdíl, který jsem poznal, bylo rychlejší opotřebení. Vzhledem k tomu, že Barumy nestály ani 50% Goodyear, tak mi to moc nevadilo. Nokiany jsem vybíral také vzhledem k ceně. Zatím mě žádna drahá pneu nepřesvědčila o tom, že za ty peníze stojí. Ale proto se vyrábí tolik druhů. aby si lidi mohli vybrat dle svého rozumu. Možná ti dám časem za pravdu, ale nyní jsem přesvědčen, že vzhledem k ceně jsem udělal dobře. -
« Re: pneu 205/55 R15V
turboleon: Je to novinka, takže vcelku nejsou žádné testy. Já na nich ujel zatím 20 km, ale první dojem je dobrý, zejména co týče hluku. Loni jsem měl Bridge (nepamatuji si model), ale byly strašně hlučné. NRVi jsou pěkné, v žlábku mají modré pruhy a byly za přijatelnou cenu. Podrobné informace na www.nokiantyres.cz