Pneumatiky
« Re: Můžu věřit testům?
Díky za zkušenost. Já je potřebuju pro Ochcávku (20V) a protože ty testy dělali Němci, předpokládám, že použili auto se stejným podvozkem (Golf, A4). Mám tam originál Firestone Firehawk, tak předpokládám, že horší trefu udělat nemůžu... :-) Jen se u těch testů divím, že nejlepší byly značky, které jsou u jiných rozměrů a rychlostí sotva průměrné a třeba Michelin vyhořel (kdysi mi ze Žigula udělal ovladatelné auto :-)). -
"-- skrytý --" 06.05.03 11:20
« Re: Můžu věřit testům?
Mimochodem mam osobni zkusenost s pneumatikou Uniroyal Rallye 540; vuz Lancia Delta HF Integrale. Zaver: zadarmo drahy gumy. Na vsech pneumatikach Continental Group (Uniroyal, Barum, Continental) je to auto nestabilni, nedotacivy jako prase a v desti totalne neovladatelny. Pirelli P6000, Michelin Pilot SX a Brigestone RE 720 mi vychazeji jako velice dobre pneumatiky. Takze zavery testu jsou jedna vec, vlastni zkusenost druha. Je presto mozne, ze na Fabii budes s Conti vysostne spokojen. -
"-- skrytý --" 06.05.03 10:39
« Re: Můžu věřit testům?
Kup si, co chceš, co se Ti líbí a na co máš (nic ve zlém). To, zda jsi chyboval, či se naopak strefil do černého, se dozvíš, až se na na těch gumách a právě na tom svém autě svezeš! Je to něco jako loterie: přijedeš do pneuservisu s jedním autem a po přezutí se Ti může stát, že odjedeš s úplně jiným autem (lepším, ale třeba i mnohem horším). Ta chyba při volbě pneu je pak ovšem na hodně dlouhou dobu, resp. na hodně najetých kilometrů. Nevím totiž o pneuservisu, který by gumy vyměnil jen proto, že zákazníkovi nevyhovují. Výsledky testů a praktické zkušenosti ostatních (pokud možno s pneu stejných rozměrů a na stejném typu vozu) jsou samozřejmě důležitým vodítkem při výběru. Jen pozor na rady typu: "Tohle Ti stačí, já jsem s nimi také spokojen..."! -
« Můžu věřit testům?
V testech s odkazama na e-pneu vyšly nejlépe v rozměru 195/65 R15 V pneu Fulda Carat Attiro a Uniroyal Rallye 540. Ve zdejších příspěvcích je ovšem nikdo nezmiňuje, ani nedoporučuje. Je tedy možné těmto testům věřit a uvedené značky pneu v klidu koupit? -
"-- skrytý --" 04.05.03 23:25
« news
po aktualizaci databáze je již nyní v nabídce 409 modelů alu ráfků (nové značky : ALESSIO, PROLINE, AEZ, ENZO, DOTZ, MILLE MIGLIA) a 149 modelů pneumatik pro osobní vozy (nové modely: Dunlop SP Sport 01, Pirelli P Zero Nero, Conti Eco Contact3, Firestone SZ-80, TZ200, Goodyear Eagle F1 GSD3, Semperit Speed Comfort, Bridgestone RE050, B330EVO, Yokohama AVS V550 a další)! -
"-- skrytý --" 04.05.03 23:19
« to 02
pro rozměr 205/55 R16 jsou doporučené šíře ráfku 5,5"-7,5" (čím užší ráfek, tím pak auto víc "plave" a alu ráfek pak úplně ztrácí smysl), tzn.také doporučuji 7"-7,5"
co se týká pneu do prvovýroby, tak se u většiny "spotřebních" aut dodávají ty "nejlevnější/nejekonomičtější" pneumatiky, neboť dle jisté "strategie" by se vyšší cena pneumatik negativně promítla do finální-celkové ceny vozu (ostatně podobně je to i s reproduktory/autorádii atd.)...tím nechci říci, že někteří výrobci nekladou důraz na kvalitní obutí (řada modelů AUDI/BMW/atd. se obouvá na Dunlop SP9000/CSC2 a jiné špičkové pneu-převážně tedy silnější verze)