Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  10:47

« Re: Pneu 215/45- R17

Alessio patří k levným kolům. Jestli jsou za ty ceny kované, tak teda všechna čest a mají u mě plus za nejlepší koupi.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  10:36

Je někde info o tom, jestli je kolo litý nebo kovaný ? Mě třeba odrazovali v mé tuning firmě od značky Alessio, že jsou moc měkký. Nakonec mám na léto DEZENT. Přitom je ale fakt, že jsem dvě zimy odjel právě na Alessio a bez problémů je mám na zimu nadále.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.03  09:48

U ty Alficky pozor na to, ze kola byvaji velmi casto v kontaktu se silnici (coz neni uplne obvykle). Zvlaste u 17" ! Pokud financne muzes, radeji zvol prave Alesia nebo O.Z.Racing, Sparco/Cromodora, Speedline/A. Benzoni, atp. Jsou to poctivy kovany kola, ktery maji velkou pevnost a tuhost a neco vydrzi. Z litych kol jako treba Borbet, Alumex a podobne budes mit po nekolika projetych dirach sice zajimave tvary, ale jezdit na tom nepujde. Takze vlastne nusetris, ale prodelas.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  06:28

« Re: to rbaron

HUF: Asi to tak nechám. Na dobových příplatkových "metrických" TRXech 220/40/VR390 uvádějí 2.2 / 2.4 při dvou osobách v autě a 2.4 / 2.8 při plném zatížením čtyřmi osobami a nákladem. Jezdím v naprosté převaze ve dvou, v kufru bývá nejtěžší ručník a plavky :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.03  10:47

« to rbaron

Nech to tak. Maximálně zkus přidat na 2.7 a pak porovnej rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.03  10:07

« to jumpmans - Re: Husteni pneu

rozdíl huštění o 0,2 je v pohodě...samozřejmě, že při vyšším zatížení/při vyšších rychlostech by se mělo hustit více (o kolik, to je těžké říct-asi ne víc jak o 0,5)...stejně tak i zimní pneu je potřeba nahustit na víc...vše je potřeba řešit individuálně-nejlépe podle jízdních vlastností a aby se rovnoměrně opotřebovával vzorek pneu
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.03  08:15

« Husteni pneu

taky bych mel konkretni dotaz: 175/70 R13 CEC EP. Auto R19 - doporucene je husteni 1,8 predek, 2,0 zadek. Zda se mi to ale malo a foukam na 2,1-2,2 oboje. Je to ok?
    dale by mne zajimalo, jak je to pri vyssich rychlostech - nad 150. Je potreba foukat vice nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.03  01:44

« to rbaron

co se týká huštění pneu, tak nezáleží jen na rozměru pneu a hmotnosti vozu, ale i na konstrukci kostry pneu (např.když je měkčí bočnice, pak je třeba víc hustit, aby auto "neplavalo")...nejlepší je pak asi experimentovat (ovšem v rozumných mezích!)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.03  01:41

« ad ET

na stránkách už ET bohužel nenajdete-přešlo se na jiný systém vyhledávání, kde nelze zobrazit ET...proto pokud máte spec.požadavky, aby kolo šlo víc ven z blatníku, pak pošlete dotaz na "objednavky"...pokud nejste žádní "tuneři", pak Vás tato hodnota nemusí vůbec zajímat-stačí když vyberete poždovaný vůz a vyhledají se Vám vhodná kola
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.03  01:37

« to 02

ve finále snad ani není potřeba pochopit, co přesně znamená ET, stačí jen to (jak píše Huf), že čím je ET menší, tím víc kolo poleze ven z blatníku

v praxi to pak znamená, že u 16" alu je nejčastější šířka ráfku 7,5" a hodnoty ET se pohybují většinou mezi 35-30 (při ET 35 i 30 bude kolo pořád v blatníku, rozdíl bude pak jen takový, že kolo s ET30 bude o 5mm blíž k okraji bletníku)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.03  01:28

« Re: to 02

HUF: Na kolik hustíš kola? Já zrovna přemýšlím, jaký by bylo optimální huštění pro mý auto, 1500 kg těžký, předek 205/55ZR16 zadek 225/50ZR16, oboje ContiSportContact. Teď mám předek i zadek napumpovanej plynem na 2,5 atmosféry a s jízdníma vlastnostma celkem spokojenost, jen přemýšlím, jestli to nemůže být ještě o něco lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.03  23:55

« to 02

Já už od e-pneu nakoupil tak 10 sad pneu a 4 sady alu kol. Možná víc. Klidně jim věř.

ET: Představ si osu kola, ale ne tu, podel které se otáčí, ale tu na ní kolmou. Tam je střed ráfku. Pokud je dosedací plocha kola k náboji (kotouči) na této ose, pak je ET = 0. Pokud je tato dosedací plocha blíže k venkovní straně kola (k paprskům), ET se zvýší. Například ET 35 znamená, že od středu ráfku je dosedací plocha vzdálená 35mm směrem ven. Menší hodnota ET = kolo leze víc ven a naopak větší ET = kolo je víc utopené v podběhu. ET je údaj relativní, záleží i na šířce kola. Například u 7" šířky kola bude ET 35 o půl palce víc dovnitř, než u 8".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.05.03  23:41

Jo, díky, už jsem to tu jednou řešil. Můžeš mi poradit s tím ET, přiznám se že několikrát jsem to četl a nijak zvlášť nepochopil. Tak nevím zda najdu odvahu si něco koupit přes web, ale nejspíš v pneuservise přímo. Ceny nejsou výhodné, ale co dělat ? Jinak, asi určitě půjdu do 16" x 7-7.5" .

Pavel

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.05.03  13:16

« to Rikki - Re: Můžu věřit testům?

jak už jsem několikrát psal - z tesů se dá usuzovat min.to, že když se pneu umístí na dobré pozici (nemusí být vždy první-mnohdy jsou mezi 1.-4.místem min.rozdíly/mnohdy ryze subjektivní) v několika na sobě nezávislých testech, pak bude určitě velmi dobrá...

nezapomínat také na to, jaký se testuje rozměr a jaký druh/typ pneumatik (např.v rozměru 185/60 R14 těžko najdete pneu sportovní kategorie a tak se "může" stát, že i první umístěná "ekonomická" pneu v tomto rozměru bude horší než průměrná "sportovní" pneumatika např.v rozměru 195/50 R15...např.pro Fabii atd...a tím nemyslím pouze vlastnosti přímo závislé na rozměru)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.05.03  12:54

« to allwarez - Re: Chranic rafku

pro další porovnání-viz obrázky:

bez ochrany ráfku

[odkaz]

s ochranou ráfku

[odkaz]

nejvýraznější chránič (až 10mm) pak mají většinou japonské pneumatiky (Bridgestone/Firestone/Falken/Toyo/a další)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.05.03  12:41

« to allwarez - Re: Chranic rafku

chránič ráfku je výstupek na bočnici pneumatiky, kt.má chránit ráfek jednak před odlétajícími kamínky a jednak před odrbáním ráfku např.o obrubník (to je v praxi trošku mylné, protože když najedete nešetrně na obrubník, tak Vás opravdu nic nezachrání)

detailní obrázek najdete např.zde:

[odkaz]%20Pcr%20Summ…
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  22:59

« to 02

Oktávka může mít bez ůprav i 8,5". V klidu. Záleží na ET a to je při objednání kola na vozidlo dáno.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.05.03  21:51

« Re: to 02 - Oprava

Moc děkuji za rady Vaše a Hufa.

Jak říkám, nestíhám ani dát pozor na to jakou mám klávesnici zaplou (primárně mám EN ).

Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.05.03  21:48

Moc d2kuji ya radz Va3e a "hufa". Až teď jsem se dostal na net ..., tak mám trochu chaoz. :-)))
    Netuším však zda se ten to rozměr vleze v pohodě aniš by kdekoli drhl do oktávky (rozměr disku 7"-7.5"). Jinak SuperBy jsou obuty na Dunlopech.

Pavel

• « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  14:08

RadimH:Díky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…