Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bridgestone alebo Uniroyal?
Zdravim vsetkych diskutujucich, vyber mojho letneho pneu pre moju Mazdu 626 uz zacina tlacit, tak vas chcem poprosit o vyriesenie mojej dilemy. Do najuzsieho vyber sa dostali Bridgestone ER70 a Uniroyal Rallye 540. Rozmer je 185/65R15, jazda 90% dialnica, 10% mesto v kazdom pocasi, cca. 1200km tyzdenne. Bridgestony montuje Mazda ako prve obutie, Uniroyaly zase vyhrali vsetky testy, ktore som videl. Cena je skoro rovnaka, rozdiel minimalny v prospech Uniroyalu. Co vybrat? -
« Re: OFFTOPIC> HUF
Pozor, já jsem s rámečky od Milotecu narazil u Leona, nepasovaly. VW, SEAT a AUDI se od škodovky liší více než mezi sebou. Pokud jde i Polo, doporučuji se podívat na www.tachoringe.de. Já to od nich mám na Leonku a vypadá to božsky, kam se na to hrabe Milotec. -
"-- skrytý --" 19.05.03 08:53
« Re: brzdy
Pokud by slo o hmotnost, jsou lehci kola z horcikovych slitin. Tezko je ale zaplatis, proto doporucuji sice hlinikove slitiny, ale kovane. Zejmena kvuli pevnosti a minimalnim deformacim. Ono nakopnout v zatacce kolo je docela nevesele. Totez plati o pneumatice - zazil jsi nekdy prasknuti gumy? Ale jak rikam, tyto veci je nutno resit v zavislosti na kinematice a odpruzeni podvozku, na seriove Octavii TDI je opravdu zbytecne se zabyvat dokonalou kvalitou kol a pneumatik. Jenze dotaz smeroval na auto s ponekud odlisnou konstrukcni filozofii... -
to magic: je nutne si uvedomit, ze ne vsichi povazuji sve vozidlo za modlu a jsou ochotni vydat za lita kola i vice nez 100 000,-. Proste je nutne vedet, ze vetsina litych kol na normalni jezdeni staci. Kdo si dela ze silnicniho provozu RZ-tu, at nakupuje napr. tebou zminene znacky. Holt kazdy posuzuje auto jinak. -
"-- skrytý --" 16.05.03 15:00
Je otazka, co ty si predstavis pod pojmem dobry a spatny brzdy. Alfa ma dobry brzdy ve srovnani se Skodovkou, ale podle meho nazoru specialne dvoulitry a vys jsou v otazce brzd poddimenzovane. To auto ma lespi motor, rizeni a podvozek nez brzdy a ty vyslovene zaostavaji. Netvori s autem harmonicky celek. Urcitym vychodiskem za hodne levny peniz jsou treci soucasti od OMP, desticky a kotouce do 650 °C s velmi dobrou brzdnou charakteristikou (souc. min. 0,35 v celem spektru teplot). Sada prednich + zadnich kotoucu a desticek stoji radove do 20.000 Kc vc. DPH, coz je cena beznych soucasti, ale kvalitativne je OMP nekolik generaci jinde. Delaji brzdy samozrejme i na vetsinu aut od roku 88 (spis na vykonejsi modely a neperou se s Brembem), je nutno vzdy vznest dotaz co je momentalne na sklade a co se musi objednavat. Za ty prachy je OMP naprosta senzace. Potom je dobry vyhodit zadni omezovac, ale to je jen pro zkuseny piloty, to auto uz ma takhle docela "aktivni zadek" a hrozi riziko zablokovani zadnich kol (coz nekdy nemusi byt na skodu). Jinak se potom na vykonejsi modely daji dat ctyrpistkove trmeny Brembo (s nalitkem AR stoji asi 10.000/kus, s nalitkem Lancia asi 14.500/kus). Daji se sehnat v Italii i pouzity za cca 15.000 Kc par. Je tam nutny pouzit vymezovaci vidlicku, protoze ty ctyrpistky maji mensi roztec uchytu nez jednopistky Girling a prstencovy kotouc se usazuje na stred kvuli sousosti. Je to uz drazsi zalezitost, ale potom to brzdi perfektne (jako GTA). To ale spis patri do rubriky Alfa Romeo. Jinak doufam, ze jsme prispevek o tom, ze vsechny kola jsou v podstate stejne pevny pochopil spatne. Lity nebo kovany kolo je vic nez podstatnej rozdil. To, ze na nekterym aute vydrzej i Borbety i nekolik let kulaty zalezi hlavne na odpruzeni; cim vic kolo kopiruje silnici a odpruzeni je tvrdsi, tim vyssi naroky na pneumatiky a kola. To, co na Oktavce vydrzi leta je na Integrale v haji i za nekolik minut ostre jizdy. -
"-- skrytý --" 16.05.03 13:40
« ad kvalita ALESSIO
rozhodně bych bral s rezervou výroky, že Vás někdo odrazuje od výběru kol např.zn.ALESSIO (že jsou měkká) kvalita i složení směsi jsou dnes již v podobné cenové hladině alu ráfků srovnatelná, větší rozdíly jsou pak asi v kvalitě laku...nejde samozřejmě srovnávat "levná" kola např.s BBS/OZ/LORINSER...otázka už pak je, kolik kdo je ochoten vydat peněz za ty nebo ty kola (většinou to bývá v poměru k ceně auta)...a kdybyste vzali v úvahu ve finále ještě hmotnost, pak nezapomínejte také na to, že i v pneumatikách jsou velké hmotnostní rozdíly! -
"-- skrytý --" 16.05.03 13:31
« Re: http://www.e-pneumatiky.cz/
můj osobní názor: Zdravá konkurence je určitě přínosem, ale snaha někoho napodobit/okopírovat (viz adresa/emaily atd.) společně se sloganem "Naleznete-li u konkurence nižší cenu, kontaktujte nás a my po prověření snížíme cenu daného zboží pod úroveň konkurence."...
no, nic moc... -
« Re: Pneu 215/45- R17
magic: Fakt jsou ty brzdy tak špatný? Ty auta se tváří dost dynamicky. Když už mluvíš o tom chlazení brzd, jak je to u klasických BBS? Já du dneska dokonce očistit čelo náby, který dosedá na disk, aby dobře vedlo teplo a bylo zcela rovný. To, že mám zmuchlanej čumák mě tak nesere :o))) -
"-- skrytý --" 13.05.03 13:35
Neznam ty konkretni kola, ale z drivejsi zkusenosti muzu rict, ze Alfa nedavala na svy auta nijak spatny kola. Hnusny, ale pevny. Ale treba ty petipaprsky na obycejnych Deltach 93-96 byly strasny. S Alesiem mam zkusenosti jen s jednim modelem, tusim, ze se to jmenovalo Competition a byly o.k. ale bylo to to nejdrazsi, co delali. Kovany kvalitni kolo v 17" stava obvykle od cca 7.000,- Kc/kus. Jde taky o to, jak je kolo delany: jestli je schopny tlacit vzduch k brzdam (jemna vicepaprskova kola), nebo jej naopak vysava (limcace). Vyrobne jsou tenke vicepaprsky drazsi, protoze se spatne opracovavaji. Potom jsou tak kolem desitky kousek. U AR je chlazeni brzd dost podstatny, protoze ty brzdy stojej za starou belu. -
Magic: Co říkáš teda těm kolům co nabízí Alfa na model 147 jako příplatkovou výbavu(tuším supersport) ?Za 34 000 příplatku proti plecháčům se mi to zdá drahý a to na tom budou nějaký hnusný gumy ne ? Za ty prachy můžu mít Alesio i s Bridgestonama S03, ale jde mi o to aby to nebyl *.Dík.